S.a ben balık tutmaya başlamak istiyorum ve bi olta takımı alıcam uygun bi fiyata nerden bulabılırız .. haftasonuda ist terkoz golune gıtmeyı planlıyorum arkadaslarla turna balıgı avlamak istiyoruz terkosun tam olarak neresıne gıtmelıyız kıyıdan avlanmak ıstıyoruz nasıl yapabılırız gören yapan abılerden bi yardım istiyorum şimdiden teşekkurler
http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html Tebliğ gereği tüm bölgelerde turna avı 15 aralık-31 mart tarihleri arası yasaktır. ( çizelge-6 )
okan kardeşimin dedigi gibi turna bu mevsimde avlanması yasak. yasak olmasının nedenı havyarlı olması. (yavrulmama donemi, yumurlama donemi.) sennın gibi nice kardeşimizin bu tutkuya başlaya bilmesi veya senin ve bizim bu heycanı ,zevkı yaşamayı devam etmemız için bu kurallar şart. uymakta tabi. size tavsıyem bu seruvene başlangicinizi şu an avlanması acık olan turlerle yapmanızdır. yanlış okumadı isem istanbul ikametlisiniz. memleketin gözünü sevim hertürlü inkan var. bunun yanısıra illa turna avlayacagım derseniz. bi zaman bekleyin (turna avı yasagı bitene kadar) özellikle istambullu arkadaşlarının tavsıyesı ile cok güzel avlar yapabilirsin. not havalar soguk iken turna avı zozdur sağten saygilarımla
kefal ve levrek sezonu açık. terkosta varmıdır bilemem.. bilgin olsun, site sakinleri avlak yeri paylaşmaz, mevki bildirmez.. ama bunlar dışında her türlü bilgiyi seve seve, zevkle, şevkle verirler.. yeni başlıyor isen turna iyi bir başlangıç olmaz. sazan, kadife gibi beklemeli avlarla ısın bence. turna takımları genel olarak pahalıdır, ekipman ister, sabır ister. Başlangıçta iki el kasnağı, 35 gr kurşun, üçlü dip takımı uygun olur. Yukarıda Okan kardeşimizin de belirttiği gibi sirkülere uygun, sezon ve limitlere uygun, su kenarını temiz bırakmak esaslı, keyifli avlar yapman dileğiyle.. Unutma, balıkçılık kanına bir kez girdi mi, temzlenmesi çok zor bir zehirdir. her kaçışında kız arkadaşından, annenden (30 lu yaşlarda da eşinden) olumsuz tepkiler alırsın, yine de akıllanmaz balığa kaçarsın