Bilmem izleyeniniz oldumu? star tv de bugün ısparta-Eğridirden çekim vardı,sazan dolması yapan hanım balıkçıdan 6 kiloluk bir aynalı sazan aldı ve özellikle havyarlı olmasını söyledi, balıkçıda temizledi ve verdi, inanırmısınız yaklaşık bir avuçtan fazla yumurta çıktı içinden.ve balıkçının vitrininde onlarca iri aynalı duruyordu satılmak üzere, demekki orada hiç bir yetkili ilgilenmiyor yasakla falan,bakalım birkaçyıl sonra ne satacaklar tezgahta.
biz gene de iyi düşünelim. çok düşük bir ihtimal olsa da, belki de çiftliklerde yetiştirilme balıklardır.
değerli arkadaşlar maalesef insanlarımız kazanamadıkları paraları,kötü giden hayatını,düşen alım gücünün tüm acısını tirsi ve kıraçalardan çıkarıyor yada sazandan. kulelide yaşadım bir olaydan bahsedeyim adamın biri abartısız 10 kilo yakalamış bendede balık var hatıri sayılır bana sitem etti yahu dedi gidilirmi balık varken bu saatte ,bak acemi biri gelicek hep oltalarımı karıstırıcam dedi.adam hala tutma derdindeydi.
O program geçen sene yazın çekilmiş idi iri sazanlarda 12 ay boyunca yumurta olur paniğe gerek yoktur
Bende seyrettim ve hayretler içinde kaldım millet yasakmış limitmiş hiçbir şeyi umursamıyor tamamda kardeşin hiçmi vicdan yok hiçmi yüreğin sızlamıyor 1 hafdadır İstanbuldayım Yeşilköy tarafında kalıyorum hergün sahile gidiyorum malum deniz çekiyor abi o neee yaaa millet serçe parmağım kadar istavrit yavrularını kova kova tutuyor bir allahın kuluda denetlemiyor... adam birde yanındakine abi iğneler büyük geliyor ufak iğneli çapari varmı sende diye soruyor...insaf yahu düşünsenize bütün İstanbul sahilinde ne kadar yavru istavrit yakalanıyordur katliam bu yaa Not:Yayınlanan program yanılmıyorsam Kanal D Soframız programı idi galiba.
üstadım insanların çok ama çok büyük bi bölümünün limitten haberi yokki. hoş olsada umursayan kaç kişi çıkar tartışılır. ama kraçeler konusunda kesinlikle katılıyorum. serçe parmağım kadar ya 9 10 santim belki var belki yok kıtlıktan çıkmış gibi atıyolar kovaya sanıyolarki balık bitmez. o yüzden bundan 30 sene tutulan hatta o çok oldu benim 10 sene önce tuttuğum balığı mumla arıyorum. he tabi tüm suçu amatörlerede atmamak lazım. ama hem troller denizde balık bırakmadı diye şikayet edip hemde küçücük balıkları sanki gurur tablosuymuş gibi kasıla kasıla kovaya atanları bi gün ben denize atıcam
Arkadaşlar balık dünyası bu robot dünyası değil , benin o programdan haberim yok , nezaman çekilmiş bilmem ama sadece bilmenizi istediğim bir şey var.. Sazan avının yasak başlangıcı ve bitimi tarihleri dışında kalan sürede de yumurtalı hayvan olabilir.. balık alemi verilen tarihler arasında üreyecek iş bitecek anlamına gelmez..erken döker - geç kalır döker. birden fazla sebep vardır..yumurtanın atılma zamanı her yıl birbibrini tutmayabilir. vs.. bu konuyuda akılda tutmak lazım