merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum dün gittiğim av malzemesi satılan dükkanda sprey şeklinde kokular vardı. Yemin üstüne sıkılıyormuş sanırım elime bulaştı koku aynen rakı gibi kokuyor sazan bu kokuya gelirmi verimi ne olur birde hangi yemin üstüne sıkılmalı küspemi mısırmı ? koku o kadar kuvvetliki dün elime bulaşan koku hala geçmedi kaç kere yıkadım
Büyük ihtimalle anasonludur o Kancaya taktığın her yeme sıkabilirsin,mısır,boilie,hamur vs.Amaç balığı yemine çekmek,ama bence gereksiz
Her sazan avcısının kendine göre favori kabul ettiği takım ve yemi vardır. Bugüne kadar sazanlarla konuşup terfcihlerini soramadığımız için elimize geçeni, aklımıza geleni kullandık. Sazan avı ile ilgili şeytanın aklına gelmeyecek yöntemleri ve yemleri bulan geliştirenler Trakyalı ve göçmen hemşerilerimle Adapazarı bölgesi avcıları olmuştur. Vanilya, vişne, sarımsak, susam, gül yağı, anason ve daha neler. Bence bu balık da aç ise hangi koku olursa olsun, yeter ki onun dikkatini çeksin, inci-boncuk hepsini yutabiliyor. Aynı avlakta can erikle de vişne ile hamur mısır gibi yemlerle balık aldım. Teoriyi kurup ispata gifdiyoruz. Bir tane iri balık yakalarsak favori oluyor. Denemeye, en güzelini bulabilmek için devam..
bakalım inşallah bu hafta şu anason olayını bi denemek istiyorum burdan yine verimi sizinle paylaşırım yanlız bence sazan avında en önemli unsur kıyıda sessiz bir bölgede avımızı gerçekleştirmek kalabalık alanlanda büyük balık kıyıya yaklaşmıyor pek gerisi birazda teferruata kalıyor gibime geliyor takılan yem vs.vs.
Cilekle bile tutuluyor bence en güzel yemeleme haslanmis kenevirden oluyor,kancayada misir taktinmi sonuc kacinilmazdir,yanliz cok büyük göllerde sazani avlagina alistirman gerekecektir buda yemlemeden gecer,bir hafta evvelinden hergün belirli saatlerde olmak üzere avlagini yemlemen gerek,benim kulanmis oldugum yemleme sekli,hazir paketler icinde satilan civciv yemine benzeyen yemlere haslanmis kenevir,misir.Misirin suyu ve kenevirin suyunuda ekleyip bunlari top seklinde suya atiyorum,bizim buradaki göller kücük oldugu icin koku cabuk yayiliyor,buna her zaman ayni yerde avlanmamizda eklenince bir gün evelinden yemlemek yetiyor...
bugün balık malzemesi satılan yerden bu spreylerden aldım çilekli vanilyalı birde anasonlu vardı anasonlu aldım bunu kullanan varsa eğer tavsiye edebilirmi hangisine sazan daha çok tepki veriyor aldığım sprey aynen rakı gibi kokuyor
o spreylerden hiç kullanmadım ama ultrabaite denen şeyden çok kullandık ve hiç bi fark gözetemedim.zaten yemi suya atıyosun 5 dk sonra ultrabaitten eser kalmıyor bunu deneyerek yaptım..ama aldğın sprey ultrabaitler gibi değildir inşallah RasTGeLe...
yok sanmam anason elime bulaştı dünden beri kokuyor ne kadar yıkasamda geçmiyor hiç bu kadar kuvvetli bi koku görmemiştim yani böyle bir parfüm olsa en az 1 sene kullanılır
Bazı yerlerde etkili olur.. Sazan keskin kokuları sever.. Sarmısak ve anason gibi.. Eğer, akıntı ve sudaki genel koku durumu uygunsa, bu yemler faydalı olur.. Ne zaman yani? Mesela, sular yükselmiş, ötrifiksayon başlamışsa, suda koku izi bulmak zorlaşır. Yem bulmakta zorlaşır ve sazan yüksek proteinli yemler arar, böyle kokan şeylere pek itibat etmez.. Bolca yemleme yapıp boili kullanmaya devam bu durumda.. Ama su temizse, çürüme vs. pek yoksa, hele bir de kokuyu sazana taşıyacak akıntı varsa, bu koku gayet iyi iş yapar.. Aslında bu denizde de işe yarar, bilhassa lüfer vs. avında..
1 adet konserve mısıra 100 g kadar vanilya tozunu atıyoruz karıştırıyoruz ve sonra afiyetle yiyoruz. Çünkü bu sezon 4 ncü kez sazana gittim 1 tane dahi alamadım. Ağlayayımmı ben şimdi, ne yapayım.
ibrahim kardeş valla beni güldürdün allahta seni güldürsün .afiyetle yemek ha. solucana vanilya dökenleri bile gördükten sonra bu lafa gülmemek elde değil.