Spro fishing reel Fun Club, spro passion 720 saltwater test, SPRO RED ARC TUFF-BODY

Konu, 'Makineler' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    cümleten merhabalar:) geçen hafta aklıma esti,,spro passionu tuzlu suya yatırdım:D amaç 1 hafta sonraki perfonmansını görmek idi..normal dalgalı havalarda filan makina ile birlikte.çimdiğimiz oluyordu lakin..hihi birde tam manası ile suya sokup test edeyim istedim..

passion 720 makinamı sadece 1 kez açıp bakım yaptım..bakım derken merak ettim içini..kontrol ettikden sonra..winkel sıvı gres ile yağlayıp toparladım makinayı..1 buçuk yıllık bir makina bu hatırladığım..

videoda suya sokma bekletme süresi 3dakika..ama ben toplamda 10 dakika beklettim..videonun boyutu uzun olmasın diye..

youtubede benzer videolar gördümm.çok pahalı makinaların testini yapmışlar..lakin kuma buluyorlar hemen ardından tuzlu suya sokup 3 4 kez suyun içinde silkeleyip gösteriyorlar..üstelik o makinalar tuzlusu için üretilmiş waterprof makinalarhihi

benim sproda yapar bunu dedim:D kuma sokmuya gerek yok..zaten hemen yıkıyorlar..kum yapışırmı o makinaya o şekil,,suya sokunca dökülecek aşağıya..

vel hasım ben 10dk beklettim misilleme olarakdan:D

önceki video ya 2ci bir video çektim bir hafta sonraki perfonmansını gösteren..

video:
    http://www.youtube.com/watch?v=0ezjbZDQM38
    ..............................................

spro spin makinalarım...

spro passion 710

Uploaded with ImageShack.us

spro passion 720

spro passion 740M

ve ilkkez gösterime çıkan,yedi bela hüsnü:D

SPRO RED ARC TUFF-BODY:

misinayı göbeğe rahat bağlamak için dekil bile açmışlar:D

yeni aldığım powerline örgü ile iyibir kanki oldular:thumb: bu örgü şimdilik beni memnun etti..hiç karıştırma olmadı..normalde ucuz örgüler ile ilk gün biraz debelleşirdim:D
    diğer bir konu..bu örgü diğer kullandığım örgüler gibi deyilmiş..onlar ile aksiyon çalışırken..örgünün örgü olduğunu hissediyordum..kamışın halkasına ağırlığını hissettiriyordu misinayı vurdururken..
    powerline örgüde bunu bu gün az hissettim..

sevdim bu örgüyü..bakalım ilerliyen tarihlerde neler göreceğiz:)
    bu sefer av dönüşü örgüyü tatlı suya yatırdım..ve bundan sonrası içinde böyle uygulama yapacağım..akdenizin tuz oranı fazla..çabuk deforme oluyor örgü..

konunun baş adı spro fishing reel Fun Clup:)

spro olta makinasına sahip kişiler..kullandığı makinaları...konu içersine yazabilirler.yahut resimde ekliyebilirler,.aynı şekilde spro makinasında sorun yaşamışsa..konu içersine yazabilirler..cümbür cemaat bir çözüm buluruz:)

kalın sağlıcakla

2. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Bir resim de benden gelsin o zaman Spro RedArc 10300

Şimdilik memnunum:) Zaten fazla deneme şansım olmadı ama insan bu makineyi eline aldığında aletle garip bir bağ kuruyor.

3. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sizde yeni aldınız sanırım red arc ı:) hayırlı olsun..nazar değmesin..bu spro lar bir harika:D

4. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Evet abi yeni sayılır:)) Hatta sizin başkalarına tavsiyeleriniz sonucu aldım:thumb:

Açıkçası misina sarımı filan benim gayet hoşuma gitti, örgü misinada da sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Gerçi daha önce at-çek için örgü kullanmadım.

Bir de bu fiyatlara alınabilecek en iyi makinelerin bana göre başında geliyor.

Tekrar dolaylı yoldan yardımcı olduğunuz için teşekkürler:)

5. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yabancı sitelerde örgü için olumlu yazılar okudum:) bende bu gün denedim ilk defa örgüyü..memnun kaldım..ileride örgü kendini salıp gevşemezse..biraz daha incesini alabilirim aynı markadan..süper maxim 13tl bu örgü 20tl..:) ucuna süper maxim den ek yapıyorum..
    passionlar iyi çıktı..red arc ın kalitesi aldığı ödüllerden belli..bakalım hayırlısı:)
    teşekkür ederim

6. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Abi 720 sahibiyim. Şu anlık tek eksi yönü kafa mandalı çok aşşağıda. Hassas bir noktada. Biraz daha yukarı alabilseler daha iyi olurdu. Onun dışında dönüşü, kafanın kolu çevirdiğinde zorlanmadan kapanması + ları.

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kafa mandalı dediğin klape teli sanırım:) nasıl çok aşağıda olur ya:D sen makinanın kolu yarı çevrili iken bakmış olmuyasınhihi o şekil bakarsan kafa yukarıda klape teli aşağılarda olur..birde dediğin şekil olsa misinayı aşağıya toplar..senin makinada varmı böyle birşey:)

8. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Geri dönüş mandalı diyelim abi :D En arka alttaki mandal :D

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    güzel iyi günlerde insallah. yilin spin makinasi.

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Eline saglik Kadir dostum, guzel paylasim olmus.

Spro urunlerine olan sevdan bir kez daha kanitlanmis oldu. :) Bosuna degil bu sevda, kalitesini bilen bilir zira.

Spro Turkiye fahri mumessili diyerekten firma sana odul ve tesekkur olarak bir adet bedava makara gonderebilir her an, hazir ol. :)

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ha şu mandal:D benim için sorun oluşmadı şuana kadar..böyle birçok makina kullandım yemlide..kırılma vs olmadı..

12. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    vallah biz biraz geç kalmışız ya bunu almakda:D 2007 de çıkmış piyasaya bu red arc sanırım:)
    teşekkür ederim

sağolasın abi teşekkür ederim:)
    red arc ile güzel bir balık yakalarsan..janjanlı bir kaç foto çekip spro nun sitesine yüklüyeceğimhihi orda bir bölüm var red arc için..bazı kullanıcılar yüklemiş resimlerini oraya :) çekiliş mi yapacaklarmış ne:D

13. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Bende passion 720 ve 740 kullanıyorum. Başlarda normal makine işte diyordum. Ama aldığım makineler hep detaylı araştırmalar neticesinde alındığı için kötü makine görmemişim. İkinci el makine aldım 2 tane. Ucuza geliyordu ve işimi görecek makinelerdi. Ama onları görünce passionlara aşık oldum. Ecusima 4000 ve 6000im var. Passion hakkında methiyeler düzülen ecusimadan daha iyi bence. Ecusimada çok iyi ama passionun çevirme kolu, gövdesi daha sağlam. Dış tasarımları epey benziyor ama.

Kadir Abi bi bayide black arc gördüm. Red Arc ile Black Arcnin ne farkı var bi fikrin varmı?

14. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    red arch 9+1 bilyeliymiş..black arc 7+1..birazda karaymış rengi:D fark bu sanırımhihi

15. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Ankara Akyar baraj gölüne 3 yıl önce gömdüğüm bir adet Red Arch 3000 liğim ve hali hazırda Red arch 40 match ve alabalık avlarında kullandığım passion micro makinem var.Yeni sezona hazırlayacağım sazan ekipmanım için 3 adet FREELINER XR860 düşünüyorum.
    Akyara gömdüğüm Red Arch gelince balığı kancadan kurtarırken bir anlık dalgınlığımdan banghead kaynaklı botun kenarından kamışla birlikte suya düştü hala arıyoruz.Çıktığında ilk günkü gibi çalışacağına eminim.Bulan olursa makine kendisinde kalsın insanlık namına bu tezimi kanıtlasın yeter :)

16. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Spro markasının geçmişte daiwanın fabrikasında üretmiş olduğu Melissa modeli var,bir inceleyin derim...

17. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Spro Red Arc,alınabilecek en iyi at-çek makinelerinden birisi,uzun süre baitcast modelini kullandım gayet başarılıydı.

18. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    baraj kurursa belki bulabilirsin:D baraj kurumasın olta temin edilir yine ya:) ama spro makinalar verdiğin paranın hakkını fazlası ile veriyorlar..adamlar sağlam makina yapıyorlar vesselam:)

abi şimdi baktım..mevcut bazı makinalarına benziyor :) şimdiki makinaları daha albenili..

abi passion ayarında bir çok atçek makinam yılını doldurmadan arıza verdi.bazıları 2 3 ayda arıza verdi..teli açılıp kapanmıyordu..geri freni bozulduğu oldu..makinanın kolu sararken aniden sertleşiyordu vs..ben bunları passionda yaşamadım..yetmedi tuzlu suyun içine yatırıp test ettim:D

fiyatını tam bilmiyorum ama nerdeyse 1000 dolara yakın..çeşit çeşitmiş..1600 dolarlık olanıda var..

tuzlu suya has bir makina ile, yaptıkları tuzlu testii,toplamda 20 saniye suyun içinde anca kalmış:D

http://www.youtube.com/watch?v=_6PtjxVp7Dc

buda 70tl lik genel amaçlı..tuzlu suya has olmuyan, spro nun tuzlu su testi..kuma yatırılmadı ama 10dk suda bekletildi..:D 10dk nerdee 20 saniye nerede:D

http://www.youtube.com/watch?v=0ezjbZDQM38

19. furunotr

furunotr Haluk

Saltiga'nın klavuz sistemi herhalde o Spro'dan pahalıdır... Ben olsam ben de sokmak gereksiz yere o kadar süre tuzlu suya... Spro'dan çok daha fazla dayanır emin olabilirsiniz...

20. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    ProCatch Carbospin Pro-240 Spin Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi suyun içindemi kullanıcaz makinayı bir miktar dayanıklı olması gerekte bi zahmet kumda kaçırmayalım makinaya :)