biliyorsunuz daha önce tuzlu suya yatırmıştım passionu,turşusunu kurayım diye o bölüm bu videoda..: http://www.youtube.com/watch?v=0ezjbZDQM38 tuzlu suya yatırdığım 720 yi açtım dağıttım her yerini neresine su temas etmiş baktım... kafanın üst gövdesini ayrınca..içinde küçük çubuk bilye yatağı var..o bölüm birazcık sararmış..halen çayır çayır çalışıyordu makina.. orayada suyun ulaşması normal..kafanın altından girmiş...vel hasıll bu vesile ile makinanın içini şahsen görmüş bulunmaktayım 70tl lik bir makina için..epey parça koymuşlar..benzer fiyatta çok makina dağıtıp içini görmüştüm... ne bilye koymuşlar içine,tahtadan bilyeli yap..zurafa sokakdan aşağı bırak kendini Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us ben makinalarımın içindeki yağ eskiyince..wınkel sıvı gres kullanıyorum..sudan etkilenmiyor hemen..uzun ömürlü..yapış yapış oluyor cisme temas edince..iyi tutunuyor.. en çok klape telinin yan kapağını açınca zorlandım..önce çelik bükme tel fırladı..2ci kapağı açınca..içindeki tükenmez kalemin yayından büyük ve çok sert bir yay..ucundaki parça ile havaya fırladı bu mekanizmanın konumunu oturtup,eski düzene sokmam birazcık uğraştırdı.. Uploaded with ImageShack.us
Bayağı uğraştırıcı bilmeyen için. Hatta belki bilen için de. Yeniden, parça arttırmadan, sağlıklı bir şekilde toplaya bildiysen kutlarım abi.
Şu makina hiçbir kullanıcısından böyle zulüm görmemiştir heralde abi Ama güzel test ettin makinayı. Bir de dağıtıp topladın üstüne. Sanırım tuzlusu testinin sonucu için yeterince bekledin ve makinanın çalışmasına olumsuz bir etkisini görmedin. Toplarkende tüm parçaları yağlayarak yerine koydun. Bundan sonra tuzlusu testinin olumsuz bir etkisi zaten olmaz heralde. Parça arttı mı?
açıkcası bu yaşıma geldim,ilk defa bir olta makinasını komple söküp dağıtıp eksiksiz topladım minik yay var ilk resimde..onu kaybettim yerlerde sürüne sürüne yay aradım sonra başka bir yay fırladı onu aradım. ilk önce pas sökücü ile ön temizlik yaptım..eski yağını atsın diye..kurulayıp bolcana wınkel sıvı gres uyguladım..ALLAH ne verdiyse ilk günkünden daha seri dönüyor makina şuandakolun önüne geçmek için taş filan atmak lazım bu makina daha çok hizmet verir bana
Bu konuyu görünceye kadar Makineleri incik cincik söküp dağıtabilen bir tek ben varım diye düşünüyordum tebrikler gerçekten güzel işçilik ince detaylı çalışma :thumb: Bu arada Mesleğim saat tamiri hihi
Güzel çalisma. Tuzlu suyun etkisini görmek için 1ay sonra söküp bakmak daha dogru bence. Plastik parçalar, varsa keçeler, contalar bir sertlessin bakalim. Makina langir lungur vaziyete gelmiyorsa o vakit tamam budur denilebilir.
ben makinayı sökerken aklıma gelmişti vallah bu tür işler beni biraz aşar..ince işler ile uğraşanların işi dedim aklımada saat tamircileri gelmişti benim için bir ilk oldu.. bu makina tuzlu suya has bir makina deyilki. 1ay bekliyelim..öyle makinalar varki..su şöyle bir serpilsin üstüne haftasına varmadan gıçırdamıyor başlıyor..göbek ara ara takılıyor..bunu yaşadım ben..tatlı suyla dışına hortumla su tutduğum halde,benzer sıkıntıları yaşamıştım..bazı makinalarımda.. amaç burda..dalgalı denizde..suyun sıçraması ile makinanın dış yüzeyinin tuzlu su ile duş almasında..hemencecik..krozyona uğramadığını göstermek.. spro red arc..oldukca beğenilen bir makina ama tuzlu suya has bir makina deyil...7 8 kez resmen çimdi tuzlu suda dalgalı havada..dış yüzeyinde krozyon oluşmadı.alt kafanın ordan su alsa içine şimdiye çokdan arıza verebilirdi belki..1 ayı geçti bu makinayı kullanalı...oysa yabancı bir sitede makinanın eksileri arasında.tuzlu suya has bir makina olmadığı yazısını okumuştum.hihi
Tabi canim orasi muhakkak. Imalatci tuzlu su makinesi degil dedimi denizde çimdirmemek en iyisi. Hatta tuzlu su aletlerini bile çimdirmemek en iyisi
Kadir abi ben yanlış mı biliyorum ama bu makine ile Ryobi Ecusima aynı kasayı kullanıyor değil mi? Ecusimalar büyük Spro küçük olarak satışa sunuluyor. Diye biliyorum yanlışım varsa düzelt lütfen.
bu 2 marka nın bazı ürünleri bir birine çok benziyor yanlız spro nun ürün yelpazesi çok daha geniş.. ryobi öksüz kalmış bu durumda..galiba paraları yokhihi ryobinin sitesi: http://www.ryobi-intl.com/ew/cpzs.asp?SortID=79&page=3 spro nun sitesi.. http://www.spro.de/
Yaaa dimi,her zaman söylüyoruz ama dinleyen yok Kadir kardeş,makinanın tamamen temizliği yapıldığı zaman,makina eskisinden daha iyi çalışmaya başlıyor.. Çok değerli paylaşımlarda bulunuyorsun her zaman,siteye bu paylaşımların,zenginlik katıyor ellerine sağlık Kadir,paylaşıma devam...
tuzlu suya ne dayanıyorki mümkün olduğu kadarı ile tuzlu suya sokmaz isek..kullanım ömrü epey uzar vallah abi daha önce hiç böyle işe kalkışmamıştım..ilk defa böyle genel temizlik yapıp ardandan güzelcene yağlayınca..makinanın 18li yaşlarına geri döndüğünü gördüm abi emanetin canı yarım olur derler..bilmediğim makinayı sökemem bir aksilik çıkar durduk yere birde makina ödemeyimyayları buldum abi..gece 4 de bitirdim