Abilerim Bu resme intte dolaşırken bi yerde rastladım... Baktığımda yüzümün şekli değişti... Acaba dedim ilk önce başka bi türü mü turnanın? Sonradan özelliklerine baktım bizim tuttuklarımızın aynısı... Yazık günah değilmi
kardeşim resmi biraz önce yanlış koydun herhalde şimdi tamam bunlar turna doğrudur bir yanlışlık yapmayalım
abi bu balık sakarya'da mollaköyde tutulmuş.. Ben burda bi kaç kişiye daha sordum böyle bir farklı tür turna görmediklerini söyledirler havyarlıdır balık dediler.. Ama yinede emin olmak içöin Siteyede ekledim...
Haklısın abi az önce başka bir resmi copy etmiştim o gözüktü ilk başta soınra resmi düzelttim kusura bakma
Sevgili dostum bu balık iklim değişikliğinden dolayı doğru diyorsun havyara erken girdi şu anda bizde bunu ANKARA daki takipcisi olarak gitmiyoruz tutulan turnanın karnından binlerce havyarı görüp üzülmektense biz turna sezonunu kapattık sana sevgilerimizle
Abi bu resim geçen sezon çekilmiş şimdi tarihlerinede baktım... Bu sezon Sakarya Mollaköy'de balık hala havyara yatmadı.. 2 gün önce arkadaşlar gitti kaşıkla ve canlı balıkla yakalamışlar.. balıklar olgun 45 cm civarında ve havyarsızmış.. bende bu sabah gidicem ya kısmet diyip sallıcaz oltalarımızı sezonun kapanış maçı olucak sanırım
Canım Umutum bizlerde bazen böyle yanlışlıklar eseri yargılanıyoruz bazı konularda. Bir atlıyoruz konuya bu yanlış şu doğru diye. Fakat tarih yok kardeşim resimde. Belki o abimizinde bir açıklaması olabilir bu konunda. Belki öyle görünüyor evet ama havyar lı değil olabilir. Fakat balıklar havyarlı ise Allaha havele edelim ne diyeyim. Yanlız konuya duyarlılığın harika seni canı gönülden kutluyotum.
Abi bi forumda gördüm ismini vermek istemiyorum reklam olmasın diye... Ayrıca bunu koyunlan forumda tuttuğunuz balıklar yazıyordu Ayrıca bir resim daha var evine götürmüş balığı Ama boyutu çok Büyük bu nedenle siteye koyamıyorum.. ZAten Bu konuyu açmaktaki amacım Bu Görüntüleriş görmek istememek yakalansa bile serbest bırakılmasını sağlamak
Ondan sonra da ülkemizde balık nesli tükeniyor.. Tükenir tabi bu olayların sonu gelmediği sürece birileri baş kaldırmadığı sürece biz bu durumdan kaynaklanan zararımızı(ülke olarak) nasıl karşılayacağız önümüzdeki 10 yıl içerisinde bilemiyorum
ben kasım ayının 18 inde en son gittğim turna avında havyarını düzmeye başlamıştı bunu görünce bir daha gitmedim herhalde küresel ısınma dedikleri etkiledi o resimdeki yerde mollaköye hiç benzemiyor çünkü yakın yerlerde ekilen tarlalar yok olanlarda düzde var tepelik yerler yakınlarda yok
Abi tam havyarlama evrelerinden anlamam ama turna normalde havyara aralıkda başlıyor kasımda bir kaç tanesinin acele etmesi normal bence herşeye küresel ısınma diyoruz ama bazı şeyler doğada olabilecek doğal olaylar
bu fotografa geçen sene yanılmıyorsam sezon içinde rasladıgımı hatırlıyorum balıkların karınlarının şiş olması sadece havyardan kaynaklanmıyor birçok defa tuttugumuz büyük balıkların karnında neredeyse kendi boylarını 4/3 üne yakınlıkta yedikleri balıklara rasladık bir keresinde tuttuğumuz 6.5 kg gelen turnanın içinden 2.5 kg gelen başka bir turna daha çıktı buda bunun bonusu herhalde dedik yediği balığı kafa kısmından yutuyor biz yakaladığımızda kafasının olduğu kısım sindirilmişti aralık ayının ortalarında havyara başlıyorlar aksine sazan gibi degiller havyarlı olduğu zaman yeme daha hırsla saldırıyorlar havyar dönemi nisan 1 gibi bitiyor ama arada istisna olarak tutulan balıklardan havyarlı olanlarda çıkıyor sanırım suların ısısından kaynaklanan bir durum ve bu sene ilk defa kırklarelide rasladığım bir metot turnaya istavrit kullanılıyor ve süper sonuç alıyorlar araştırdım turnayı büyük göllerde degil orta ölçekli derelerde açılan kum ocaklarının oldugu su göletlerinde daha kolay tutulduğunu fark ettim selamlar