Merhaba arkadaşlar. Ben de orta halli tecrübesi olan bir kıyı balıkçısıyım. Forumu da oldukça sıkı takip ediyorum. Forumdaki bilgilerden de esinlenerek spin balıkçılığına başlamak istiyorum. Bu amaçla Okuma V System 2.40 bir kamışla Shimano Sienna 2500 den oluşan bir kombinasyon yaptım.Ancak bu sistemi ilk defa deneyecek olduğumdan hem stili geliştirmek hem de kısıtlı vakti doğru değerlendirmek açısından yavaş yavaş av vermeye başlayan zargana avında denemeler yapmak istiyorum. Sahte ile mi denemeliyim yoksa 30-40 gr.lık bir zargana topu mu? Bu sistemle zargana avı mümkün olabilir mi ustalardan yorum almak istiyorum. Bu arada yaptığım takım da umarım spin avı için uygun olmuştur. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler...
Zargana avı olur tabiiki önemli olan zarganayı cezbedecek bir düzenek kurman hangi kamış olursa olsun..kamışın taşıyacagı kadar bir top ve yem ile zargana tutarsın.atabildiğin kadar savur ve yavaşça çek..zargana peşinden gelir..7-8 no iğneye beyaz renkl et parçası ufak ve uzunca takacaksın.. balık eti - tavuk eti - tavuk derisi - farketmez
Spirolino kullanın. Spirolino ucuna 2 kadar bir misina ucunada artık ya küçük sahte takarsınız ya iğne ile filan yem atarsınız. Spirolino Yaw neden bu kadar zor bir isim bulmuşlar buna
bende bugün arkadaşıma anlatıyodum, zargana topu vs ile sahte atmak heralde siprofilino gibi bişi dedim
Spibrolino arkasına 00 numara dövme kaşık, 5 cmlik sahteler ve sülük yem denediğim ve zargana aldığım yöntemler. spirolino bulunamıyorsa yerine ufak saydam şamandıralar kullanılabilir. Büyük boy bir fırdöndüye ipek bağlayıp da at çek yapılabilir. Burada fırdöndü ağırlık yapma amaçlıdır.
20-30 gr lık sıyırtma kurşunun arkasına 1.5 - 2 kulaç bir beden,(max 0.22) ucuna ipek yada iğneyle çok güzel zargana alabilirsiniz. Denenmiştir . Atar atmaz makineyi kapatıp sarmanız gerekir. Yoksa çok dibe dalacağından zargana alma ihtimaliniz düşer.
sevgili Murat,Aydın arkadaşımın dediği gibi 1.5m 0.15_0.18 bedene ufak fırdöndü ve sinek iğnenin ucuna gümüş balığı (canlı olarak) takılacak veya ipekte kullana bilirsin ben ağırlık kullanmıyorum spin takımla yapacağın 8_10 metrelik atışlar sana bolca zargana yakalatıcaktır
valla abicim acmayı dusundugum konuyu acmışsın bende küçük sahteler bolca var spirilino mudur nedir onu arastırıyım biraz en ii si bnmde spin set evde öle duruyo
Cevap yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Denemelere en kısa sürede başlayacağım. Bu arada takım hakkında kimse yorum yapmamış. Umarım doğru takımı kurmuşumdur.
Arkadaş ve ağabeylerimiz in tarif ettiği şekilde zargana yakalayabilirsiniz,bu arada takımınız gayet güzel.Yanlız kamışın atar aralığını yazmadığınız için kullanacağınız zargana topu yada spirilino nun ağırlığına dikkat etmenizi hatırlatırım.Şimdiden rastgele...
Eğer kamışınız daha düşük atarlı olsa idi, benim yaptığım gibi 2-3 cm'lik sahte ve 05-2 gr'lık gezer kurşun ile çok güzel ve zevkli oluyor zargana avı. Ben de 2,10 Lineaeffe fire spin kamış 5-20 atarlı ve en ufaklarından bir gezer kurşun ile yakaladım Zarganayı. Sarozda da o kadar Levrek arasından 9 cm'lik su üstü sahteme Zargana tesadüf etti nasıl bir aksiyon verdirdiysem artık. Bakalım mevsiminde ne olacak??