merhaba arkadaşlar casting kamış almayı planlıyorum shakespeare ugly stick almayı düşünüyorum malesef sitesi ingilizece benim anlamadığım 2 şey var lure rating ve line rating lure rating herhalde atabileceği yem ağırlık aralığı ama line rating ne anlamadım vede casting bir kamışa normal ufak makine taksam olurmu yoksa illada casting makinesimi almalıyım ve son olarak kamışta heavy medium light ultra light diyor bunlar nedir açıklarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
line rating=Misina klavuzlarıdan geçecek misina kalınlıgını söylüyor olabilir.Genelde lb ve pe şeklinde verilir ama emin değilim idk
Selamlar, sağlıklı ve bereketli avlar dilerim. Shakespeare' in ugly stik gx2 spin kamışını kullanıyorum. Çokta memnunum. Çocukluğumdan beri babam sayesinde müşerref olduğum bi markadır ve güvenirim. Orjinal sitesinde bahsedilen rakamlar ve açıklamalar kamışın atabileceği gramı lure rating ile, çekebileceği ağırlığı line rating ile açıklıyor. Heavy, Medium, Light, Ultra Light vs. gibi açıklamalarıda atarı ve çekerine göre sınıflandırıyor Shakespeare markası. Ağır sikletten tüy siklete kadar bi skala gibi düşün. Rakamlar line rating de pound olarak, lure rating de ise ounce olarak verir. Google a direk olarak "lb to gr" yazarsan hemen bir çevirici çıkıyor sana çok yardımcı olur. Şu sıralar bende ugly stick' in tiger lite serisini almayı düşünüyorum. Teknede sırtı ve dipten yemli avlanma için. Ugly stick ve Gx2 ugly stick kamışlarda kullanacağın makineye göre bahsettiğimiz heavy, medium klasmanları yardımcı olur sana. Kamışın kuvvetine ve fincan sayısına göre makina seçimi yapmak daha mantıklı. Ben 2,13 cm'lik kamışa 30 luk spin bir makina kullanıyorum. 7-21 gr atarı var mesela. Tecübeli arkadaşlarda mutlaka sana yardımcı olacaklardır. Saygılar