malzemelere oltalara şimdiye kadar binlerce lira para harcamışımdır kendi adıma içimizden birçoğu da öyledir eminim.şu videoyu izledikten sonra utandım harcadığım paradan bizim insanımızda şu kaliteli malzemeleri haketmiyor mu?bu negüzel bir kamış ne şahane bir makine bizde bunlar yok olsada zaten 5 katı fiyatına bile alamayız buyrun bi bakın. http://www.youtube.com/watch?v=fgh0apB_boM
baya baya spin takımı jigle alakası yokayriyeten bu kalitede bir jig takımı bile olsa (ki makine gördüğünüz gibi jig makinesi değil spin makine) allah bilir kaç paraya satarlar.
binlerce lira harcadığım takımı bile 6 kiloluk sazan ikiye böldü sapı elimde kaldı hadi o kadar para harcamayalım orta halli bir şey alalım diyoruz daha bismillah evde takımı bağlarken porselenleri dökülen malzemeler var yaa artık para harcamaya korkuyorum yeminle parasının hakkını veren daha ne makine ne kamış geçmedi elime cyrr varsa bildiğiniz bir marka model paylaşın allah rızası için
daiwa crossfire 2.70 30-60 bu güne kadar verdiğim değerin hakkını veren tek kamış . 6 aydır en zorlu ortamlarda atçek yapıyorum yıpranmıyor daha 1 porseleninin düştüğünü sallandıgını gormedım
dam marka kırmızı surf kamış adı neydi ya hah buldum steelpower daha kargodan geldi akşamına en alttaki yüzüğü çıktı yerindensonra tüm yüzükler sırasıyla çıktı yerlerinden.yani her konuda olduğu gibi balıkçılıkta da en kalitesiz en işe yaramaz malzemeler bize kakalanıyor.daha kalitelileri de fahiş fiyatlarla satılıyor
Normalinde 700/800 tl karşılığında böyle takımlar alamanız gayet normal,evet takım ağır spin takımı,kamış en az 100 gr atarlı yukarı doğru çıkabilir kamışın gram atışı,makinede makarası en az 50 olanından,eh böyle bir takımı 700/800 tl arası bulmak mümkün...
sadece bu sezon elimde kalan malzemeleri yazayım. Kamışlar: Okuma Safina-X Tele Spin 3 m: kamışın 30/60 atarı olmasına rağmen 20 gramlık takımı atarken uç kısmı takımdan önce göle ulaştı Shimano technium spin 3m: tartılmış ağırlığı 6.150 gr olan sazan tarafından ikinci porselenin altından balığın ilk kafa darbesinde çatladı makineler: Okuma Salina SA 40: balığı tasmalarken fren sisteminin tırnağı kırıldı Okuma epix pro: boş oltayı sararken çarkı diş attı Oku Safina Noir / Okuma Safina pro: bunlarda ucuz etin yahnisi birinin kol plastiği yerinden çıktı birininde yine fren sistemi bozuldu bir dünya maliyeti olan bu malzemelerin doğal olarak daha dayanıklı ve en azından sizi yarı yolda bırakmamasını diliyorsunuz lakin olmuyor fiyat performans oranını göz önüne alınca eskiden daha sağlam ve ucuz ürünler alabiliyorduk sanki.. zira alba strarın rainbow modelini biri üzerine basana kadar yıllarca hiç şikayet etmeden kullandım ve çok ucuzdu artık piyasada böyle ucuz ve kaliteli ürünler ya yok yada ben bulamıyorum
Serhat ben nette verdiğin marka ve modelli olan malzemelere baktım güzel görünüyorlar, okuma ve shimanolar bence bu başına gelenler şanssızlıklar zinciri yada malzemenin zorlanması olabilir özellikle kamışlar için.Ben 10-20 liralık kamışla 3-5 kiloluk sazanı çektim o fiyattaki kamışlar ??? kalama ayarı önemli mutlaka kepçeniz olamlı vb. sakın bunlarıda küstahlık anlamayın
Arz-talep meselesi. Türk sitelerde kamis olarak genelde orta-alt kalite ürünler var. Sakura, illex, st-croix, tenriu, black cat(yayin agirlikli çalisan bir marka) gibi markalarin spin kamislari cidden çok iyi. sazan kamisinda fox markasi oldukca iyi. Kevlar sarimli kamislar yapiyor bir çogu
gökhan işte sorunda bu çok güzel görünüyorlar diye almıştım bende ama ciddiyim tavsiye etmem çok narinler. belki perch yada alabalık için uygun seçim olabilir ama fiyat performans kesinlikle çok kötü. daha pahalı daha sağlam ürünler belki vardır ama benim bütcemin üst sınırındaki malzemeler bunlardı. özelliklede makineler gerçekten benim için hayal kırıklığı oldu. bu makineler en ucuzundan pahalısına hepsi mükemmel dizayna, rahatlığa ve şıklığa sahip lakin hepsinde benzer kronik bir sorun var. o da geri sarma kilidinin mekanizma içindeki tırnağı çok ince bir plastikten yapılmış yani hafif bir zorlama ile çıt diye kırılır. malzeme seçerken mümkün olduğunca kullanıcı tecrübesi ve tavsiyerini göz önünde bulundurmadan artık kolay kolay malzeme almam heleki satıcı vaadlerine asla aldanmam zira güzel olan bütün özellikleri üzerine basa basa anlatılıp aksak kısımları kamufile ediliyor
http://www.balikavi.net/olta/ bu kısmı kullansak aslında malzeme alırken çok faydasını görürüz.çok sınırlı arkadaş bu kısmı kullanıyor.