Arkadaslar şu anda shımano zoraca spin makina kullanıyorum Bu çıkrık makinaların bundan farkı nedir artıları eksileri nelerdir bilen varmı?
Spin için kullanılan çıkrıklar genelde baitcast olarak bilinir baitcast haricindekiler ya jig için yada derinsu çıkrıklarıdır spin makinadan artıları ve eksileri vardır artıları atçek yaparken hızlanma aksiyonunu vermek daha kolaydır balıgı çekerkende makinaya binen yük sadece makarada baskı yapar yurt dışında genelde kullanılan stiller baitcast tarzıdır eksileri ise ilk kullanıcı iseniz atçek yapmadan önce uyduruk misinalarla atçek yapmanızı öneririm zira misinalarını karıştırmanız olası bir tehlikedir. kaliteli olanlardan bir tanesini ekipmanınızda bulundurmak iyibir fikir olur 100-150 tl lik ürünlerden uzak durun
Çıkrık makinelerin, büyük boyları var, offshore, yani tekneden kullanmak için, büyük, kocaman aletler. Ama birde küçük boyları var ve bu küçük boylarında bir sürü çeşidi var. Surf, hafif yem, sabit yem, ağır yem, seri aksiyon, hızlı aksiyon vs. vs. çeşit çeşit türleri var. Böylece, yapacağınız av stiline çok iyi uyacak bir makine alabilirsiniz. Hepsinin ortak özelliği, kullanımının zor olmasıdır. Atış yapmayı öğrenene kadar el aman dedirtir. Ama sonrasında sağladıkları konfor vs. sizi çok rahat ettirir.
bu makinayı hiç kullanmadım abim aramızda kullananlar var ise öneride bulunabilirler. bana kalsa abugarsia veya daiwalara bakardım ama bunlarında aralarında baya bir farklılıklar var iyisini bulmak lazım