Selam arkadaşlar,bugün bir iş için sideye gittim işim erken bitince side limanını gezmek için limana indim.limanın etrafında dolaşırken limanın içinde ne kadar çok kefal olduğunu farkettim,tabii bu durum beni burada bu kadar kefal var ise bayada levrek vardır mantığıyla aracımdan malzemelerimi almama neden oldu.. aracımda ne varsa aldım imanın denizden girişine kayaların üstüne kendime yer buldum..hava kapalı hafifi yağmur yarım saat önce dinmişti..yanımda olan üç parça remixon 3003 spinning 20-40 gr atarlı kamışı korumasından çıkarıp topladım,makinam exusima-ryobi 3000 lik..ve 28 lik sheakspear misinam..yem kutularımda biraz dönerkaşık, ve ufak defek sahteler ve epeyce silikon balıklar ve kurtlar..işimi fazlasıyla görmesi lazımdı eğer levrek var ise..neyse makinamı kamışıma bağladım,20 gramlık sipiroli'mu 150 cm köstek kullanarak strike pro nun kefal benzeri 10 cm lik sahtesini spiroli ile atıp çekmeye karar verdim..ve ölede başladım ancak ikinci atışta benim sipiroli ve sahte yemim limanın ortasını boyladı ben arkasından baka kaldım..çünki bi şekilde yeni bağladığım takım koptu..nedenin sonra anladım..sipirolino dönerli kilipsten misinamı kesmişti.. kızmamak elde değil en iyi levrek avcım limanın ortasını boylamıştı.. neyse yapacak birşey yok mücadeleye devam..diğer takımım yine sipirolino ve 150 cm köstek ve silikon kurt,ancak bu sefer sipirolinoyla dönerklipsin arasına boncuk ekledim ve atıp çekmeye başladım yaklaşık yarım saat atıp çektikten sonra bir levreğin sahtemi takp ettiğini gördüm,yemedi,yada bei gördü korktu devam,,bu atıp çekmelerim yaklaşık yarım saat daha sürdü ve bir anda 4-5 levrek benim takımı takip ettiğini ancak sahtem kenara geldiğinde geriye kaçtıklarını gördüm..bu levrekler 2-3 kilo arasında levreklerdi.. aynı yere yine attım ve yine çektim ve yine aynı levrekler yine takımımı kenara kadar takip ettiler ve yine almadılar..aynen geri gittiler...bu sefer kayaların üstüne oturarak atıp çekmeye karar verdim..ve yine takımın arkasında 4-5 irice levrek ancak silikon kurda yapışan yok..hava açmaya başladı bu ara saat 13 gibi oldu ve güneş yüzünü gösterdi..ben atıp çekmeye devam ancak takipler kesildi..saat 14 gibi tek takip aldım ancak o takip sipirolinoyadı silikon kurda değil..anlaşıldı balıklar sipirolinoya hasta..yapacak birşey yok başka da takip alamadım.. akşam saat 18 e kadar belki 100 atış yaptım ama nafile sipirolinoya takip var sahteye yok..ancak bol bol temiz hava ve spor yaptım... iyide ben nerde yanlış yaptım diye sorup duruyorum eve gediğimden beri kendi kendime.. ben nerde yanlış yaptım???????????????????????????????????????? saygılar
Merhaba.. En azından denemiş olmakta güzel spor olmuş.. (Sideprensi) Kadir hemşerim az dem vurmadı takip ediyor ama almıyor diye var orada bi keramet ya hayırlısı..
valla bu levreğe akıl sır erdiremedim bende abi anlamadım gitti.bir gün atladığı malzemeye ertesi gün atlamıyor.ama şuda bi gerçek levrek beyaz renkli su fışkırtarak ilerleyen malzemeye bayılıyor.benim kendime göre tecrübelerime göre levrekte saat çok önemli bide sahtenin geldiği yön-güneşin yönü ilişkisi.....
levrek şu anda yumurtada o yüzden balık çok nazlıdır.bence sahte yerine 3 lü kaz tüyü arkasında slikon zargana olan çaparili takım ile dene ama çooook yvaş çekmelisin benden tavsiye.sonuç alırsın.
O takip yokmmu o takip adamı resmen gazlıyor... Güzel bir gün geçirmişsiniz, yanlışın nerde olduğunu üstadlar söyleyecektir...
dediğin çok doğru,hava ile ilişkilendirmek çok isabetli..güneş çıktı levrolar gitti bugün..ama hava kapalıyken takımı takip eden levrekler neden sahteyi yutmuyolar çok enteresan bi durum..dediğin gibi levrek ap ayrı bir bilim isteyen bir balık..dün beyaz renk yiyen yarın beyazı yemiyo yerine kırmızı yiyiyo..ertesi gün ise hiç birini yemiyo.. nasip mi desek? saygılar
valla 1997 yılında kızılotta bir meramız vardı babamla her gittiğimizdede alırdık balığımızı ama denemediğimiz metod yapmadığımız takım kalmadı en sonunda bir sistem yapmıştıkki 10 numara olmuştu hem tekneden hem kıyıdan öyle akıllara zarar levrekler almıştıkki artık hepsi mazi oldu....ama bugüne kadar avladığım levrekleri sabah 04:00-08:00 arasında almışımdır genelde.sidede tekne indirebileceğimiz yer varsa eğer birgün beraber gideriz benim tekneyle......birde öyle deneriz şansımızı......
ben kendimi usta olarak bilirim ancak levrekler bendende usta of of bakalım diğer ustalar ne diyecekler bu işe..sorun bendemi,sahte silikondamı,yoksa sipirolinodamı teşekkürler saygılar.
Birde sipirolino yerine ben içine 10 gram falan av fişeği saçması koyarak eski kalsiyum sandoz kutularından şamandıra yaparak çekerdim o saçmanın çıkardığı ses ilgisini çok çekiyordu......
iyide murat ben sidede değilimki..bende var 450 tekne ancak şu an karada satacam..tekne işi iyi hoş ancak iş güç tekneyle denize açılmayı güç kılıyor.. ancak tabiiki bir gün çıkarız balığa sorun değil..jigging e çıkarız.. 100 200 metreye.. saygılar
olabilir neden olmasın valla abi bende çakırlarda oturuyorum ama bu sevda öle bişeyki karar vermemle ertesi sabah 3 te tekneyi arabanın arkasında buluyorum bilinç kapanıyor valla hatırlamıyorum hazırlanma evresini....
murat ağabey merhaba... rapor için teşekkürler...çok sinirdir bu durum bilirim...adamı haşat eder...kıyıya kadar gelir döner gider...kolay değil ama ne yapalım dayanmak lazım... murat ağabey sana ufak bir tavsiyede bulunmak istiyorum...kullandığın silikonun şeffat simli olanını dene...bence mutlu olacaksın......bence ülkemizde satılan en iyi silikon formlarından biri...bende aykut sayesinde tanıdım bu silikonu ve yine aykut sayesinde ve desteğiyle bayağı bir yığınak yaptım...ağabey tekrar söylüyorum simli olanını mutlaka dene...şeffaf simli... rapor için bir kez daha teşekkür ederim...inanıyorum ki bir sonra ki raporda eklenen resimlerde levrekte olacaktır...
Olur inşallah, bu azim sende oldukça ne güzelim balıklar gelir merak etme. Herşey bir günden ibaret değil yeter ki heyecanın kaybolmasın. Rastgelsin diyelim şimdiden gönlündeki güzellere.
selam murat: iyi bir gün geçirmişsin ama av yapamamışsın üzüldüm bu arada side limanında levrek var olmasına var ama nedense yemiyor. geçenlerde bir kaç gün denemelirim oldu ama nafile ben at-çek yaparken botla birileri yaklaşık 5 tane felan bırakma yaptılar canlı ama onlarda alamadı nedense orda bir keramet var. kefalde aynı oda yemiyor balıklar yumurtada olduğu için herhalde. hoşçakal...
Murat agabey bizlerle paylastigin icin cok tesekkurler.Bugun olmazsa yarin olur be agabey Guzel fotograflar. Rastgele... (Bu arada dikkat ettimde herkez meranin kerametinden,sahtelere atlamayisindan yakiniyor.Acaba soyle birsey olabilirmi ; acaba karidesler yavrulama sezonunda ve baliklar onlari yiyip sahtelere atlamiyorlarmi acaba ? Cunku benim en son actigim raporda bu gelismeden dolayi hic balik tutamadik.Bir balik tuccari amacaya sordugumda da bu bilgiyi edindim. Acaba orada da ayni sey soz konusu olabilir mi) ?
Hedef avına ulaşamasan da,temiz hava,heyecan,spor gibi kavramları düşünürsek güzel bir gün olmuş.Bu arada ben de Turgay a katılıyorum,şeffaf simli silikonlar bir harika,başka hiçbir şey kullanmana gerek kalmıyor.Sadece dikkat etmen gereken şey kuyrukları bozulmamış olacak ve saklarken yamuk durmamaları.Sayısız sırtı denememde beni genellikle av ile buluşturan hep bunlar oldu.Rastgele...
güzel bir heyecan olmuş. madem takibi spirolino alıyor sipirolinoya hırsız kanca yada üçlü takmayı düşünsekmi acaba )
Murat Bey, çok heyecanlı bir gün olmuş aslında, tebrikler ve teşekkürler. Anladığım kadarıyla sürekli sbirolino ile avlanmışsınız; belki şöyle şapur şupu bir popper ile veya bir wtd sahtesi ile avlansaydınız, ya da silikonlarınızı bir jighead ile veya Texas rig sistemiyle daldırarak kullansaydınız mutlu sona erebilirdiniz diye geçti içimden. Tıpkı sizinki gibi bol takipli ama sonuçsuz bir liman macerasında, bir de benim Texas Spinner diye uyduruk bir isim de taktığım bir sistemi biraz derinden getirerek ve biraz da kamış ucu ile aksiyon vererek kullanmış ve bir levreği kandırmayı başarmıştım. Sistemin görsellerini aşağıya ekliyorum: Eğer bu basit sistem ilginizi çektiyse, şu konuda birazcık daha ayrıntılı ele almaya çalışmıştık: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=37118 Murat Bey, en iyi dileklerle ve rast gele..