Abilerim stoperli-Şamandıralı takım yapıcam ama nekadar resimlere baksamda anlayamadım stoperi nasıl sıkıstırcam sonra kursunmu takcam hiç anlamadım yardımcı olurmusunuz
Aleyküm selam; 1-önce stoperi kamışdan gelen,misinaya takıcaksın,(nasıl takıldığını bana sorma çünkü bende bilmiyorum) 2-stoperi taktıktan sonra şamandrayı takıcaksın (şamandra misina üzerinde gezer olucak sabit olmıycak) 3-ortaboy fırdöndülü klipsini misinanın ucuna bağlıycaksın, 4-klipsede takımını bağlıycaksın. 5-2 köstekli takım yapmanı tavsiye ederim. 6-kurşunun ağırlığı şamandraya orantılı olucak ne çok hafif ne çok ağır. 7-örneğin takımın bedeni 0.25 ise köstekleride 0.20 yapmalısın (tabi bu bulunduğun meraya ve balığın ebatına göre değişir) 8-stoperi ne kadar çok yukarı çekersen atış yaptıktan sonra yemler o kadar derine iner 9-başka tavsiyeler gelebilir. 10-ben acemisiyim. 11-benden bukadar. Rastgele Alper.
Özkan dişli peşinde koşunca stoperli takımlar ile ilgilenmiyor Alper'im çok farklı sistemlerden oluşan şamandıralı takımlar var. En basitinden(benim kullandığım tarz) Makineden gelen misinaya ilk önce stoperi takıyoruz. Resimde gördüğün gibi misina stoperin bağlı olduğu tel halkanın içinden geçmiş. Stoperi çıkarttığın zaman otomatik olarak misinada stoperin içine geçecek. Belli bir mesafeden sonra stoper misinada kalır. Daha sonra şamandıra, küçük fırdöndü ve takımını bağlayabilirsin. Ama dediğim gibi hedef balığın hangisi ise ebatlar ve farklı sistemler olur muhakkak:thumb: