merhaba arkadaşlar spin avılığında çoğunlukla turna için kullanmak için güzel bir makina arıyorum sizce SHIMANO CATANA SPINNING BX 270MH 15-40g ATARLI OLTA KAMIŞLA birlikte kullanmak için spro passion 730 makinamı almalıyım yoksa aynı makinanın 40 lığı dahamı uygun olur. yoksa okuma trio 40s makinamı almalıyım. yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
ben shimano catana kullanıyorum 2500 lük ve 4000 lik her ikiside gayet iyi 4000 liği tercih etmeni tavsiye ederim..
ben spin avcılığında hep 40 lık makine kullanıyorum öyle ağırlık falan çok farketmiyor hemde makina alternatifli oluyor yani 40 dan küçük makinaları başka avda kullanma imkanın yok. söylediğin marka ile ilgili forumda kadir beyin kullandığı marka o mutlaka sana detaylı bilgi verecektir sanırım daha küçük modelleri tercih ediyor kendisi o yüzden tecrübeye güvenmek en iyisi sanırım rast gelsin.
Passion 20 kalibrelik le 30 Kalibrelik model arasında 45 gr lık bir ağırlık farkı var.Aslında her iki modeli elinize aldığınızda görünüm olarak fazla bir büyüklük farkı yok.Eğer şans kaza 10 kg ve üstü bir balık oltanıza gelirse 30 luk veya 40 lık modeli arayacağınıza emin olabilirsiniz.Zira bunu yaşayanlardanım ))Turna avı için en az 30 kalibrelik modeli ısrarla tavsiye ederim. Tabii küçük kalibre makinalar ile avlanan dostları da saygıyla selamlıyorum.Meşakati fazladır özellikle büyük balık mücadelelerinde avdan alınan keyif en üst derecededir.Mücadele sırasında Elinizin yorulduğunu çok rahat hissedersiniz.
Uygun bişyler bakıyorsunuz sanırım. kullanıcağınız kamış kaç gr ? makinayla kamışınıızın uyumlu olması çok önemli. shimano canata 30 , dam quick slr spin 520ve530, ryobi ecusima 4000vi bu makinalardan var bende. dam ı atın bi kenara o modeli beş para etmez. canatada güzel ama ryobinin yerini hiç biri tutmuyor bunu söyliyeyim. biraz ağır ama canavar gibi makine banamısın demiyor. kullananlar çok iyi bilir bu makinayı
alacağım kamış Shimano Catana CX Tele Spin 2,70 mt MH 14-40 gr Spin Kamış 180 gr ağırlığında aslına bakarsanız bu kamışla birlikte Shimano Exage 3000 SFC 4XSSS+1 BB Spinning Makine almayı düşünüyordum ağırlığıda 265 gr ağırlığında ilk seçimim bu makinaydı fiyat açısından makina biraz pahalı geldi bana bende alternatifler bulmaya çalışıyorum mesala okuma trio 40s ve spro passion 730 seçeneklerini düşünmeye baaşladım ama bu gidişle paraya kıyıp makinayı shimano exage 3000 alacam heralde
Mustafa bey süper passion 720 ile net 10 kiloluk bir vatozla bir saat mücadele ettim,ben artık dayanamadım pes ettim 10 luğu ilede almıştım vatozu, .............. Shimano Exage 3000 SFC makinede güzel bir ürün, tercih konusuna gelince... şimdi cebime 200tl para koy buna makina al de,yine gider süper passion alırım hemide 2 tane alırım.. kalan 40 50tl sine 2 sahte yaparım kendime 2 şer yıl kullansam 4 yıl eder,bu makina bana 2 yıl dayanırnı bilemiyorumidk zira haftada bir atçeke giden birinin 3 misli atçek yapıyorum, o hesapdan karşı tarafa 1 yıl yazarsın, bana 3 yıl kullanmış yazarsın aynı kapıya çıkar, bazı günler mesaiye kalıyorum 6 7 saat atçek yapıyorum,onlarıda hesaplarsan yani... mitcell ler dayanamadı perfonmansıma relix öyle,okuma o sağlam iyi:thumb: Shimano Exage 3000 mrb hır hır etmeye başladı,hepside yeni makinalar iken not verdim...ilk bir kaç aylarında iken.. makina ve sahte konusunda tavsiye ederken çekiniyorum bir bakıma,her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır,bakarsan bağ olur bakmazsan ölür gider... ben kendi yaşadığımı yazıyorum birebir,makina bozulsa bozuldu derim hırladı ise hırlıyor derim yazarım,insanları hayal kırıklığına uğratmak istemem, yarın biri çıkar der senin önerdiin makina böyle oldu derse benim bittiğim andır..bu sebebden çekiniyorum artık şunu alın demekle.. banada Shimano Exage 3000 mrb için iyi dediler aldık,başlarda iyi idi sonra hırlamıya başladı...durum bundan ibaret...
Kadir senin yorumlarının ne kadar dolu olduğunu burada bilmeyen yoktur. Ayrıca Relix makineyede haksızlık etme, küçük bir parça takviyesi ile halen çalışmaya devam ediyor bilgin olsun.
sevindim dostum konu tamir aşaması deyil ondan önceki aşama önemli aslında,o dönemler balığı tutunca makinayı kayanın üstüne kordum orası burası çizildi ama oldukça yeni bir makina idi,2ay bile kullanmadım onu,o plastik dalgası kırılmıştı,, onunda orası zayıfmış her güzelin bir kusuru vardır
Kadir bey teşekkürler.Benzer olayda benim başıma gelmişti tecrübeyle sabit olduğu için kendimden emin söyledim büyük balıkta küçük kalibre terletir ) Tabii bu söylediklerim markaların orta segment makinaları için geçerlidir.Üst segment ürünlerde pek farketmez lakin bu seferde cüzden terler.Elmi? cüzdanmı? diye soranlara 30 veya 40 kalibre orta segment derim..