Turkcesini bir turlu bulamadim stonefly in kusura bakmazsiniz artik. Ha, bilenler varsa turkce adini söylerlese cok memnun olurum Assagida stonefly yapim asamalarindan bir demet...Umarim fly baglayan arkadaslara yardimci olur. Fly in kanatlarini metal kalip kullanarak yaptim. Bunlari hazir almistim degisik bicimlerde ama herkes mesela 1mm sactan kendisine cesit cesit bu tarz kanat kaliplari hazirlayabilir. Kanatlari hazirlarken de tuyu cimbizin arasina koyduktan sonra cakmakla yakiyoruz, hepsi bu kadar. Kanatlarin sida dayanmalari icin de ustlerine cok ince bir kat vernik surdum. Bacaklari ise sulun tuyunun killarina duyum atarak olusturdum. Antenler de yolunmus 2 adet tavuk tuyunden...
Tek kelimeyle sanat eseri ellerinize sağlık.. ( Bildiğim kadarıyla belgesellerde stone fly '' taş sineği'' diye geçiyordu aklımda kalmış)
bu sahtenin ucunda ki alabalık ben olmak istiyorum...yani böceği alıp iğneye taksan bu kadar gerçekçi olmaz...ne diyebilirim ki...bravo...
Abi harika.. Bir önerim olsa, Bu imitasyonları anlatırken, Gövde, kanat, vs kulanılan malzeme, ip rengi, tüy rengi vs madde madde yazıp sonra da her aşamayı tek tek açıklasan da ben de rahat kopya çeksem Şaka bir yana bir formaata toplansa ve her adımı fotoğraflasan izleyenlerin faydalanması daha kolay olur sanırım. Tekrar tebrikler...
Kusura bakmayin ben de sonradan fark ettim anlatimda ve simde biraz eksikler var Aman bundan sonraki flylar icin daha sirali ve duzgun bir format hazirlamaya calisacagimbu flyda kullandigim malzemelerin listesi ise söyle: Kanca: Fulling Mill #10 normal boy dryfly kancasi Iplik: Kahverengi #8 UNI marka flybaglama ipi Gövde: Yesil/kahverengi tavsan postu(DUbbing yöntemiyle), ustune oval ince altin iplik (illa da sart degil) Kanatlar: Kahverengi horoz ense tuyunden Bacaklar: Sulun kuyruk tuyunun killarindan herbir bacak icin birtane, eklem yerleri icin se birer adet kördugum. hercift bacak bagladiktan sonra uzun kisimlar kesilip ustune 1-2 tur yine tavsan postu dubbing yöntemiyle. Antenler ve bas: Iki adet tuyleri yolunup sadece sap haline getirilmis tavuk ya da horoz tuyu, Bas normal iplik , 3 kere dugum ve vernik umarim bu bir nebze de olsa yardimci olmustur