su altında kullanmak için kamera tavsiyesine ihtiyaç var

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında beyaz martı tarafından paylaşıldı.

1. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Sevgili arkadaşlar,

Trabzon kıyılarında kullanılmak üzere bir adet su altı kamerası aramaktayım, beni yönlendirebileceğiniz marka, bayi, vs bilgileri buradan paylaşırsanız sevinirim.

Kameranın kullanılacağı max. derinlik 25 mt.

2. RainboW

RainboW Sertan

Merhaba,

Fotoğraf makinelerine ait "Housing" denen su altı kapları var. Mesela Canon marka dijital fotoğraf makinelerine ait sualtı kaplarını aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. Digipack veya muhtelif markaların da kilitli poşet tarzı su altı kılıfları bulunuyor. Uygun fotoğraf makineleri ile video ve fotoğraf çekimi yapılabiliyor. Canon marka makinelere uygun olan kaplar max. 40 mt. derinliğe kadar su geçirmiyor. Makine üzerindeki tüm tuşlar da kontrol edilebiliyor.

http://www.erkayalar.com.tr/new/sualti_fotografciligi.aspx

3. alienderakman

alienderakman Ali Ender AKMAN

Favori Kamış:
    Shimono Vengeance AX Surf 4,20m Catana CX Spinning 240ML 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 10000 FB
    En İyi Avı:
    Karagöz 1480 gr.
    Serbülent bey merhaba.Çekim kalitesi mükemmel olan ve aksesuar zengini makine arıyorsanız gopro'yu tek geçerim.Küçük HD kalitesinde çekim yapıyor fakat fiyetıda ona göre.Deniz ve hava sporlarında tercih ediliyor genellikle.

http://www.goproturkiye.com/

4. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    scuba serisi liquid image.. 40 metreye kadar çekim yapabilen ve maskeyle bütünleşik bir HD kamera.. fotoğrafta çekmekte..

sualtındayken örnek..

Tanıtım ve örnek çekim videosu..

http://www.youtube.com/watch?v=7D_aZ4rXPBo

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Fuarda 10 tl'ye kilitli özel bir poşet satılıyordu.Makineyi içine koyup su altında çekim yapıyorsun. Geçen yıl almadım hata ettim. İnşallah bu yıl alacağım. Yakında fuarlar başlar. Bak istersen.

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Almayı düşünenler için, kilitli poşet tarzı kılıfları 8-10 metreden daha derinde kullanmanızı tavsiye etmem. Sonuçta 10-20 tl'lik malzemeye pek güvenmemek gerek. Bu tarz bir kılıf alındığında önce test edilmeli. Örneğin kese kağıdı gibi birşeyle doldurup 10 metreye kadar indirilmeli. O derinlikte bir 10 dakika bekletilmeli. Sonra dışarı alarak dikkatlice incelemeli. Kağıt ıslanırsa zaten rengi değişir. Ama nem bile girmemiş olmalı.

Bu testi geçerse kullanılabilir. Ama yine de garanti güvenlik beklememek lazım. İleriki zamanlarda da riske açıktır. Yani başka bir deyişle makinanızı şimdiye kadarki çalışmalarından dolayı tebrik edip emekliye ayırma riskini göze almış olsanız iyi olur. :)

7. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
    Verdiğiniz bilgi ve siteleri inceleyeceğim.

Kullanmayı düşündüğümüz sistem, dalgıçsız olcak, kamerayı makaralı bir sistemle aşağı indirip naklen yayın almak istiyoruz. (yayını pc ye aktarmayı düşünüyoruz)
    kamera + kablo + gerekli soketler + pc
    düzenek kabaca bu şekilde.

Konuya ilgi gösterip cevap yazan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

8. irfant

irfant irfan

Aşağıdaki gibi bir şey bakıyorsunuz herhalde;

http://www.ebay.com/itm/20M-65Ft-Ca...ltDomain_0&hash=item56481e8004#ht_5026wt_1037

Yalnız bu tip cihazlar analog sinyal gönderirler. Laptop'a kayıt için ekstra bir şeyler almanız gerekir, bunlarda görüntü kalitesini çok düşürür.

Benim de geçen sene benzer bir düzeneğe ihtiyacım oldu. Güvenlik kamerasının iç kısmını su geçirmez bir kaba koydum.Kayıt ve görüntüleme için eski bir jvc video kamera kullandım (analog video girişi olan herhangi bir kamera olabilir, yeni kameralarda analog giriş olmuyor). Video kamera çözümünü yukardaki sistem için de kullanabilirsiniz.

25 metreye kadar çekimler yaptım, sonuçlar fena olmadı. Bu sene kabloyu 50 metreye çıkartmayı düşünüyorum.

Kafanıza takılan sorular varsa, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

9. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    İrfan bey, ilginize çok teşekkür ederim.
    Güvenlik kamerası kullanarak yaptığınız düzenek suyun altında herhangi bir sızıntı olmadan ne kadar süre kalabiliyor.
    Benim aradığım kamera/düzenek suyun altında saatlerce çalışabilecek durumda olmalı, bu yüzden koruyucu kap yardımı ile düzenek kurmaktan biraz çekinmekteyim.
    Verdiğiniz linkide inceleyeceğim.
    İşin ilginci, memleketimizde böyle bir video kamera bulamayışım :S
    belki de var ama ben yanlış yerlerde arıyorum :rolleyes:

10. irfant

irfant irfan

Suyun altında kalma süresi akünün ömrü kadar. Bu sene 7 amperlik ışıldak akülerinden kullandım, ölçmedim ama herhalde 24 saat filan gider. Sızdırmazlık kapları için süreden çok derinlik önemli, derinlik arttıkça malzeme kalitesini arttırmak gerekiyor.

İstediğiniz gibi bir şeyi buralarda hatta yurtdışında bile bulmak çok kolay değil. Yurtdışında olanlarda pek kaliteli değil. Profosyenel sistemler var iyi olarak, tabi maliyetler uçuk vaziyette.

11. aladdertoheaven

aladdertoheaven Eda

Olympus tg-2 veya canon powershot d20 tavsiyemdir sizin icin.