Spin Takım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında gawanichi tarafından paylaşıldı.

1. gawanichi

gawanichi Öner

Favori Kamış:
    lineaeffe Turnafresh 3.90
    Favori Makine:
    Daiwa EMP6000A, Okuma AV-55B
    En İyi Avı:
    38cm karagöz
    Merhaba arkadaşlar, spin takım deneyimi olan arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum. Bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.

Tutabileceğim en büyük balık kaç kilo olur bilmiyorum (ağırlıklı hedef levrek ve lüfer)

Kamış: Takım büyük oranda tuzlu suda kullanılacak ve suya girmeyeceğim bu yüzden Kamış boyu 2.70m uygun olur diye düşünüyorum. 2.40 konusunda kararsızım. Kullanacağım sahteler 10-40gr arası olur diye düşünüyorum. 3 kiloluk balık geldiğinde kırılmamalı. 150 TL yi geçmemeli.

Makine: Tuzlu su ve örgü kullanımına uygun devir oranı 6.0:1 üstü olan ve tercihen Shimano marka makine. 100 metreden fazla ip sarmasa da olur. :) Hafif, güçlü ve devirli olması önemli. 150TL yi geçmemeli.

Kamış+Makine için toplam bütçe 200TL nin altında kalırsa ballı kaymak olur.

Ayrıca, bu kamışı veya makineyi beklemeli avlar için de kullanabilir miyim? Eşkina, Karagöz, Mırmır, Lüfer vb için?

2. Excelegitmeni

Excelegitmeni Ali

Teşekkürler :)

3. sevketkozen

sevketkozen şevket küçüközen

Favori Kamış:
    shimano catana cx tele spin 330 h
    Favori Makine:
    banax sx5000,RELIX CASTER 50
    kamışı secerken özellikle at çek için kullanacaksan 2.40 kısa kalır aldığım kamış saglam olsun elimde kalmasın istiyorsan benim tavsiyem iki parca kamışlardan bu kamışlarda yer sorunu oluyor bende 3.30luk shımanonun var oldukca hafif bir kamış at çekte sahtenin ağırlığını saf dışı bırakıyor nerdeyse atarı o kadar iyi beklemeli avlarda kullanabilirsin neden olmasın ama uzun olması yem takmada yada yakaladığın balığı cıkartmada biraz sıkıntı yaratır uzun olmasından dolayı ama göze alınabilecek bir durum
    makina seciminde ise makinanında çok ağır olmamasına dikkat et
    makina ve kamış bir yana en önemlisi bence misina
    ben genelde at çekte lüfer yada kofana vurduğu zaman makinadan yada kamıştan korkmuyorum misinadan korkuyorum daha önce çok koptu çünkü örgü ipek misinalar ise at çekte o kadar verimli değil sürekli dolaşıyor
    kullandığına kullanacağına pişman oluyorsun
    bu yüzden misina seciminide dikkatli yap
    fiyat performansta değerlendirme yapmak makina kamış araştırmak lazım bende biraz daha bekleyip fiyat aralığını yükseltip bi sefer alıp arkana bakmamak en mantıklısı ucuza kaçıp bir ay sonra değiştirmeye kalkmak daha pahalıya gelecektir

4. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    öner ben ilk atçek takımımı shimano alivio 2.70 10-30 atarlı parçalı kamış ve yine shimano zerus 4000 makina ile kurmuştum çokta memnun kalmıştım toplam 150 TL. ye mal olmuştu bana o zaman ama şimdide çok farklı olduğunu sanmıyorum. spin avına başladığımdan beri hep örgü misina ile av yaptım hiçbir şikayetim olmadı ve gerçekten çok menunum çok marka denedim en sonunda sufix 832 de karar kıldım bence çok iyi bir örgü. Örgü misina ile ilgili çok çelişkili beyanlar var kimisine göre iyi kimisine göre kötü herkese göre değişir ancak makina örgüye uygun değilse tam bir başbelası olur kuşgözü düğümler karışma vesaire gibi. zerusta örgüyle kullandım problem çıkmadı. kamış olarak her zaman parçalı kamışlardan yana tercih kullandım ve 2.70 ten yukarı çıkmadığım gibi aşağıda inmedim bence çok uygun. Bu konuda okuma v system fiyat performans ve kalite olarak bence çok iyi bir kamış karagöz, mırmır gibi balıkların avında da kullanılabilecek bir kamış. Makina olarak 2500,3000 ve en fazla 4000 lik modeller tercihin olmalıdır. kalama ayarları iyi olsun yeterli. Yani bahsettiğin bütçeylede olur üzerine 100 TL. koyarsan daha iyi olur. zaten ilk başladığın setten sonra zaman geçince daha farklı modellere yöneleceksin. bence spin avında en büyük hata sahtelere bir dünya para harcamak ki ben bunu yaptım çok geniş bir sahte kolleksiyonuna sahip olmana gerek yok atışından ve yüzüşünden memnun olduğun sahte serisinden ihtiyacın kadar edinsen yeter. Bu konuda da bana en hitap eden sahte maxrap serisidir. Rast gelsin şimdiden

5. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Kamış olarak okuma v system 2.70 10-40gr atarlı,makina olarak da shimano exage 4000fc yada daiwa regal 3000i kombinasyonu yapabilirsin

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kamış kırılmamalı ve 150 lirayı geçmemeli, :confused: :p Makina güçlü olmalı, 150 lirayı geçmemeli :confused: :p Ederi, toplamda 300 lira.:p

Siz, 100 lirayı da kaşla göz arasında kırpmış, 200 liraya inmişsiniz.:p Siz o 100 lirayı da yerine koyun. Valla kurtarmıyor.:D

6 ve üstü devirler, genelde Alabalık için tercih edilen makinalar içindir.

O seviyelerde, uzun süre kullandığım Catana 240 / 10-30 veya ( 15-40 ) kamış ve 2500 lük Exage FC makina ideal gibi gözükür. Nette fiyatlar yüksek gibi olsa da, elden alımlarda 160 lira seviyeleridir. Beklemelide de kullanmak isterim dersen, ki diyorsun. O zaman aynı tutara, 4000 lik exage FC düşün.

7. Onur55

Onur55 ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa crossfire 2,70m 10-40gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000fc - Daiwa Regal 4000
    En İyi Avı:
    1.70boyunda Kumral 55 kilo
    Bahsettiğiniz fiyatlarda kendi kullandığım takımı tavsiye edebilirim ben gayet memnunum. İp misina kullanmıyorum fakat bu kamışla kullanan arkadaşlarım var ve gayet memnunlar.

Kamış : daiwa crossfire 2.70 10-40gr atarlı orta sertlikte wtd ye uygun (2.40daha uygun tabi) ama ben size 2.70 öneririm , 2,5 kiloluk levreği rahat kaldırdığını gördüm ama 3-4 kiloda ne yapar bilemem.

Makine : Shimano Nexave 4000 FC (ip misinaya uygundur)
    özellikleri
    BOY 4000 FC
    TUR 5.1:1 TUR
    RULMAN 3 + 1 BB
    AĞIRLIK 360 GR
    M. KAPASİTESİ 0,25MM-260MT / 0,30MM-180MT / 0,35MM-130MT / 0,40MM-100MT
    NOT KUTUDA 1 ADET ALUMINIUM YEDEK KAFA BULUNMAKTADIR.

Kamış 80tL + makine 140tL birazda pazarlğınız kuvvetliyse belki istediğiniz fiyata alabilirsiniz...

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    İkinci el ilanlara bak. Çok iyi takımlar çok uygun fiyatlara satılabiliyor.

9. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting Surf Kamış 4.20, Okuma VSystem Spin Kamış 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-65b, Okuma Avenger AV-40b
    En İyi Avı:
    36 cm lüfer, 1.2kg Palamut
    Yandaki spin takımı 210 TLye aldım. Makine + kamış. 12 ay taksit....