spin takımı

Konu, 'Kamışlar' kısmında huskynight tarafından paylaşıldı.

1. huskynight

huskynight engin

Selamlar

Arkadaşlar yeni takım yapmak istiyorum ve aşağıdakilerde karar kıldım gibi düşünceleriniz nedir.

Kamış: Shimano Catana DX M 2.10mt 10-30 gr atar
    Makina : Shimano Alivio 4000 FD

Lütfen değerli düşüncelerinizi bekliyorum

2. AlperMeriç

AlperMeriç Alper

Favori Kamış:
    Shimano Dialuna XR 2.90 cm 8-42gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler 2500HA
    En İyi Avı:
    Oltama takılan her balık
    Kıyıdan levrek ve lüfer avlayacağınızı düşünerek kendimce tavsiyem;
    Kamış en az 2.40 en ideali 2.70m (10-30, 10-40,10-50gr)
    makine ise 2500 ve 3000 kafa
    toplam ağırlık olarak kamış+makine en az olan takımı oluşturmaya çalışın.

3. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Kesinlikle Alper kardeşime katılıyorum :thumb:

4. huskynight

huskynight engin

tavsiyeniz için teşekkür ederim sanırım tekrardan araştırma yapmam gerekiyor :)

5. huskynight

huskynight engin

desteğiniz için teşekkür ederim

6. clostridium

clostridium Tahsin

En İyi Avı:
    35 cm kofana

Balık avı için masraftan kaçmasam da bölgemdeki avlaklar çok konforsuz ve ne yazık ki malzemeler çarpma çizilmeye maruz kalıyor... Bu nedenle bu bölgede çok pahalı malzeme kullanırken üzülüyorum. Acaba en uygun fiyat- performansı olan ikili öneriniz nedir(marka model)?

Bir diğer kafama takılan nokta: Surf kamışlar uzak atış için ama spin avlanırken de uzak atış avantaj değil mi? Surf kamış spinde kullanılamaz mı(yorucu olması dışında dezavantaj)?

Son düzenleme: 15 Eylül 2015
  7. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    engin bey surf ve spin çok farklı kavramlar.şöyleki surf dediğiniz kamışlar atarları 50-100 veya 100-200 yani atarlrı ağır olur.sizin attığınız sahtelerin ağırlıkları ise 10 ile 25 gram aralığıdır .bu ağırlıkları bu denli ağır kurşun için üretilmiş sahteleri atamazsınız.asıl o zaman atış mesfeniz düşer.ha yorulma ve konfor oılayına hiç girmiyorum.

8. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Kıyıdan avcılıkta Surf, Spin, LRF, Shore Jig vb av stilleri var.
    Hepsi için farklı kamışlar gerekir.
    Önce nerede ve nasıl avlanmak istediğinize karar vermelisiniz.

Surf kamışla (1) istavrit vb. yemler takarak yemli avlanabilirsiniz veya (2) ağır bir kurşunun arkasına 9 cm'i geçmeyen maket balık takarak, at-çek yapabilirsiniz, ya da (3) Yine kurşunun arkasına kaşık denen ince ve çok hafif metal kandırıcıyla at-çek yapabilirsiniz. (4) çapari denen çok iğneli, her bir iğnesi tüylerle, simlerle balık için (istavrit, çinekop, palamut) çekici hale getirilmiş düzeneği atabilirsiniz.

Spin kamışla (1) 9 cm'den 17 cm'e kadar uzanan, ama çoğu zaman 10-13 cm arası maket balıkları atarsınız, onlara bir aksiyon vererek balığı cezbetmeye çalışırsınız. (2) Kafa kısmında kurşun ve iğne (ikisi bitişiktir ve jighead denir) olan silikonlar atabilirsiniz. (3) Jig denen yekpare metalden oluşan ağır sahte balıkları atabilirsiniz. (Tabi ağırlık yine kamışın atarına uygun olmalıdır.)

LRF kamışla spin kamışla yaptığınız herşeyin küçük boyutlusunu yaparsınız. Herşey genelde 1-5 gram arasındadır, ya da en fazla 15 grama kadardır.

Shore-jig'te adı üstünde yine jig atılır. Jig'e aksiyon vermeyi daha konforlu hale getiren bir kamıştır. Jig çoğunlukla 30-80 gr arasıdır.

Ne atarsanız atın kamışın atarının üst sınırını geçmemesi gerekir. Bu tehlikelidir, kamış kırılabilir.
    Alt sınırın altında kaldığınızda da -sermat'ın dediği gibi- performans çok düşer, yine tavsiye edilmez. Kamış yerine bir süpürge sapı kullanmış gibi olursunuz.

9. AlperMeriç

AlperMeriç Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler 2500HA
    En İyi Avı:
    Oltama takılan her balık
    Çarpma, çizilme vs. maalesef ne kadar özen göstersek de oluyor yapacak bir şey yok :) Boş yere keyfinizi kaçırmaya gerek yok sonuçta bu işi zevk için yapıyoruz, elbette çizilecek kırılacak :) Tavsiye kısmına gelince işin içine fiyat girdiği için pek net bir şey söyleyemem fakat mesajınızı okurken aklıma ilk gelen okuma v system 240cm ve catana 2500 ikilisi. Her iki ürün de kullandığım memnun kaldığım ürünler

Diğer sorunuz da ise uzak atış spinde o kadar da değerli ve gerekli değil(bence). Atçek yaparken çoğunlukla boy çizmesiyle suya girip kıyıya paralel ve ya en fazla 45 derecelik açıyla atış yapıyorum belirli aralıklarla ya da su üzerindeki hareketliliğe göre yer değiştirerek merayı olabildiğince taramaya çalışıyorum.

10. huskynight

huskynight engin

Arkadaşlar takımı kurdum

Kamış : Shimano Catana DX M 2.70 mt. 10-30 atar
    Makina : Daiwa Crossfire 3000A

Değerli tavsilerinizden yola çıkacak butcem dahilinde bu takımı yaptim.

Yine de tavsiyeleriniz ve önerilerini varsa paylaşmanızı rica ederim

İlginiz için tesekkür ederim ..

11. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Hayırlı olsun Engin,
    Artık lüfer ve levrek raporlarını bekliyoruz.

12. huskynight

huskynight engin

Eyvallah Mustafa

Beraber yapabiliriz istersen biraz çalışmam lazım ama ilk deneyim

Eşkina avlarımız gibi lüfer avıda yaparız beraber istersen :)

13. Cem Şafak

Cem Şafak CEM ŞAFAK

En İyi Avı:
    2,5-kğ istakoz
    kamış boyu sizin boyunuzla orantılı- 2.70 idealdir bence catana alacaksan mh olmalı sert 6.2 devirli bir makina takımı tamamlar rastgele

14. AlperMeriç

AlperMeriç Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler 2500HA
    En İyi Avı:
    Oltama takılan her balık
    Güzel set, bol trofeli avların olsun :)

15. huskynight

huskynight engin

teşekkür ederim tavsiyeleriniz doğrultusunda bu takımı yaptım hepimize bol trofeler..

16. descrpt

descrpt Serdar

Arkadaşlar ben de birr spin kamış almak istiyorum fakat iki kamış arasın da çok kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim.
    Okuma Vsystem 240 cm 10-40 gr Spin Olta Kamışı
    Okuma Salina Sea Spin 240 cm 10-40 gr Spin Olta Kamışı
    bu arada takımı Çanakkale de kullanacam sizlerin önereceği başka kamışlarıda bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

17. arkadas

arkadas ibrahim

Hayirli olsun

18. Standartt

Standartt Rıfat

Favori Kamış:
    Shimano Catana cx spinning 1.80m 3-11gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500RC
    En İyi Avı:
    1kg civarı kasna ve karagöz
    Kamışın atarı tamamen size kalmış, kullanılacak sahte belirleyici roldür burada.
    Bende shimano makine ve kamış var. makine:nexave 2500, kamış:catana cx180cm ve cx210cm biri 3-11gr atar diğeri 7-21gr atar.
    7-21gr atarı olan kamışla 10gr olan sahteyi rüzgara karşı 25metre atabiliyorum, atış olayında kendimi becerikli görmediğim halde.
    uzağa atış konusunda kamışın uzun olmasının bir artısı var mı hiç emin değilim ve bana sanki önemi yokmuş gibi geliyor.
    makinede hiçbir problem yaşamadım ama arkadan kalama olduğu için açarken problem yaşayacağım çünkü bu ara yağlanması gerekiyor. iki yıldır hiç yağlamadan kullandım hala maşallah canavar gibi çalışıyor.(ama tuzlu suda daha yeni av yapmaya başladım)
    tecrübem shimano üzerine olduğu için bu şekilde yazdım ama okuma da kendini kanıtlamış ve güvenilir ürünler çıkaran marka. ağırlık dengesini oluşturmuşsanız bence alın gitsin.