Arkadaşlar, abiler, kardeşler sizlere bir sorum olacak. Aranızda hiç Spro Dragmaster EX veya EC Class kullanan yada denemiş olan varmı. Eğer varsa makine için eleştiri yapabilirmisiniz? Spin takımım için EX veya EC serisinden 20lik birtane almak niyetindeyim.. Bir de acaba örgü misina için kullanıma uygunmudur?
Spro red arc'ı sığ kafasına ip misina sararak patlak,çok rüzgarlı bir havada at-çekte kullandım.İp misinada yeni olmama rağmen hiç sorun yaşamadım. Gürkan senin dediğin dragmaster arkadan kalama ayarlı.Arkadan kalamalı bir makineyi ise balıkla mücadele ederken kontrol etmek bana göre zordur.Hani balık oltaya vurmuşken bir elin kamışta, kamışı tutan elinin işaret parmağı gerektiği zaman makinenin kafasındayken bir de diğer elle arka kalamayı duruma göre gevşetip sıkma ayarı yapmak zor olur. Tabi ki bu kalama yeri kişinin alışkanlığına göre değişir.Mesela ben beklemeli avlarda çift kalamalı tercih ederken işin içine at çek girdimi tek tercihim önden kalamalı makinedir. Bir de Spro'nun passion 730 modelini kullandım.Oltayı hep bir yerlere taktırdım.Makineye fazla güç binmesin diye kalamaya çok bindim.Çok zorladım makineyi fakat hala aynı,tıkır tıkır çalışıyor. Marka olarak Spro'ya güvenim tam.En azından kullandığım bu iki model için...
şahsen kullanmadım, spro passion 730 740 var..bunlardan birini tavsiye ederim.3 tane var bende bundan... 70 e 80 e al..üstüne daiwa yahut shimano yazdır..fanatik birine sat 250 300tl ye o paraya 3 tane passion al,keyifle kullan
tavsiyeler için teşekürler bilgilendirici oldu benim için.. redarc benim için çok pahalı bir model okadar bütçe ayıramıyorum ama öyle bir makineye sahip olmak isterdim araştırdım biraz. dragmasterı almak isteme sebebim özellikle arkadan kalamalı olması çünkü benim alışkanlığımda arka kalama bir de bu kalama sisteminin patentli olması beni daha çok teşvik etti.. spro passiona gelince şuan aklımda sadece bu iki model var passion ve dragmaster.. kadir abinin detaylı incelemesini daha önce okumuştum o yüzden passion hakkında bilgi almak istemedim.. yorumun için teşekkürler abi çok yardımcı oldun sizi duymuş olacakki kadir abi yorum yapmış hemen teşekkürler Passion okadar iyi diyorsun yani kadir abi şimdi passionuda inceledim dragmasterıda passionun eksileri benim için yedek kafası yok ve önden kalama sistemi (bu benim için eksi arka kalamaya alışık olduğum için) var artılarına gelince incelemende dediğin gibi bir ryobi havası var ve yakışıklı makine, dragmasterdan yaklaşık 60 gr daha hafif birde sanırım kafası dragmasterdan biraz daha sığ.. dragmasterda ise yedek kafa ve arkadan kalama var ve mücadeleyi kolaylaştırmak için eklenmiş kalama kontrolü sağlayan bir aparatı var. bir de biraz daha hızlı sarıyor passiondan.. kullandığım kamış procatch carbospin ultra 240 biliyorsundur çok hafif bir kamış 130gr sadece dragmasterla birlikte 443gr oluyor, passionla birlikte 385 gr. bu ağırlık farkı atışı ve aksiyonu nasıl etkiler sence kadir abi? yoksa 60 gr pek gözle görülür bir etki sağlamazmı?
makinayı kullanmadığım için bilemiyeceğim..benzerini görmüştüm bayide..çift kalamalı deyildi..birde altdan kalamalılar ilgimi çekmediği için..kafadan eliyorum onları al şunu bak keyfine..altdan kalama out,üstten kala in yedek kafasıda plastikmiş zaten..karar senin.. http://www.anadoluavmarketi.com/u-spro_passion_730_olta_makInasi-5579.html bütçen uygunsa,,şunu al..yedek kafasıda alimunyum.. bende var http://www.anadoluavmarketi.com/u-spro_red_arc_tuff-body_serIsI_olta_makInasi_91_bb91_bb_-2963.html buna bütçen uygunsa,bunu al.bir üsttekine göre daha hesaplı,yeni model makina. şu 3 makinaya güven,gerisini merak etme sen http://www.anadoluavmarketi.com/u-spro_passion_xtr_8000_olta_makinasi_30_kalibre-12250.html
tavsiyelerin için teşekkürler kadir abi.. gönül isterki red arc alayım ama malum öğrencilik yeni bitti iş şuan yok gelir kısıtlı.. max 80 liralık bişeyler arıyorum şimdilik.. bu arada sen iletiyi yazmadan hemen önce spro dragmaster ex class 820 siparişi vermiş bulundum.. önden kalamaya bir türlü ısınamadım hep arkadan kalamalı makine kullandığım için muhtemelen passionu bu sebepten eledim.. neyse sproya güveniyorum isteklerimi karşılayacak bir makine olduğunu düşünüyorum.. ilk denemeden sonra ürünle ilgili yorumu yaparım.. herkese ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum..
Sproları, sayenizde olumlu olarak, pozitif değerlerle tanıdık; Kadir kardeşim. Bu vesile samimiyetine canı gönülden inanıyor ve teşekkür ediyorum. Şu Red olanını, bizzati inceleme fırsatı bulup da, ondan ELEKTRİK ALIRSAM gerçekten bende düşünürüm. http://www.anadoluavmarketi.com/u-spro_red_arc_tuff-body_serIsI_olta_makInasi_91_bb91_bb_-2963.html
güzel makina abi,incelemeni öneririm passion da bozulmayınca.halen ilk günkü gibi çalışınca..şuanki karşılaştırmamda 2 side aynı benim gözümde
Ben geçen yıl Kadir abinin tavsiyesi üzerine passion 730 aldım ve her avda su içine sokup çıkarmadan kullanmadım o bana sakın suya sokma demişti geçen merak edip içini açtım tertemizdi yağladım kapadım.. 0.19savagear örgü ile kullanıyorum sorunsuz.. kamış ve makineyi suya sokunca şansım artıyor gibi saçma bir uğurum var
Dün avmarketi.com'dan aradılar siparişimi hazırlıyorlarmış ve kargoya vereceklermiş ama KÜÇÜK bir problem varmış?? ellerinde spro dragmaster kalmamış size spro necton dtx gönderelim falan dediler fiyat farkı talep etmeden.. nasıl fiyat farkı talep edecekler ki? necton dtx dragmasterdan 30 lira falan daha ucuz.. neyse durumu sert bir dille acıkladım ve sizin de tavsiyelerinize dayanarak spro passion göndermelerini söyledim fakat o da stoklarında yokmuş.. Okuma flame modelini önerdiler ve bundanda fiyat farkı talep etmeden gönderebileceklerini söylediler.. ben de bi inceleyip döneceğimi söyledim.. artık okadar sinirlendim ki arka kalamadan, çift kalamadan ve yedek kafadan vazgeçip flame 20 göndermelerini söyledim.. Neyse 80 tlye 105 tl'lik makine almış olduk dragmasterı da başka bir sefere bırakıcaz... şimdi zaman önden kalamaya alışma zamanı
Önden kalama iyidir En azından alışmaktan bahsediyosun ben kalamanın kendisine alışamadım daha:laughing:
Bu makineyi nerede kullanacaktın. Flame 20 ciddi anlamda küçük bir makine. Alabalık için on numaradır.