Merhaba arkadaşlar, Yakın bir arkadaşım STH (Su altı temizlik ve bilinçlendirme hareketi) de gönüllü olarak çalışıyor. İstanbul ve ege de temizleme çalışmaları oldu. Hareketin web sitesi burada : http://www.sth.org.tr/ Eğer isterseniz siz de destek verebilirsiniz. Bu iş için dalgıç olmaya gerek yok, karada da yardıma ihtiyaçları oluyor. İsteyen arkadaşlar http://www.sth.org.tr/ adresinden daha detaylı bilgi alıp iletişime geçebilirler. Web sitesinden alıntı : Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi sualtı katı atık kirliliğine dikkat çekmek ve kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmek üzere çalışmalar yapan, bağımsız ve gönüllü bir oluşumdur. Hedefi sualtı temizliğinden öte kamuoyunu bilinçlendirmek, öncelikle kirlenmemesini sağlamaktır.
kardeşim yine güzel bir paylaşım yapmışsın mesela ben her deniz kıyısına balığa gittiğimde özellikle kış aylarında nekadar çöp pislik varsa zaten kıyıya vuruyor boş boş oturacağıma bulunduğum bölümdeki nekadar pislik varsa onları toplayıp korunaklı bir bölümde yakıyorum ve imha ediyorum özellişkle seferihisar tarafında çok temizlediğim yerler oldu tüm arkadaşlarda böyle yapıyordur herhalde valla içlerinde en çok topladığımda tokya ve terlik ayakkabı türü ve pet şişeler oluyor teşekkürler
Her org.öncesi ve sonrası temizliğimizi yapmaya gayret ediyoruz.Aslan yattığı yerden belli olur demiş atalarımız.
Teşekkürler duyarlı yaklaşımlarınız için Denizden. naylon poşet,halat, ip, patates soğan çuvalı toplamaktan bıktık artık. hadi anlıyorum fakat denizde bu çuvalların ne işi hangi mantıkla bunlar denizlerde geziyor acaba. Adam patates veya soğanı aldı. evine götürdü. boşalttı. çuvalını denizemi atar? Pazarcılar. malları açtı bunları gelip denizemi atar? Ben bunların su yüzeylerinde nasıl bulunduklarını hiçbirşekilde anlayamadım anlayamayacağımda. bana çok ama çok mantıksız geliyor maalesef. Deniz temizleme araçları var çalışan bu araçlar neden hep Beşiktaş - ortaköyde çalışır. Neden bu araçlar hızla çoğaltılıp düzenli tarama yapmazlar ? Biz amatörler olarak çok ciddi söylüyorum elimizden gelenin fazlasını ortaya koymaya gayret ediyoruz. ya bu görevleri yapması gerekli kişiler? bizim kadar uğraşıyorlarmı acaba sevgiler