Spro manhettan mı Ron Thombson Tyran mı Shimano Catana mı yoksa Veangence mi ?

Konu, 'Kamışlar' kısmında mahi tarafından paylaşıldı.

1. mahi

mahi Safa AKAY

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000FB
    En İyi Avı:
    45cm Turna
    Merhaba ustalar. Yeni bi spin kamış almaya karar verdim ancak sürekli çantada valizde taşımak zorunda olduğumdan teleskopik olması gerekiyor. Epey araştırdım sonuç olarak kafamda dört model belirdi. Birde kullananlara sorayım dedim. Atacağım ağırlıklar 5 gramdan 35 gram arası. Uçtan aksiyon alan kamışlar daha çok hoşuma gidiyor ama bu kamışları elime alıp incelemedim hiçidk

Spro manhettanı arkadaşım kullanıyordu ancak kırıldı:eek: Oldukça güzel bi kamış ancak listedeki diğer üç model daha üst sınıf sanki. Artıları nedir bende tam olarak bilmiyorum. Kullanan varsa yardım bekliyorum.
    http://www.spotbalik.com.tr/Manhatten-Tele-30-Kamis-240cm-10-30gr,PR-31140.html

Tyranda çok hoş. 2.70 ve 10-40 atarlı olanı düşünüyorum. Kamış çokmu esnek yoksa sadece uçtanmı aksiyon alıyor kullanan varsa yardım bekliyorum. Ayrıca 10kg kaldırır sloganı doğrumu? Doğruysa çok güzel:)
    http://www.avmarketi.com/asp/product/22492/Ron-Thomson-Tyron-teleskopik-2-70-mt-10-40-gr-Spin-Kamisi

Catana son derece şık. 10-30 gramlı 2.70 olanı düşünüyorum. cx ve bx modelleri arasındaki fark nedir aydınlatırsanız sevinirim.
    http://www.spotbalik.com.tr/Catana-BX-Telespin-M-270cm-10-30gr,PR-12069.html
    http://www.spotbalik.com.tr/Catana-CX-Tele-Spin-M-270mt-10-30gr,PR-24782.html

Son olarak Veangence var listede. Catanamı daha iyi bumu:confused: Farkları nedir aydınlatırsanız sevinirim.
    http://www.spotbalik.com.tr/Vengeance-Tele-Spin-M-270mt-10-30gr,PR-31509.html

Şimdiden herkese teşekkürlermrsparkle

2. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Sefa kardeşim;

Shimano Catana CX 2.70 , 14-40gr atarlı MH modeli kullanıyorum ve memnunum.A B C kodları,M ve MH özellikleri hakkında açıklayıcı bilgiler forumda mevcuttur.

Shimano Exage 3000 SFC ile süper bir takım oldular.

Konu hakkında daha fazla bilgi ve tecrübeye sahip arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır.

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Safa kardeşim Manisa Merkezdeysen git Doğa av marketine çakma shimano lar var teleskobik, 5-25 atarlı. 30 tl civarı birşeydi. Çok işimi gördü uzun zaman. Bilader üstüne oturunca kırıldı. Bende parçalı spin kamışa döndüm. Kesinlikle parçalı kamışlar teleskobiğe göre daha üstün ama tek kusuru taşıma zorluğu. nerede kullanacaksın kamışı?

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Diğerlerini bilemem ama, Catana BX tele 2.40 severek kullandığım bir kamıştır.

Bu seride BX en son 2010 yılı itibarıyla üretildi ve 2011 itibarıylada, CX serisi olarak devam ediyor. Yani, model ismi gibi düşünebilirsin. BX olarak bulma şansın hemen hemen yoktur.

5. mahi

mahi Safa AKAY

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000FB
    En İyi Avı:
    45cm Turna
    Teşekkürler. Araştıralım biraz cx-bx farkı neymiş. İnşallah bulabilirim. m orta sertlik mh onun biraz daha serti demek oluyor sanırım. Yanlışmıyım?

Sağol abi merkezde değilim kamışıda Ankarada kullanacağım zaten turna avında. Manisaya yazları geliyorum. Ama yinede uğrarım gelince oraya bi. Çakma kullanmak istemiyorum oldumu kaliteli bişey olsun. Teşekkürler...

Tevfik abi öyle fazla esnek kamışları sevmiyorum. Catana uçtan aksiyon alan orta sertlikte bi kamışmı yoksa her bölgesi esneyen yavaş aksiyonlu bir kamışmı? Ayrıca bx ve cx arasındaki tek fark görünümse cxi tercih ederim daha hoş görünüyor ve daha ucuz:). Başka bir farkı varmıdır shimano hakkında epey bilgi sahibisin önceden takip ettiğim kadarıyla o yüzden sorayım dedim. Teşekkürler şimdiden.

Arkadaşlar spro manhettan ve ron thombson tyran hakkında bilgisi olan varsa acil yarımlarına ihtiyacım var çünkü bi hafta içinde karar verip almam gerekiyor. Teşekkürler şimdiden herkese...

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Safa kardeşim, nacizane bilebildiğimiz, sadece kullandığımız ve incelediğimiz kadarıyladır.

Sanırım tüm kamışlar esnemeye en uç halkasından başlar. Yük fazlalaştıkça da diğer halkalara orantılı olarak yansır. Bu seride alternatif seçimini kendin yapacaksın. İster yumuşak, ister orta, ister sert.:confused: :confused: Tabii kullanacağınız sahtelerin ağırlıkları, burada ön planda olmalıdır kanımca.

Aşağıda ki linkte bu seri kamışların çeşit ve özelliklerini içeren bir liste vardır. Umarım yardımcı olacaktır; seçiminizde.

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-CATANA-CX-TELE-SPIN-240-M-10-30-GR-pmu1638.html

SCATCXTE27MH ve benzeri Kodlarda ki son harfler,

UL -Ultra & çok yumuşak.
    L - Yumuşak,
    M - Orta
    ML -Orta yumuşak,
    MH- Orta sert,
    H - Sert anlamlarındadır.

BX, CX olayına fazla takılma. Aynı kamıştır. Aralarında ki tek fark, aynı seride olan 2011 model bir otomobille, 2012 model otomobil farkı kadardır.:p :p

7. salihh038

salihh038 salih gülücü

Favori Kamış:
    sheakspare deciver 1.80m 5-25 gr,ron thompson tyran 2.40cm 10-40gr - shımano catana 2.70cm 10-30 gr
    Favori Makine:
    trabbuco air blade 2000 shımano exage 2500fc okuma trio30s -okuma safina pro 25,balzer galaxy670
    En İyi Avı:
    tatlı su levreği 28 cm ,turna 102 cm,sazan 15kg tatlı sukefali 980gr
    ron thompson kamışı aklından çıkar av marketinden 2.40 m olanını aldım kütük gibi bir kamış 2.40 diye aldık üstündede öyle yazıyor ama boyu 2.28m arkadaş fark etti aksiyon giye bir şey yok sana tavsiyem abu garcia vendetta kamış alman anadolu av marketinde var harika bir kamış selamlar

8. arkadas

arkadas ibrahim

yekta arkadas bugün 20-50 lik kamisla harika baliklar almis 10-30 yerine 20-50 tercih et

9. mahi

mahi Safa AKAY

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000FB
    En İyi Avı:
    45cm Turna
    Teşekkür ederim Tevfik Abi. En iyisi araştırmaya devam etmek:). Bakalım bi karar vereceğiz sonunda. Kolay gelsin:).

Vandetta hem pahalı hemde parçalı abi. Bana telespin lazım. Çünkü v-system parçalı kamışım var zaten. Banada biraz sert bi kamış lazım aslında. sizin aldığınızın atar değeri neydi acaba? 10-40 olanı düşünüyorum ben.

20-50 atarlı olan ron thombsonmu abi? Ben 20-50 gram atarlı ron thombson tyran göremedim:confused: