stoper hakkında !!

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında dikmentr tarafından paylaşıldı.

1. dikmentr

dikmentr halil bahçetepe

merhabalar arkadaşlar istavirt icin gece stoperli capari atacagım takımı yaptırdım
    balıkcı abi ayarladı ilk önce şamandrayı boş salla sonra stoperleri makinanın biraz ötesine cek sonra takımı bağla at dedi stoperin burada ne işe yaradıgını örgrenmek istiyorum.

yada ben yanlış anladım tam olarak nasıl kullanayım bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Stoper ve samandira sayesinde caparinin suda ki mesafesini ayarlarsin. Stoperi capariye 2mt uzaklikda konumlarsan, caparin suyun 2mt altindan asaga dogru durur. Takimla stoper arasi ne kadar uzak olursa takimda o kadar suya batar. Biz kartalda genelde bir kamis boyu yada 1.5 kamis boyu na gore stoperi konumluyoruZ. Anlatabildimmi :)

3. dikmentr

dikmentr halil bahçetepe

bunu peki nasıl ayarlıyacagım nekadar makinaya doğru cekersem okadarmı derinlik veririm yada nekadar şamandraya dogru alırsam stoperı okadarmı derınlıgı düşürürüm nasıl anlarım..

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Aslinda bizim oralarda derinlik genelde 10mt ileri attiginda, 6-10 mt civari oluyor. Ne kadar ileri atarsan derinlik degisicek. Onemli olan balik ayni derinlikte olmuyor gittigin yerde baligin seviyesini bulup ona gore stoperi konumla. Ornek olarak balik alttan ilk 3 kancaya geliyosa takimi biraz daha batirman lazim. Yani stoperi makineye dogru biraz daha cekicen.

5. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    İllada çapariyi belli bir derinlikte ayarlım diyorsan şunu yap. Takım hazırladıktan sonra denize atınca şamandırayı takıp et, eğer suyun üstünde yatay duruyorsa kurşun diptedir. Takımı çekip stoperi makineye doğru yarım metre kaydır. Tekrar atınca şamandıra dik konumda duruyorsa anlaki kurşun dibe deymiyor. Bu sisteme göre derinliği ayarlayabilirsin. Bu arada bu gecede iri istavrit vardı :) 2 kilo kadar kısmete düştü.