su akıntısı levrek ilişkisi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında canfafal tarafından paylaşıldı.

1. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    merhabalar;

levrek avı at çek tarzı avlanmayla niyetlendiğimden beri şu ana kadar edindiğim bilgileri üstatların tecrübelerini dikkatlice okuyarak kazandım. şu ana kadar hatrı sayılır trofem olmasada 2 kg 1,5 kg bir kaç zevkli avım oldu ancak her avda yeni şeyler öğreniyorum. bu avlanma tarzının bana en büyük zevk veren kısmıda, avlanmada zamanda, mekanda, havanın durumunda, suyun durumunda, kullanılan sahtede yani bir çok faktörde seçici olmanız gerektiği bu zorlukları aşarak balığı yakalıyor olabilmeniz. Zor olan da güzel oluyor.
    Dün akşam ki avımda bir azmak ağzındaydım. dalgaların ve havanın durumu av boyunca aynı olmasına rağmen (bu arada ayın durumuda aynıydı) ilk başta su akıntısı azmak ağzından denize oğruydu ve yaklaşık 10 atış sonrası 1 vuruş 10 atış sonrası bir vuruş ve hemen ardınan bir balık aldım. sonra aniden akıntı tersine döndü yani denizden azmağın içine doğru ve balık bıçak gibi kesti. 2 saat daha dayanabildim ve avı sonlandırdım.
    sizden ricam bu konudaki tecrübelerinizi aktarırmısınız ? bir kere yaşadığım bu tecrübeye istinaden yargıya varmak istemiyorum.
    teşekkürler

2. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

İçeride set var mı azmak içinde?

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Can sen şimdi balıksın ..:) mantık olarak akan suyun başında durusan o sudan sana birşeyler gelir..ama canlı ama ölü.. nasiplenirsin ,

bir satıcı nerde durur ? insan akışının çok oldugu yerde..

ha levrek gezermi tabi gezer aç olursa o akarsuyun te en içine kadar gider

benim mantıgım bu.. sana gelen tek balık ta bu olay dan dolayı gelmiştir..
    akıntı dönünce hava içeriye dogru basınca muhtemel levrekte içeriye girmiştir..

denizden karaya esen havalarda, ben iş kısımlarda çok kez levrek gördüğüm oldu..

4. karetta

karetta okan

muvaffak abi yani levrek hiç tuzlu su karşımı olmayan tamamemen tatlı suyun içine açıktığı zman girebiliyor öylemi

5. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Muvaffak abim sanırım fark etmemiş sorunu şayet hemen cevaplardı. Ama benim yazdıklarıma aynen katılacaktır.

Evet aynen öyle, levrek kısa bir süre azmak ağzında kendini tatlı suya alıştırır ve hiç tahmin edemeyeceğin kadar içerilere girer tabi bu bulunduğun azmağın durumuna bağlı, derin olması lazım 20-30 cm derinliği olan yerlere girmeyi pek tercih etmez....

6. karetta

karetta okan

sağol şenol abi