stoperli şamandıralı takım için yardım..

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında SMyildiz2009 tarafından paylaşıldı.

1. SMyildiz2009

SMyildiz2009 Süleyman

En İyi Avı:
    Sarıkanat
    iyi günler ..stoperli şamandıralı takım hakkında yardım istiyorum ..yaptım ama yanlış oldu sanırım..resimli anlatım yollarsanız sevinirim..şamandıram nasıl olmalı ?onu da anlatırmısınız??

Son düzenleme: 17 Ağustos 2010
  2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Akşam resimlerini çeker eklerim.

3. SMyildiz2009

SMyildiz2009 Süleyman

En İyi Avı:
    Sarıkanat
    çok teşekkürederim yücel bey..aklımdan geçtiniz :) acaba özel mesaj atsam mı diye ..

4. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Sadece stoperli şamandıra hakkında fikrin olması açısından,

altta yer alan köstek kalınlıklar ve iğne boy ve çeşitleri kafanı karıştırmasın, bu bir eşkina takımı, ama stoperli şamandıra düzenek bu şekilde

[​IMG][/QUOTE]

5. SMyildiz2009

SMyildiz2009 Süleyman

En İyi Avı:
    Sarıkanat
    sağol murat abi şimdi anladım.. ben stoperi ve şamandırayı yaptıgım takıma takmıştım :) ..murat abi şamandıranın 10 gr kursunu kaldırıp kaldırmayacagını nasıl anlarım ??

6. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.

şamandıraya 5-10 santim misina bağla altınada kurşun bağla ve evde su dolu bir kovaya koy, tuzlu su tatlısudan biraz daha fazla kaldırır. :D

7. SMyildiz2009

SMyildiz2009 Süleyman

En İyi Avı:
    Sarıkanat

akşam elimdeki şamandıraları denicem abi :)

8. LapinCash

LapinCash

Ben artık bunlarla takılmıyorum çağ gerisi bunlar :D:D

9. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Takım aynı bu şekilde, ellerine sağlık Murat abi. Stoperli takım kullanmayı bilmiyen arkadaşlarımız ekseriyetle stoperin konacağı kısmı karıştırıyorlar. Bu resimde de stoperin takımla alakası olmayan ve olması gerektiği yerde olduğu açıkça görülüyor.[/QUOTE]

10. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Anladığım kadarıyla bu yöntemlerde kamışı porselensiz değilde makineli normal kamış kullanıyorsunuz doğrumu? Stoperli takımda eşkina karagöz sargos vs için tercih edilen kamış ve makine çeşidi nedir?

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kamışın çok uzun olması, genellikle taşlık yerler olması nedeniyle sıkıntı yaratıyor, o yüzden 2.70 kamış kullanıyorum. Tabii sizin tercihinize kalmış uzun kamışla rahat ederim diyorsanız hiçbir sakıncası yok. Makinanın da öyle ahım şahım bir özelliği olması gerekmiyor, sadece beklerken kalamayı biraz gevşek bırakmakta fayda var.

12. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Makinalı kamış olmasına gerek yok.Ben mendireklerde 6 mt lik şıp şıp da şamadıralı takım kullanıyorum.Mendireklerde makinalı takımdan sa şıp şıp çok daha verimli ve pratiktir.

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    [/QUOTE]

Murat abi.Oncelikle tesekkur ederim paylasim icin.Ben bugune kadar cok balik tuttum,cok seyler denedim ama samimi soylemek gerekirse bunu hic gormedim ve bilmiyordum.Ve simdi eger mumkunse bazi seyleri sormak ve ogrenmek istiyorum.Mesela ; o stoper lastik dedigin ne ise yarar o ana misina uzerinde ve bu takimin ustunde samandra var en altinda ise kursun var ikisi arasindaki baglanti,iliski nedir? Kisaca bundanda bahsetmen mumkunmu acaba?
    Gercekten ogrenmek istiyorum bunu.Tesekkurler.Rastgele...

14. LapinCash

LapinCash

Benim benim balıkçı tecrübeme göre Türkiye de önce Dip takımı sonra Şamandıralı yani bu takım gelir.
    Abi o stopper şamandıraya bi nevi fırdöndü mumelesi görür onu takınca şamandıra yukarıya çıkamaz sabitler onu kitler o noktaya.
    Orada şamandıra var en alttada kurşun var kurçun hem daha ağır yapıp uzağa atmaya yarar hemde bedeni düzeltir şamandırayı da % suya gömer.

Bildiklerim bu kadar..Yanlış olabilir affola..

15. matti

matti murat

arkadaşlar bu konuda bende bişey sorucam stopper olmasa ve şamandıra suyun üstene kadar çıksa zararı nedir üstelik şamandıra suyun üstünde olsa ve dipte duran yemlere yönelen balıkları ürkütmese daha mantıklı olmazmı.yani stopper'a kadar yukarı çıkan şamandıra takımı gerginmi tutuyor demek istiyorsunuz.açıklayan arkadaşlara teşekkür ediyorum

16. 30427

30427

Bu düzenekte şamandıra zaten suyun üzerinde durur. Stoper ile kullanılma amacı, önceden derinliği hesaplanmış suda takımın dibi bulması fakat dip satıhına 90 dereceye yakın açıyla durması böylelikle takımın dibe takılmamasıdır.

Son düzenleme: 17 Ağustos 2010
  17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Murat abi.Oncelikle tesekkur ederim paylasim icin.Ben bugune kadar cok balik tuttum,cok seyler denedim ama samimi soylemek gerekirse bunu hic gormedim ve bilmiyordum.Ve simdi eger mumkunse bazi seyleri sormak ve ogrenmek istiyorum.Mesela ; o stoper lastik dedigin ne ise yarar o ana misina uzerinde ve bu takimin ustunde samandra var en altinda ise kursun var ikisi arasindaki baglanti,iliski nedir? Kisaca bundanda bahsetmen mumkunmu acaba?
    Gercekten ogrenmek istiyorum bunu.Tesekkurler.Rastgele...[/QUOTE]

Arkadaşlar biliyorsunuz ki avlaktan avlağa derinlik değişebilir. Sabit şamandıra yapmamız halinde takım istediğimiz derinliğe ulaşmayabilir. Bu durumda boşu boşuna şamandıralı takımın başında beklemiş oluruz.

Stoper küçük lastik ortası delik bir boncuktur. Farklı kalınlıklarda misinalar için farklı boyları mevcuttur. Bu lastik boncuğun meziyeti, misina üzerinde hafif bir zorlamayla kayabiliyor olmasında yatıyor, ayrıca kamış halkalarından rahatlıkla geçip makina üzerine bile sarılabilmektedir. Bu sayede örneğin kıyıdan 10 metre mesafede 7 metre derinliğinde bir noktaya oltayı dik bir şekilde oturtmak istiyorsak. 1.5 metre uzunluktaki takımın arkasında 5.5 metre geriye stoperi çekerek kayar şamandıranın misina üzerinde takım dahil 7 metre derinlikte dik/az eğik durmasını sağlamış oluruz. Bu bize, çok kayalık yerlerde oltamızı takmadan, ve gerekli hallerde yemlerimizin yosun gibi görünürlüğü azaltacak ilişkenlere değmeden harika avlar çıkarmamızı sağlar. Takım suyun içinde tam dik veya az eğik durduğundan "acaba iğneler bir yere gömüldü de yemlermi gözükmüyor?" sorusundan kurtulmamızı sağlar.

18. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...

Arkadaşlar biliyorsunuz ki avlaktan avlağa derinlik değişebilir. Sabit şamandıra yapmamız halinde takım istediğimiz derinliğe ulaşmayabilir. Bu durumda boşu boşuna şamandıralı takımın başında beklemiş oluruz.

Stoper küçük lastik ortası delik bir boncuktur. Farklı kalınlıklarda misinalar için farklı boyları mevcuttur. Bu lastik boncuğun meziyeti, misina üzerinde hafif bir zorlamayla kayabiliyor olmasında yatıyor, ayrıca kamış halkalarından rahatlıkla geçip makina üzerine bile sarılabilmektedir. Bu sayede örneğin kıyıdan 10 metre mesafede 7 metre derinliğinde bir noktaya oltayı dik bir şekilde oturtmak istiyorsak. 1.5 metre uzunluktaki takımın arkasında 5.5 metre geriye stoperi çekerek kayar şamandıranın misina üzerinde takım dahil 7 metre derinlikte dik/az eğik durmasını sağlamış oluruz. Bu bize, çok kayalık yerlerde oltamızı takmadan, ve gerekli hallerde yemlerimizin yosun gibi görünürlüğü azaltacak ilişkenlere değmeden harika avlar çıkarmamızı sağlar. Takım suyun içinde tam dik veya az eğik durduğundan "acaba iğneler bir yere gömüldü de yemlermi gözükmüyor?" sorusundan kurtulmamızı sağlar.[/QUOTE]

Yucel Abi oncelikle cok tesekkurler ilgin icin.Simdi kafamda en azindan biseyler sekillendi bunlari okuyunca ama yinede hic gormedigim icin tam anlamis degilim.Insallah bununla ilgili video vs...bulabilirim.Guzel bir teknik gibi.
    Rastgele Abi...

19. rüzgar41

rüzgar41 KADİR

Favori Kamış:
    LİNEA AFFE SURF
    Favori Makine:
    OKUMA ZEON 65
    En İyi Avı:
    5 KG' lık YAĞ TENEKESİ
    Adana baraj gölünde balık varmı ?

Emre merhaba,
    Adana baraj gölünde balık varmı ? var ise takım olarak neler kullanıyorsunuz ? Balık cinsleri neler ? Bayramda nasipse 15 günlüğüne geleceğim. Balık varsa şayet hazırlıklı gelmek istiyorum. Bilgi verirsen memnun olurum.

20. LapinCash

LapinCash

Buyrun başımızın üstünde yeriniz var..Bende bayramdan bir hafta on gün sonra gideceğim.
    Abi gölde balık var.
    Şunlar var..

Pullu Sazan
    Aynalı Sazan
    Kadife
    Sudak
    Yılan Balığı
    Yayın - Ama çok az
    Gelebicin
    İsrail sazanı - Çok az ve belli kesimlerde..
    Alabalık - Ama ilçelerinde karaisalıda felan ama siz merkeze gelirsiniz heralde..

Birde abi hangi semte geleceksiniz ?

Takım olarakta sazan için dip takımı , gezerli dip takımı , yaylı takım , bide hair rig kullanılıyor.
    Sudak içinde genelde şamandıralı takım bazende dip takımı.
    Halk sadece dip takımı kullanıyor.
    Bunları biz kullanıyoruz.Gelince haberimiz olsun belki fırsat bulursak av yapabiliriz.Özelden telefon atarsanız haberleşebiliriz..Orhan abimiz var bizim çok usta balıkçıdır bu işin piri olmuş artık oda yardımcı olabilir belki.
    Oda Eylül de sazana gidecek..Sular azalsın..