Spro Flashback Spin S-fiber 5-25gr 2,4m

Konu, 'Kamışlar' kısmında amonhotep tarafından paylaşıldı.

1. amonhotep

amonhotep Bülent

Öncelikle benim gibi amatörlere ve üstadlarıma selamlar,konuya yazdığım "SPRO FLASHBACK SPIN S-FIBER 5-25GR 2,4M" kamışı almayı düşünüyorum.Bu kamışı mordoğan'da levrek için,sahte yem ile at-çek olarak kullanmak istiyorum.
    Levrek için uygun mudur?av sitelerinde,genellikle bu tip kamışlar için tatlı su-sazan,turna için denildiğini gördüm.Deniz(mordoğan) için uygun mu sizce?
    cevap veren dostlara,abilerime selamlar,teşekkürler.

2. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Bülent bey mesajın konusunu okuyunca daha içeriğini görmeden hemen aklıma turna için bir kamış soruluyor heralde dedim. Bu özelliklerde iki tane kamış kullanıyorum. Samsunda sar kanallarda turna avı yaptığımız için bu kamışlar çok kullanışlı oluyor. Deniz için mutlaka ustalar daha detaylı bilgi verecektir ama bence boyu biraz kısa gibi ama deniz konusunda çok da bilgili sayılmam. Forum içinde de bir arama yaparsanız belki aydınlatıcı bilgilere ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin..

3. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Bülent arkadaşımızın bahsettiği kamışı ben de merak etmekteyim.Fiyat olarak da benzerlerine göre daha ucuz.Açıkçası cazip görünüyor,evet bu konuda ben de görüş ve öneri bekliyorum.

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bülent bey Turna ve Levrek avını yapan kişiler bilirki iki av birbirine oldukça benzer.

Kamışı kullanmadım. Kendi kullandığım kamış 2.20 boy ve 130 gr ağırlığında. Atarken aşırı derecede rahatım. Bir önceki kamışım 250 gr ağırlığındaydı bu kadar rahat değildi. Bu kamışta 220gr civarı. Kamış ne kadar hafif olursa okadar seri ve kontrollu savrulabiliyor. Tabiki makinede çok hafif olmalı. İkisinin ağırlığı 300 350 gr mı geçmemeli diye düşünüyorum. Tabiki kamışın ağırlığından önce malzemesi ucunun kalınlığı ve yumuşaklığı önce gelir ama internette bu kamışın bir resmini göremedim. O nedenle net yorum yapamıyorum.

İşin aslı denemeden de yorum yapılmaz.

5. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Spro Flash Back Spin Kamış hakkında aşağıdaki linkte görüşlerimi sunmuştum..5-25 gr atar modeline ait görüşlerimde aynıdır..Kamış değerlerini gösteren bir tabloyu ve kamışın resmini aşağıya ekliyorum.Saygılarımla...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=25649&page=5

Son düzenleme: 22 Nisan 2009
  6. amonhotep

amonhotep Bülent

öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.bu kamışın 2,70 modelini almayı düşündüm,ancak onunda atarı 15-40 gr...kullanmayı düşündüğüm sahte yemlerin en ağırı 13 gr..kamışın atarından düşük sahte kullanmak,prformansı çok etkiler mi?

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Kullanacağınız sahte hakkında bir bilgi-resim verebilirseniz daha iyi olur. Çünkü sadece ağırlık değil yapısıda önemli. 5-25 varken neden 15-40 istiyorsunuz onuda anlamadım.

8. amonhotep

amonhotep Bülent

:) Tam anlatamadım,pardon..demek istediğim,aynı markanın 2,40 yerine 2,70 kamışını almak istiyorum.ancak 2,70'in atarı 15-40 gr.,benim kullanmak istediğim yem 11 gr.kamışın atarı yemin ağırlığından yüksek olursa,uzağa atışta vb. performansta olumsuz etki yapabilir mi?STRIKE-PRO EG-070 9CM 11 gr.ve benzeri yem kullanmayı düşünüyorum.

9. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bence farkeder. Sanırım daha uzun olduğu için daha ileri atış yaparım diye düşünüyorsun. Bence atacağın ağırlıkta bu kamış istediğin randmanı vermeyebilir. Bu aralıkta en iyi randman 15-45 diyorsa 35-40 gr arası max performans alınıyor sanırım. Yani 5-25 kamışta en iyi randman 15-20 gr da alınabilir. Yani bu bilgiler keyfii verilmiyor. Minimum 15 gr dediyse daha hafif takım dezavantaj olacağı belli. Bence 5-25 240 al.

Cam rapala - gelibolu rapalası dedikleri el yapımı rapalayı hiç denedinmi? Ben de bu yaz denemeyi düşünüyorum çok reklamını yaptılar. 25 gr civarıymış. Bu ağırlık için 2.70 lik tam ideal işte.

Makinen nedir? Kaçlık ve kaç gr?

10. amonhotep

amonhotep Bülent

Aslında Makinada alacağım;) Yani albastarın eski 40'lık bir makinası var elimde ama biraz ağır ve at-çek için uygun olduğunu sanmıyorum.Haklısınız üstüne yazmışlarsa boşa yazmamışlardır.Cevaplarınız için teşekkür ederim.

11. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

40 lık alba ile bu kamışla at çek yapamazsın ki.

Bildiğin gibi bu boy kamış ve makinelerde atış yaparken diğer kamışlar gibi kol ve omuz kullanılmıyor. Sadece bilek hareketiyle savurduğun için kamış ve makinenin çok hafif olması lazım.

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=22-SPRO-1171-605

Yukarıdaki makine hem çok hafif hem de devri oldukça güçlü bir makine. 0.25 lik Trabucco bir misina ile mükemmel bir takım olacaktır. Önden kalamalı ama değer. Evladiyelik bir ürün. Üstelik oldukça hafif.

12. amonhotep

amonhotep Bülent

Tavsiyenizi dikkate alacağım,fiyatı benim ayırdığım bütçeye göre biraz fazla olsa da,makina harika görünüyor.Aklımdaki birçok soru işareti gitti,cevaplar için teşekkürler.

13. amonhotep

amonhotep Bülent

Aslında aklıma takılan bir şey daha var;
    Bu kamışın atarı 5-25 gr.
    2.70 veya 3.00 mt olanların atarı 20-60 gr. civarı veya daha yüksek...
    Peki bu atar değerleri,çekeriyle orantılı mı? mesela 5-25 gr. atarlı kamışla 3 kg. levrek yakalasam (nerdee) kırılma olasılığı dahamı fazla?
    Birde kamışı alırken alabalık-sazan için mi,denizde at-çek levrek içinmi olduğunu nasıl ayıracağız?
    Tüm cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

14. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Selam,

Bende Spro flashback 240 5-25 ve 240 10-40 gr spin kamış var. 5-25 daha hassa bir uca sahip, bunun sebebi ise daha küçük ağarlığa sahiğ mepps ve kaşık yada maket balıkları savurmak için. Ama 3 kg kadar bir Levrek yada Lüfer için kullanacağım kamış bu olmaz.

240 yine 10-40 olan kamışı tercih ederimki bunun sebebi ise balık yeme atladığı zaman tasmalama yapabilmem içindir. 10-40 spin kamış uç açısından daha sert bir aksiyona sahip oldugu için çene yapısı sert olan Lüfer avında damağa carpmaların daha kolay girmesini sağlayacaktır.

Eğer Lüfer ve Levrek için derseniz size 240 yada 270 ama aksiyon olarak 10-40 s-fiber kamışı öneririm.

Not: Flashback son zamanların en kullanışlı ve aksiyon açısından beni hayrete düşüren Sporunun 2009 yılı seri üretimi bir kamıştır.

15. amonhotep

amonhotep Bülent

İlginiz için teşekkür ederim,gayet açıklayıcı olmuş,tavsiyenizi dikkate alacağım.

16. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Konu buraya kadar gayet güzel,açıklayıcı bilgiler için bende teşekkür ederim.Peki Cüneyt benimde,senin belirtttiğin kriterlere uyduğunu düşündüğüm bir modeli var bu markanın.Linkini veriyorum.Sence lüfer yada levrek için budur diyebileceğim ekonomik tele spin kamış seçimi olabilir mi ne dersin?

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=22-2875-240

17. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Al abi hemen al :)

Ciddi ciddi teleskopik olarak asla spin kullanmam derdim ama Turna icin teleskopik bir kamışım olsun ve atarı düşük olsun sadece kaşık atayım dedim.

Spro Classix 20-40 atarlı bir kamış ve 270 bendeki boyu. Kapalı boyu ve açık hali ile gerçekten elle tutulur ve iş görür bir kamış. Yalnız ben bu kamışı sadece tatlı su için aldım, sebebi ise dediğim gibi kaşık ve sahte yem ile Tatlı suda avlanmak.

Bir tanede turna aldım ilk atışlarımda, siftah iyi oldu yani :) Ama şunuda unutmayalım bu classix 270 ile flashback arasında dağlar kadar fark var..

Fiyatları hemen hemen yakın ama 15-40 Flashback ile Classix arasında tercih derseniz, Levrek ve Lüfer için spincast avları yapılacaksa Flashback derim ben..

Classix biraz daha esnek ve uç aksiyonu Flasbcak'e göre hafif kalır. Ama benim kafamda sürekli KG'lık balıklar olduğu için 400 gr bir Lüfer veya 900-1000 gr arası bir Levrek içinde Classix ideal bence.

Karar sizin.. Biri taşınması ve kullanımı açısında harika ve zevkli bir kamış (Classix) Diğeride 2009 yılının en başarılı spin kamışı (Flashback) bana göre tabi :cool:

18. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Yardımın için teşekkürler.Cüneyt benim derdim hem kaşık hem de rapalayı rahatça iyi mesafeye atabileceğim ve lüfer,palamut ve belki kimbilir levrek de avlayabileceğim bir spin kamış edinmek.Karşılaştırdığın seçenekler en uygun fiyatla ulaşabileceğim kamışlar.Anladığım kadarıyla eğer Flashback modelini alırsam ucunun esnekliği nedeniyle tasmalama yaparken sorun yaşayabilirim.

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=22-2875-240

Bu nedenle bu model ve bu boy hem kaşık hemde rapala için iyi diyebilir miyiz?Diğer modele göre daha sert bir ucu varmış demekki daha iyi tasmalama ve daha garanti balık.Tabii 5 ile 15 gram arası rapalaları da bunula atmak istiyorum,bu da önemli.Son kararımı vereceğim yorumunu bekliyorum.:)

19. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Flasback spin kamışın 3 modeli var. Ben 5-25 için uç aksiyonu Lite olduğu için büyük veya dişli balıklarda çakmayı damağa geçirirken zorlanılabilir veya av kaçırılabilir diye yazdım.

Flashback 15-40 gr atarı olan modeli uç yapısı olarak özelliklede 270 cm kıyıdan at-çek için çok ideal bir kamış.

20. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Av marketinde yoktu ama gitti gidiyor da buldum çok sağol Cüneyt:)