Spin Takımlarım

Konu, 'Takım Çantası' kısmında metinnitem1 tarafından paylaşıldı.

1. metinnitem1

metinnitem1

Selam.Yeni Spin takımım;

Kamış: CORMORAN TopFish 10-40 gr 2.40m Teleskopik

Uploaded with ImageShack.us

Makine:SHIMANO HYPERLOOP 2500 RB

Sahteler:
    Strike Pro SP-120F Color Code 158RG 9 cm 8 gr
    Strike Pro JL-092F Color Code R114OB 10,5 cm 11 gr
    Maria Wise Dog MIH Floating 7 cm 6 gr
    Rapala Huskyjerk HJ-12
    Yo-zuri Criystal Minnow (F) 11 cm 11 gr
    R2S Rover 98 9,8 cm 10,6 gr

El yapımı kaşıklar(Hologram yapıştırılacak) ve Alba 0 numara kaşık

Sitemizden öğrendiklerimle (Aykut Bey sayesinde) yaptığım değişik boyutlarda raglou
    Meps ile yaptığım bir sahte(Adını siz koyun)

Değişik ebetlarda Ragot marka hazır takımlar.

Bu Spin Takımına bir tane Cleo ya da Karsmasters kaşık ve bir kaç tane de 20 gr'lık jig eklemek istiyorum.Ne dersiniz?Hem yeni başlayacaklar için bir fikir oluşturması hem de önerilerilerinizi öğrenmek istediğim için sizlerle paylaştım.

NOT:Bunların dışında kıyıdan at-çek ve beklemeli avlarda kullanmak üzere Ryboi Equsima 4000 ve 8000 lik iki makinem daha var.Bunları da SilverStar 3 m ve Ryobi Fuji 3.25 m kamışa bağlıyorum.Ayrıca iki tane de tekne avı için 1,5 m'lik kamışım mevcut.

Son düzenleme: 5 Mart 2011
  2. ysncLk

ysncLk Yasin ÇeLik

Favori Kamış:
    Feiyu Best Spin 210,ALbaStar Toms 3100 210,FLy Fish CoraL 4480 270
    Favori Makine:
    Caiman YS5000
    En İyi Avı:
    1200 gr PuLLu Sazan,52 cm Turna
    Hayırlı uğurlu olsun abi iyi günlerde güle güle kullan yeni takımlarınla bol trofeli avlar yapman dileğiyle...

3. ozcan_yildiz

ozcan_yildiz Özcan Yıldız

Favori Kamış:
    Fladen Vantage 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Turna 50 cm
    Hayırlı olsun, kamış tercihinizi Okuma Salina sea spin yapsaydınız daha iyi olabilirdi belki de ,sahtelerin hepsi çok güzel, oltanız balıksız kalmasın.

4. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Yeni takımın hayırlı, uğurlu olsun Metin Bey! Bereketli avlarda güle güle kullan!

5. metinnitem1

metinnitem1

Teşekkür ederim.Daha iyileri sizlerin olsun.Kamış konusunda boy sıkıntısı yaşamamak için teleskopik tercih ettim.

6. OMMG

OMMG OKAN

Güle güle kullan,hayırlısı olsun.İnşallah istediğin avları yaparsın...
    Küçük bir bilgi, görüntüsünü koydukların teksas rig değil raglou ;)

7. modena

modena

yeni takımlarınız hayırlı uğurlu ve bol balıklı olsun...sahte seçimleriniz çok yerinde...

kamış atış mesafesini bir miktar olumsuz etkileyebilir...ilerleyen dönemde parçalı denemenizi tavsiye ediyorum...

ayrıca meps kaşıklı silikon uygulamasında kullandığınız iğne oldukça ufak...gamakatsu worm offset 1 numara çok daha uygun olacaktır...

tekrardan hayırlı olsun...

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hayırlı olsun Metin. Tam tekmil bir başlangıç için takım hazır görünüyor.

El yapımı kaşıklarından sol baştaki modeli ilk kez görüyorum. İğne kaşığın orta-kenarına monte edilmiş. Özel bir sebebi var mı, ya da şöyle sorayım; bu tarz iğneli kaşıklar ne amaçla ve hangi hedef balıklar içindir?:)

9. engin-35-33

engin-35-33 Engin Güzelaraz

Favori Kamış:
    REMİXON TIGER 2.70 Metre, DİSCOVERY 3.00 Metre Surf Tipi
    Favori Makine:
    Kumyang Paragon, Eurofish Excel 50
    En İyi Avı:
    Levrek, 1.250 kilo
    Hayırlısı olsun iyi avlanmalar

10. bysazci

bysazci BeNhuR

en son resimdeki çaparilerde küçük silikonlarla ne yakalanıyor

11. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Çeyizi düzmüşsün maaşallah. Darısı balıkların başına. Rastgele.

12. metinnitem1

metinnitem1

Teşekkür ederim.Önerinizi dikkate alacağım.İğne konusu şu an için sıkıntı.Bulamadığım için bu şekilde oldu.Antalya'da balık malzemelerini tedarik edebileceğiniz epey yer var.Ama özel ürünleri bulmak ve tedarik ettirmek sıkıntı.Bir örnek vereceğim.Hatırlarsanız birkaç gün önce Ryobi Amazon 4000 lik makine için başlık açmıştım.Adam sattığı malın ithalatçısını aramayı akıl etmiyor ya da edemiyor.İğneleri görerek alamazsam yani getirtemezsem mecburen netten sipariş edeceğim.Aynı sıkıntı Bojin marka misina içinde geçerli.Bu konuda tedarik edebilen ya da elinde olan arkadaşlardan alabilirim.
    Bu arada sevgili modena sizi sanki Turgut Reis lisesi civarında görmüş gibiyim.Tabi yanılıyor da olabilirim.Ben Muğlalıyım.Yazları ailemi ziyaret için 15-20 gün kadar Muğla'da oluyorum.Tanışmak isterim.Tel no: 0 505 407 7839

Son düzenleme: 6 Mart 2011
  13. metinnitem1

metinnitem1

Teşekkür ederim.Kaşıklar at-çek yaparken kullanmak amaçlı.Ama ne gelir bilemem tabi.Şu an deneme amaçlı birkaç tane yaptım ve etrafımdaki arkadaşlarıma da verdim.Büyük olan sanki teknede kullanılsa iyi olacak gibi.

14. metinnitem1

metinnitem1

Onlarda küçük şamadıra ile ya da tekneden kullanmak kaydı ile Levrek için tercih edildiği söylendi.Hem rakadaşlarım hem de balık malzemesi satanlar tarafından.Dükkana girince malum eliniz boş çıkmıyorsunuz. :D

15. metinnitem1

metinnitem1

Cumartesi sabahı Antalya'da Didekli denilen balığı yakalamak için gittiğim Lara Plajında,kullandığım Cormoran TopFish kamışımı 20-30 gr arası bombardo şamandırayı (Gülmeyin benim oğlan bile öğerendi söylemeyi.Yine burada ifade şekli bu) atarken makine bağlama kısmının hemen üst tarafından kırdım..Aslında parçalı spin kamış alma arefesindeyken olması iyi de oldu.Cumartesi günü kamışı aldığım yer olan Çöllü Ticaret'e gittim ve 10-30 gr atarlı 2.10 cm Shimano Catana siparişi verdim.Bugün yarın gelmesini bekliyorum.Bu arada Çöllü'ye teşekkürler.Sebebi de durumu anlattım ve onlarda kamışı geri aldılar.Ben de fark vererek istediğim kamışı almış oldum.Bu arada sahtelerime
    http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-shallow-128mm-18-5gr-sardine-44001933/detay/ ve Pelican marka kırmızı kafa ekledim.

16. OMMG

OMMG OKAN

Yeni kamışın hayırlı olsun iyi bir tercih yapmışsın,spin kamışlarım içinde son alıp kullanmayı en çok sevdiğim kamışım Catana.Bu arada Tackle House da harikaymış,iyi avlarda kullanırsın inşallah...

17. metinnitem1

metinnitem1

Çok teşekkür ederim.