spinciler lütfen yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Tarzan tarafından paylaşıldı.

1. Tarzan

Tarzan Erman

Spin olayına yeni girmiş bulunmaktayım şuana kadar toparladığım takımım;

kamış:shimano ax spinning hyperloop 270cm
    makina:shimano alivo 2500 fb
    misina:asso double strenght 0,28
    şuanda elimde bulunan sahteler:

rapala x-rap 8cm renk:glass ghost ( parlak şeffaf beyaz)

YO-ZURİ pin's minnow 9cm renk:parlak yeşil gümüş,

river2sea bubble pen 80 8cm renk:mavi,yeşil,gümüş

maria princess mavi 9cm

RIVER2SEA ROVER 98 9,8cm gümüş

Çeşit açısından bunlar dışında elinde mutlaka olmalı dediğiniz sahteler varmı? zamanla takımımı genişletmeyi düşünüyorum aynı zamanda misinam konusunda emin değilim biraz aceleye geldi çünkü alırken sizce at-çek için uygunmu?

2. fish founder

fish founder Özgür

3. yucel1966

yucel1966 yucel

erman merhaba
    malzemelerin çok güzel fazla söze gerek yok
    yozuri ve maria prencess yeter sana
    misina içinse sana acizane tavsiyem angel (kıss) 0,30 luk misinayı tavsiye ederim forumlarda ara aldığım levreklere bir bak
    hepsini maria prences ile yakaladım
    elindeki malzeme ile avlak yerinde levrek olsun yeter
    rastgele hayırlı avlar

4. Tarzan

Tarzan Erman

Bu konuya daha önce giriş yapmıştım çok faydalı bilgiler tam arşivlik yeniden göz atma fırsatım oldu teşekkür ederim.

5. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Asso double strength çok fazla gam yapıyor. Kutusunda low memory yazsa da bence fil gibi hafızası var :) Trabnucco'nun misinalarını gözden geçirmenizde fayda var bence

6. Tarzan

Tarzan Erman

Çok sağol Yucel abi benim spin işinde gaza getiren şeylerden biride senin raporladığın avlardır.Misinanın görünmezliği levrek avında çok önemli acaba fluocarbon almamakla hata mı ettim diye düşünüyorum baştada yazdığım gibi misina biraz aceleye geldi ondan tam içime sindiremedim henüz.

7. Tarzan

Tarzan Erman

Önerin için sağol Kadri abi Trabucco marka misinanın çok kaliteli olduğunu duyuyorum bidaha alışveriş için kemeraltına gittiğimde önerini aklımda bulundrucam.

8. yucel1966

yucel1966 yucel

erman kardeşim
    flora carbon misina görünmezliğinden dolayı önem arz ediyor olabilir ancak sen at çek yapacaksın
    flora karbon misinalar belli bir derinlikten sonra görünmüyor
    senin kullanacağın sahteler 60 cm kadar dalıyor o yüzden burada sağlamlığı ön plana çıkıyor sağlamlığına güveniyorsan mutlaka işine yarayacaktır
    selamlar

9. Tarzan

Tarzan Erman

anladımm Yücel abicimm çok faydalı oldu benim için verdiğin bilgiler.Sağlamlık açısından şuanda elimdeki asso double streight e güvenebilirm ozmana bi süre bunu kullanıp eğer problem yaşarsam değiştirebilirim misinamı.Yücel abi sana bir sorum daha olucakk at-çek te oltayı sarış hızım özellikle maria princess te nasıl olmalı nasıl hareketler daha iyi oluyo araştırdım ama bulamadım beni aydınlatırsan çok sevnirim.selamlar,saygılarr.

10. modena

modena

aynen katılıyorum...asso çok sağlam ama çok sert ve fena hafızalı...trabucco t-force spining kullanıyorum...0,25...çok sağlam yüksek mukavemetli spin makina ve baitcasting (serbest kafa-çıkrık)de kullanıyorum...tavsiye ederim...

11. f1r1nc1_72

f1r1nc1_72 Fatih

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter X 1.9 m
    Favori Makine:
    SHIMANO catana 2500 fb
    En İyi Avı:
    32 cm Alabalık
    levrek içn kokultulmuş balık parçalrı kullanmanı tercih ederim çünkü balık kokuyu alamalı arkadaşım

Son düzenleme: 7 Mart 2010
  12. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Trabnucco ' yu tek geçerim.Levrek için bir de çok ucuza temin edebileceğin Raggout raglou simli beyaz işine yarayabilir.

13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Bu yaşta bizlerle tecrübelerini paylaşman ne güzel,

konuyu açan agabeyin 23 yaşında, ve ona cevap yazan abilerininde bazılarının senin yaşının iki katı kadar balık avı tecrübesi var, hitab ederken büyüklerimize saygı nerede kaldı?

sen arkadaşının ( öyle dedin ya) balık parçalarını kullanmasını tercih edemezsin, tavsiye edebilirsin ancak, birde balıklar kokuyu alamalamazlar, sadece alabilirler ,

Sevgiler kardeşim :)

14. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Erman selam,

bende spin tarzı avcılığa başlayalı çok olmadı, ama çok araştırdım dersem yalan da olmaz hani,

Yozuri , sufix, trabbuco mono misinalar denedim ve her kısa denemenin ardından, at çek yaparken hala birşeylerin eksik olduğu hissine kapıldım, edindiğim sahteleri istediğim mesafelere atamamak, istediğim noktaya atamamak, acaba büyük bir balık yakalarsam kalama beni yolda bırakır mı, 0,22 misina büyük bir balıkla savaşabilirmi tedirginliği hep oldu aslında,

Yurt dışında yapılan avları incelerken, adamların neredeyse tamamına yakınının ince misina ile avlandığını hem ince hemde çekeri kuvvetli olması açısından da örgü misinaları tercih ettiklerini gördüm, ve denediğim 3 değişik marka mono misinadan sonra tercihimi örgü misinadan yana kullandım,

Maddi olarak biraz pahalı olmakla beraber çok daha ince kesitte ben 0,12 kullanıyorum ve çekeri normal mono misinalara göre daha fazla ( 0,12 mm. 13,1 Kg.) olan örgü misinayı denediğimde ise atışlarımın %40 %50 oranında daha uzağa gittiğini tecrübe ettim,

Herşeyden önemlisi ise kafamın içinde soru işareti olarak duran acaba, iri bir balık gelirse misina patlarmı problemide psikolojik olarak kaybolmuş oldu ,

Tabiki bir çok üstad karşı fikirde olabilir, saygı duyarak onlarında tecrübelerini dinlemek ve feyz almak isterim,

ama ben kullandığım spiderwire ultracast 0,12mm. örgü misinadan memnunum,

Son not, at çek avı beklemeli avlar gibi olmadığından, mono, fluero carbon, renkli, renksiz, örgü misina, yeşil renk gibi kavramların, özellikle levrek avında çok belirgin dezavantajlar yaratmayacağını savunanlardanım,

Gönlündeki avlara inşaallah.

15. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    Erman kardeşim sana sahte kolleksiyonunda Daiwa saltiga laser sardine, lucky craft samyy ghost sardine,yozuriden tobimaru ve hydro pencil green mackarell,İMA sasuke 12 cm renk kodu RH elinde olanların dışında benim çok ciddi avlara imza attığım modeller olarak önereceklerim.Misinada Trabucco süperdir ama deniz için kullanacaksan DAM imperial Spinnng 0,25 su yeşili tavsiyemdir.Bu modeller benim kullanıp vazgeçemediklerimdir.

16. Tarzan

Tarzan Erman

Fatih kardeşim kesinlikle sana katılıyorum balıkları toplayan şeylerden biride kokudur gerek sepetlerde gerekse dip avından önce kullanılan mazmoz sisteminde temeli kokuya dayanır ancak bu yöntemi at çek te kullanmak mümkün değil
    berkley firmasının kokulu sahteleri haricinde ama yinede tavsiyen için teşekkür ederim.

17. Tarzan

Tarzan Erman

Halil Barış abi trabnucco'yu sürekli duyuyorum ve herkes çok memnun ancak ben sanırım bir süre elimdekiyle idare ettikten sonra örgü misinaya dönücem ama bu kadar çok referans varken yakın zamanda değiştirmeyi düşündüğüm dip takımlarımın ana beden misinalarında trabnucco ilk düşünceğim markalardan biri bu değerli tavsiye için teşekkür ederim.

18. Tarzan

Tarzan Erman

Murat abi öncelikle sürekli paylaştığınız faydalı bilgilerden sürekli yararlanmaktayım ve böyle güzel ve faydalı bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Özellikle en son kendi emeğinizle yaptığınız rapala kutusunu hayranlıkla inceledim gerçekten çok güzeldi tebrik ederim.Benim misina almadan önceki hedefim örgü misina almaktı ama gittiğim malzemecideki çalışanlar ve orda tanıdığım bir balıkçı abim beni bu kararımdan çevirdi ve asso misinayı satın aldım aslında biraz aceleye geldi gibi oldu.İzmir sahilinde misinamı biraz deneme şansım oldu ve şuanda büyük bir problem hissetmedim ancak sizinde dediğiniz gibi tam anlamıyla beni tatmin etmiş bir misina değil ancak bir süre bu misinayla idare etmeyi planlıyorum ama misinada bir problemle karşılaştığım zaman tamamen değiştiricem hem buda daha yüksek maliyeti olan örgü misina için kenara biraz para atmama yardımcı olur die düşündüm(malum öğrencilik :) ).Açıkca söylemem gerekirse önerdiğiniz spiderwire ultracast 0,12mm misinanın fiyatı ilk bakışta yüksek geldi ancak daha sonra düşündüm ki makarada 270m misina var benim çok sık balığa gitmememide düşünücek olursak bu misina beni uzun bi süre rahatlıkla idare eder bu misina yı veya bir emsalini alıp biraz paraya kıyıp kafamın çok uzun bir süre rahat olması bana daha cazip geldi o yüzden sanırım bir süre sonra spiderwire ultracast veya bu ayarda bir misinaya dönücem siz ve vedat amca (trout baba) gibi bir çok usta ip misina üzerinde bu kadar durmasından sonra aynı yöntemi seçmek farz oldu :)murat abi değerli öneriniz ve yorumunuz için yeniden teşekkürler.

İzmirden saygılar sevgiler.

19. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize, Benim örgü misinaya dönmemde de Vedat Abi' nin payı büyüktür.

20. Tarzan

Tarzan Erman

Deniz abi bana önerdiğin sahteleri inceledim kalitesi ortada markaların çok iş yapıcak sahteleri böyle iş yapan sahteleri bir liste haline getiriryorum arada birde gidip 1 tane alıyorum yakın bir zamanda takımı toparlıycam sanırım.sizin önerdiğiniz sahtelerde şuandan itibaren listeye girmiş durumdalar hepsi çok iş yapıcak gibi gözüküyor ancak ilk sırada elimde hiç popper türü olmadığından yozuri hydro tiger popper 9 cm lik model var yakın zamanda onu alıcam bir süre sonra sizin önerdiklerinze sıra gelir İnşallah güzel balıklar alırım av raporlarımda bol bol sizi anarım..

Saygılar.Rasgele.