Spin takım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında trofe59 tarafından paylaşıldı.

1. trofe59

trofe59 xxxxx

Arkadaşlar kıyıdan av için spin takım almak istiyorum spin kamışta nelere dikkat etmem lazım bilmiyorum bilmeden yanlış bi seçim yapmak istemem kullanan arkadaşlar bana hangi takımı önerirsiniz..

2. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    hedef balik ve kullanilcak mera hk detay gerekli.zira her meraya gore ayri spin takimlar var

3. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Merhaba Cem. Tekirdağ'da genellikle mh 10-40, 15-40, 10-50 atarlı 240 veya 270cm kamışları tercih ediyoruz.. Kullandığımız sahteler genellikle 8-32 gr arası değişmekte ve bunları en etkin şekilde kullanmamızı sağlayan kamışlar yukarıda belirttiğim atar değerlerine sahip kamışlardır.

Kamışın yapıldığı malzeme olarak hafifliği ve sağlamlığı acısından karbon fiberden üretilmiş kamışlar öne çıkıyor, fakat bunların yıldırım çekme gibi bir dezavantajı var..

Eğer grafit veya basalt fiberlerden üretilmiş kamışları bulabilirsen bunlar karbon fiber kamışlardan daha sağlamdır ve yıldırım çekmez gönül rahatlığıyla her havada kullanabilirsin..

Bunların dışında alacağın kamışın halkaları da ip misina kullanımına uyumlu olması gerekir.. Kendimden biliyorum monofilament misina bir süre sonra avda tat vermemeye başlar ve ip misina almak istersin.. Bu noktada kamışın halkaları ip misina kullanmaya uygun değilse bir süre sonra halkalarda oyuklar oluşmaya başlar ve kullandığın ip misina zarar görür.

Kısacası hafiflik, sağlamlık ve ip misina kullanımına uygunluk en ön planda olmalı..

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Cem merhaba,

Gürkan bahsetmiş herşeyden ancak bende bir iki ekleme yapayım:)

Hedef balık lüfer ve levrek olacak büyük ihtimal. Buralarda lüfer de, levrek de bol av vermez kısa bir dönem haricinde. Dolayısı ile seni uzun süreli atışlar beklemekte.

Bu durumda makina ve kamış kombinasyonun hafif olması gerekmektedir.

Bana kalırsa, kamış ağırlığın 200 gramı makina ağırlığında 300 gramı geçmemeli.

Kamışta boy olarak 2.70 altına inmedim, 2.40 a nazaran erimi biraz daha fazladır. Bu da yeri geldiğinde büyük avantaj sağlamaktadır.

Kamışlarda uzunluk ve atar değeri arttıkça kullanılan malzeme doğal olarak artmaktadır. Bu durum kamışın ağır olmasına sebep vermektedir. 2.70 metre ve 10-30 atarlı bir kamış işini görecektir diye düşünüyorum.

İlk başladığımda Shimano Catana 2.70 10-30 gram atarlısını kullanmıştım. Oldukça hafif bir kamış tavsiye ederim.

Makina konusunda sadece Okuma Trio 40s alma diyebilirim. Bütçeni bilmediğim için tavsiye edemiyorum:) bütçem var dersen bir kaç güzel modem verebilirim.

Tabi olay Kamış-Makina ikilisi ile bitmiyor:) Sahtesi, misinası, klipsi derken hep aldığını farkedemiyorsun:)

İp kullanmak istersen, makinanı ona göre seç. İp iyidir, esnemez, sağlamdır ve birde balık varsa ucunda, keyfine diyecek olmaz. Her hareketi hissedersin. Ancak ip dikkat ister, dikkat etmez de dolaşırsa çözmesi eziyet verir:)

Sahte konusuna girmiyorum hiç:D

Klips; remixon ym 2005 ya da 3005 kullanabilirsin.

Şimdilik benden bu kadar. Kafana takılan birşey olursa konuşuruz yine:)