izmire üniversite için yerleşeceğim kesinleşti gibi bir şey. spin takım ayarlamak istiyorum gitmeden hem ucuz hemde işimi görecek bir takım. şunları buldum yorumlarınızı bekliyorum abilerim. http://www.spotbalik.com.tr/VENUS-MIX-KARBON-KAMIS-240mt-5-25gr,PR-23941.html http://www.spotbalik.com.tr/Pro-GX-3000-Olta-Makinasi,PR-27335.html
Furkan hayırlı uğurlu olsun. At-çek ucu bucağı olmayan bir sistem ve gerçekten hem bünye hem de ekipman olarak efor sarfettiren dolayısı ile kimi zaman zor hava şartlarında bünye olarak kimi zamanda ekipmanı daha ileri erdirmek adına kuvvet gerektiren bir sistemdir. Sen kendini ve bünyeni bilirsin. Bana kalırsa kamışın atar aralığını geniş tut. İlerleyen dönemlerde kaliteyi arttırırsın her iki ekipmanda da. İşin gerçeği şu bu sektör çok geniş ve bir okadar da maddiyatlı. Sadece kamış makine ile kalsa keşke. Sahtesi misinası derken ucu bucağı olmuyor. Hele ki sahteler(misal ben) ince ele sık doku ki elinde kullanmadığın boşuna aldığın sahte olmasın. Misina meselesine gelince, ben ilk 2 ay monoflament kullandım. Sonra ipe gectim ki daha da bırakmadım ipi herkes kaliteli ip al derdi ben uyduruk bir ip ile önce disiplini kavradım sonrada kaliteliye geçtim Ancak en önemlisi İzmir de hangi amaçla bulunduğunu unutmamak. Okul hayatında başarılar
İzmir'de yıllardır atçek ile ilgilenen bir ekibimiz var,bugüne kadar elimizden 20 çeşitten fazla spin makinası ve kamışı geçmiştir. Bahsettiğiniz ekipmanı kesinlikle tavsiye etmem. Öncelikle kamışın teleskobik olması spin için hiç uygun değildir.Ciddi olarak spin yapacaksan bu işe biraz daha para ayırmalısın.Şimdi forumdan,'ben yıllardır teleskobik kamışla avlanıyorum'' falan diyen arkadaşlar çıkabilir.O teleskobik spin kamışıyla,tuttuğu en büyük balık ne kadar veya hiç tutmuşmu sormak lazım.Sağlam bir balık geldiğinde,Shimano Catana'nın teleskobik kamışının bile parçalandığını biliyorum. O yüzden başlangıç takım olarak sana önerim şu takım olur; Kamış; Parçalı kamış 2,40 m için 10-30 gr atarlı Shimano veya Okuma nın kamışları olabilir(detay istersen(model) ayrıca bilgi veririm) 2,70 m boyundaki kamış için 10-30 veya 10-40 gr atarlı kamış tavsiye ederim. Marka ,yine shimano veya okuma Makina olarak da Shimano dan şaşma derim. tavsiyem(bu aralar fiyatları çok düştü) Shimano Catana 2500 veya 3000 lik olur. İzmir'den selamlar.
teşekkür ederim abi üstadım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ama shimano da okumada benim bütçemi baya bir zorlar. artı çağrı abinin dediği gibi bunun yanında misinası sahtesi silikonu... beni idare edecek, aynı zamanda da maddi açıdan zorlamayacak bir takım oluşturmak istiyorum
makina,kamis,misina,200tl ayirman lazim,güvenebilecegin takim istiyorsan temiz bakarsan bu fiyatli bir takim,üniversiteden mezun ettirir senihihi not: laptop yabanci dil karakterli oldugu icin,bazi harfleri degistiremiyorum
Malesef Kadir haklı,daha aşağısı sürekli problem çıkartma potansiyeli taşır.Ama Furkan,fikrimi değerlendirir belki
Merhabalar. İlk olarak yukarıda yazdıklarınız yeni bir konu başlığı açmadan yardımcı oldu. Ben de amatör balıkçılığa yeni başlayan biriyim. En başta bunu belirtmek istedim. Gelelim soruma. Daha doğrusu fikirlerinize. Benim de aklımda aşağıdaki spin kamışları var. 1- http://www.avmarketi.com/asp/product/7359/2489-300-D-A-M-ONLINER-TELE-SPIN-30-10-30G 2- http://www.balikmarketim.com/?urun-46983-Daiwa-Mini-Spin-240-cm-Spin-Olta-Kamisi.html 3- http://www.balikmarketim.com/?urun-56018-Cormoran-Profiline-Jet-240-cm-M-Spin-Kamis.html Bunlardan birini düşünüyorum çünkü fiyat olarak uygunlar ve taşıma kolaylığı var. Ayrıca alacağım kamışla sadece at-çek değil. Yakın mesafede kıyıdan yemli avlanmayı da düşünüyorum. Sıra geldi sorulara... 1- Tabii ki ilk olarak hangisini tercih etmem mantıklı olur? 2- Bunlardan birini alacağına git paranı çöpe at denilecek kadar kötümüdür bu kamışlar? Demek istediğim, diyelimki oltama 1 kg.lık bir levrek geldi. Dayanamazmı bu kamışlar? Bir de merak ettiğim bir konu, forumda hemen hemen herkes Okuma yada Shimano öneriyor. Bu iki marka iyi, diğerleri çok mu kötü? Eminim piyasadaki en iyi markalardır ama diğerleriyle arasında ne kadar fark var? Umarım yardımcı olursunuz. Teşekkürler. Bu arada Furkan; üniversite hayatının çok güzel olacağını tahmin ediyorum. Ben de Ege'de okumuştum. Gidince sen de İzmir'in ne kadar güzel bir şehir olduğunu göreceksin.
Valla kötümüdür bilmem ama sürekli mobil değilseniz ve kamış taşımayı çok dert etmiyorsanız eğer parçalıdan şaşmayın derim. Konu oltanıza bir kiloluk levrek gelmesi değil, 10 kg lık gelse bile o nu güvenle kıyıya alabilmeniz. Bu kamışlarla bunu ne kadar yapabilirsiniz büyük bir soru işareti, şahsen ben kullanmam ve güvenmem. Shimano ve okuma rahatça ulaşabileceğimiz ve teknik destek alabileceğimiz markalar. Bu sebeple piyasayı biraz bu markalar ele geçirmiş durumda ve insanlarda ya okuma yada shimano kamış ve makinalar var. Diğerlerine kötü demek tabii ki haksızlık olur ama denenmişi varken insanlar pek deneysel alet etmiyorlar haklı olarak, bu da diğer markalara ait ekipmanlar hakkında kullanıcı yorumlarının az olmasına sebep oluyor.
Uluç Bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ama şimdi tereddütlerim de arttı Acaba ne kadar kalite farkı olur hiç kestiremiyorum. Son olarak iki soru daha sormak isterim. 1- Seçenekler sadece bu markalar olsa hangisini almam daha mantıklı olur sizce? Cormoran, Daiwa D.A.M 2- Herkes spin kamışta parçalı olmasını öneriyor. Parçalı spin kamışın teleskobik kamışa göre avantajı tam olarak nedir anlayamadım bir türlü.
Atış erimi daha iyi, mukavemeti daha fazla ve balığı yakalama hissiyatını daha iyi verir parçalı kamışlar, tek dez avantajı parçalı olmasından dolayı taşıma zorluğudur. Orjinalse daiwa tabii ki ama hiç birini kullanmadığım için kesin bir şey söyleyemem sadece markasına göre öneriyorum.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Uluç Bey. Tavsiyenize uyup daiwa alacağım. Bu konuda kendimi biraz daha geliştirdikten sonra parçalı kamış için yine tecrübelerinize ve tavsiyenize başvururum sanırım Tekrar teşekkürler...