Merhaba: Kimilerini okul çıkışında satın aldığım kimilerini ise babamın hediye ettiği 10 larca döner kaşığım var bunlardan yalnızca fosforlu yeşil olanıyla 3 tane balık yakalayabildim. Balıklardan 2 tanesi ortalama boylarda biri ise neredeyse kaşık kadar(tuhaf geldi biraz.) Sormak istediğim şey ise spinner kullanırken oltayı sarma hızım nasıl olmalı ve belli bir süre çektikten sonra balığın iğneye takılması için durmalı mıyım ? Ayrıca önemli olduğunu söylemiştiniz: Tatlı suda avlanıyorum göletlerde tatlı su levreği(perch) avlıyorum ama akarsuda hedeflediğim bir balık yok. Ayrıca kapıda ödeme seçeneğiyle alışveriş yapacağım bir site varsa özel mesaj ile gönderebilirseniz çok mutlu olurum çünkü tüm malzemecilerde aynı tür kaşıklar bulunuyor.
Akarsularda hızlı saran (Bu makinanın turuna ve boyuna göre değişir. Genelde 20-35 kafalı, 6 üzeri turlu bir makine uygundur.), göllerde nispeten yavaş saran bir makine tercih et. Havaya ve suya göre farklı renklerde ve boyutlarda kaşık kullan. Her markanın kaşığı işe yaramaz: Verimli bir dönüş sağlamadığı için balığı çekmez. Belli markaların kaşıklarını tercih et. Benim tercih ettiğim ve şimdiye kadar balık aldığım markalar şunlar: Mepps, D.A.M., BlueFox, AlbaStar, Savagear. Başarılar...
makinanın özelliklerini nereden anlayabilirim sadece babamın doğum günümde hediye ettiği makinam var ayrıca sadece remixon marka kaşıkla tutabildim diğer kaşıklarımın markasını dahi bilmiyorum. İlginiz için çok teşekkür ederim.