Merhaba bugün foruma üye oldum, uzun zamandır arkadaşlarımla, çanakkale boğazı, saroz körfezi, gökçeada, istanbul boğazı gibi yerlere giderek amatörce avlanmaya çalışıyoruz bazende mudanyadan kıyıdan yada kiralık sandal ile biraz açılıp avlanmaya çalışıyoruz. bu forumuda bugün spro kamışlar hakkında bilgi ararken buldum hemen üye oldum aktifleşincede hemen sorumu sorayım dedim. gerçi bugün aktifleşene kadar forumda baya bi konu okudum. soru yine aynı soru olacak ama hangi kamışı almalıyım.??? öncelikle 3.90lık iki kamışım var biri artık 3.00 lara geriledi kısaldı yani uzun hikaye diğeri alba starın surf 2060 modeli çok memnunum. ancak bu kamışlarla bir süre sonra insan ister istemez yoruluyor artık parçalı hafif kamışlara geçme zamanı deyip bu konuları araştırıyorum. artık rapala-yo-ziru,dam sahte yemlerede geçmeye başladık. bazende kayıkla çıktığımızda 3.90lık albastar baya bi zorluk cekmeme sebep oluyor kamışın hepsini açmıyorum ama zevklide olmuyor açıkcası. bursada 1-2yere baktım ama beğenmedim çünkü 2.10/2.40/2.70 boylarıda olan bu tipte kamışlar hep 2 parçalı arabanın bagajında yer kaplıyor. nihayet 3 parçalı spro marka kamışlar görünmeye başladı sitelerde birkaç haftadır gittigidiyor vb sitelerde parçalı spro marka kamışları inceliyorum ama fiyatlar 2 parçalılara göre yüksek. 1. şimdi 3 parçalı olacak 2. bazen kıyıdan bazen kayıktan atabileceğim buna uyan modelleri belirledim. http://urun.gittigidiyor.com/SPRO-GLOBETROTTER-40-2-70-m-20-40-gr-3-Dlg-KAMIS_W0QQidZZ19549423 http://urun.gittigidiyor.com/SPRO-GLOBETROTTER-40-2-40-m-20-40-gr-3-Dlg-KILIF_W0QQidZZ19549514 http://urun.gittigidiyor.com/SPRO-GLOBETROTTER-40-2-10-m-20-40-gr-3-Dlg-KILIF_W0QQidZZ19549523 fiyatlarıda 2.70=104. 2.40=92 TL 2.10=88 TL şimdi sorum şu arkadaşar sizce hangisini almalıyım çünkü bir kere alıcam sonradan keşke bunu değilde diğerini alsaydım demek istemiyorum inanın 2 gündür kafam bulandı. marka modeli belirledim ama boyunu belirliyemiyorum 2.10 mu 2.40 mı 2.70 mi???? buraya kadar sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.
neden illaki Spro markası üzerinde duruyorsunuz,o fiyat aralıklarında birçok değişik kendini kanıtlamış marka ve ürün seçenekleriniz varken ?
3 parçalı diye onu tercih ediyorum hem sanırım yükselen bi grup ama tavsilerinizi almak isterim siz hangi marka modeli önerirsiniz 3 parçalı yani arabada fazla yer kaplamayacak şekilde...
bahsi geçen siteye üye olmadığım için fiyatlandırmaları görememekteyim, bütçeniz hakkında bilgi vermeniz mümkün mü?
3 Prçalı olması iyi değil, Bunların tek mparçalısı makbuldur ama taşınası proglem olduğundan istemeden 2 parça olarak imal edilir. 3 parçalı olan ise hiç gereği yok 2 parçalı olan daha randımanlıdır. Spro kamışa gelene kadar bir çok daha kaliteli ürün varken spro yu tavsiye etmem. Hele bu fiyatlara Shimano, Lineaeffe s-curve up to 30gr up to 60gr gibi kamışlar varken 3 parçalıdan uzak durmakta fayda var. Neden 3 parçadan uzak durmak lazım dersen "satılmayıp elde kalmasından" anlamak lazım ve teleskopik almak daha avantajlıdır. Yok parçalı dersen kenin 2parçalı olacak. Çanakkale boğazı, Boğaziçi için ise bunları kullanmak imkansız gibidir ancak çok kısa bir dönem ( balık su üstü ) yaptığında bunlar kullanılabilir, Asıl kullanım amacı kasık çizmeler ile ( özellikle çanakkale) suda olup enlemesine savurmada ve kıyıdan turna avında kullanılırsa randıman vermek için spin kamış kullanılır. Yani bence 3'ü içinde bir kez daha düşün derim ( benim görüşüm bu )
fiyatlarını hemen linklerin altına yazmıştım fiyatlarıda 2.70=104. 2.40=92 TL 2.10=88 TL yani bütçe en fazla 100-120 TL ayırabilirim.
ama daiwanın yanılmıyorsam parçalı kamışları 5-6 parça bile olabiliyor hemde fiyatları çok uçuk. 2 parçalı kamışı yinede çok uzun 2.10 alsam 105 cm yapar bu kamışları kullanma yerim turna, ve kıyıdan su üstü balıkları için atçek yapmak bazende tekneden kullanmak . Shimano, Lineaeffe s-curve için tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı yada tavsiye edebileceğiniz bu markaların modelleri internet sitesi olursa iyi olur ben bursadayım bursadaki satış yerlerinde açıkcası bulamadım ya çok kalitesiz yada çook pahalı idiler.
Daiwa'nın var olması diğer markaların da aynı kalitede olması manası çıkmaz. Shimano'nun da Daiwa mühteşem çok parçalı bir modeli var Travel ( seyahat)diye kamışı olarak geçer ama sizde farkındasınız ki seyahat az yapılan ara sıra kullanıma uygun manasıda çıkar. Arasıra kullanan için çok önemli değil teleskopik olsada olur ama keyifli oltacılık için ve limitlerde kullanma için 2 parça uygun olandır. Lineaffe s-curve 10kilo Shimano için
tabiki çapraz alıyor o şekilde olmadı içeride koyarız 2.40 lık kamışı ama bagajın dibinde diğer 2 kamışla yan yana durmuyor meret bi av için denemelik arkadasın 2.40 kamışını ödünç almıştım sonra 2-3 gün boyunca koyacak yer bulamadım. çünkü tüm yıl boyunca benim kamışlar arabada evede çıkartmak istemiyorum bagajda çapraz da bırakmak istemiyorum uçlarına zarar vs gelmesin. neyse shimano catana bx iyi gibi duruyor bakalım kısmet hangisi
tekrar selam, ben yinede gittim bu spro 2.70 3 parçalı kamışı aldım arkadaşlar dün sipariş ettim bugün geldi. ilk izlenimlerim olarak gayet iyi ... kullanılan malzeme, işçilik bana iyi geldi henüz avda test edemedim tabi ama test için evde yapabileceğim birşeyler varmı merak ediyorum. 2. konu olarak da bu kamışa kullanmak üzere makine dicem sandınız ama misina soracaktım kamışla birlikte bojin diye örgü misina da aldım, 0.16 lık üstünde çekeri 10kg yazıyor. bunu levrek, turna, lüfer avlarında kullanabilirmiyim çünkü ucuna takacağım yo-zuri ler çok pahalı onlarıda japonyadan ebaydan sipariş ettim. Türkiyede internet sitelerinde istediğim yo-zuri modelini bulamadım. şuan makinede sufix 0.35 sarılı yoksa onla devam mı etmeliyim.