stık kamışlar genel anlamada,arkadan öne doğru daralan, uca doğru tamamen dolguya dönen yapıda,çok esnek olmasına karşın,çok sağlam kamışlardır. 1976 da ilk shakespear firmasının, yayın avı için ugly stick kamışı çıkarması ile, piyasaya girmiş bir kamış türüdür. bu gün birçok firmanın ,ugly stick kamışlar fikir babası olmuştur,ugly kamışlar gelmiş geçmiş en ünlü ve en çok satan kamışlar olmuştur. yeni ugly stick lerin yapısı. bazı firmalar stick kamışların da fiber karışımı,bazı firmalar grafit karışımı,bazıları da,karbon, gibi birçok malzeme kullanmaktalar. daiwa gibi markalar ,bazı kamışlarında tamamen kaliteli fiberglas,penn gibi markalar da,s-cam dan üretim süperglas gibi malzemeler kullanmaktalar. tüm markalar formüllerini saklamaktalar.ancak ortak amaç:çok iyi bir esneklik,kuvvet ve hafiflik verebilmek.bazı markalar hafifliği sağlayabilmek için uç kısmına kadar ortada boşluk bırakabiliyorlar,veya karbon malzeme kullanabiliyor.genel anlamda yapıyı piyasa şartları da belirleyebiliyor. stik kamışlar :hemen, hemen her yerde tatlı,tuzlu suda kullanılan, geniş yelpazeli kamışlardır.türkiyede özellikleri çok fazla bilinmediği,çok fazla firmalar tarafın dan getirilmediği, ve biraz fiyatlarının yüksek olması nedeni ile ,yeni, yeni tanınmak da olan kamışlardır.günümüzde yeterli hafifliklere ulaşılmıştır.3.90 cm boylarda dahi 300-350 gr ağırlıklara kadar inilmiştir. aksiyonlarının kamışa dağılımı açısından,balığı en çabuk yorabilen kamışlar bu kamışlardır. benim bu çalışamayı yapma sebebim,türkiyede çok fazla bilginin olmaması ve tanınmamamsı olmuştur. SAYGILAR.
Bilgilendirme amacli calismanizdan dolayi tebrik ediyorum. Daha bircok esnek yapida kamislar yapilabilmekte. Peki sizlere bir sorum olacak, yaslilar daha iyi cevaplayabilirler !!! Bu kamislardan önce en esnek hangi agac cubugu bu esnekligi saglardi, ve halen kullanilsa bu kadar esnek olabilen hangi kendi agac türümüz vardir??
türkiye de diyorsanız bence dut en iyisi, küçükken dut kullanmışıtm .yada hangisini kasteddiyseniz siz anlatın,bende merak ettim
Daha iyisi var mıdır, bilmem, ama fındık bu işe en uygun ağaçtır.. Ağaç sayılabilirse, ülkemizde yetişmemesi mazur görülürse, bambu kamışları da esneklik açısından son derece iyi netice verir..
Stick kamislarin klavuzlari, satin aldiginiz tarihten itibaren 5 sene garantili.. ama kirilirsa shakespeare fuji halkalari ucretsiz gonderiyor.
bende 3 takım bambu kamış var almanyadan bi abimiz getirmiş uzun zaman önce bir şekilde benim elime geçti çok bakımsızlar tamir görmeleri gerekiyor ama neresi anlar bu kamışların halinden bilmediğim için evde öyle kaldılar
Galata köprüsü size yakın sanıyorum. Pazar günü oraya getir, bir bakalım, ne yapılabilir. mümkünse yaparız, tarif ederiz vs. Bambu kamış gibi, çerçevelenip duvara asılmayı hakedebilen otantik bir ürünün atıl kalması üzücü olur..
bambu kamışları yurut dışından getirmek mümkün ,ancak türkiyeye getiren yok heralde ben hiç rastlamadım,bilen varsa paylaşsın.
Klasik avlar için bambu kamışlar kullanışlı değil. Ancak, pek çok fly tekniği için bambu kamış -pek çok durumda- en iyi tercih. Bu yüzden uzun süredir, fly dışındaki segmentler için bambu kamışlar üretilmiyor, kullanılmıyor. Ülkemizde de fly avcılığı diye bir şey olmadığı için, talep yok, getiren olmuyor. İtiraz edebilir, ama fly kullanıyoruz, ben, şu arkadaş, bu dost diyebilirsiniz elbette.. Bende fly kullanıyorum. Ama kaç kişiyiz ki olup olanı? Ve bambu kamışlar çok yüksek fiyatlı oldukları için, bu çok az olanın çok azına hitap edebiliyor ancak..