Sevgili arkadaşlar son günlerde tuttuğum Fangri mercanlardan, hannoslardan ve karagözlerden havyar çıktı, bu bir ay kadar sürer, ben de derin su mercan avlarıma bir ay ara veriyorum,bilgilerinize sunarım, sevgiler hoşça kalın.
Bu güzel hareketinizin tüm amatör balık avı sevdalılarına örnek olması dileğimle.. Sevgiler-selamlar Orhan abi.
Yeni yavruların büyümesine sizin gibi herkes izin vermeli, örnek davranışınız için teşekkürler Orhan amca
Teşekkürler ustam dün aynı davranışı Muhammer abiden de görmüştük. Bu mesajlarınızın herkese örnek olmasını dilerim.
Herkese ornek olacak bir davranis Orhan baba. Bunun karsiliginda deniz ana size bir ay sonra yumurtalarini dokmus dev mercanlar verir insallah.
Helal sana Orhan Baba , yine konuşturdun BABA ' lığını .... Tek bir balık tutmasan ne yazar , avcının hası olduğunu bir kere daha gördük ....
Teşekkürler sizlerin örnek davranışlaarı bizlere klavuz olacaktır. Denizlerimizi ve balıklarımızı korumak hepimizin görevi.
Eskiden bıldırcın avına giderdim. Köpeksiz. Ortalama günde 3 tane vururdum. Bir gün ovaya bir baktım her taraf avcı dolu. Hepsi de köpekli. O gün avı bıraktım. Bir daha da çıkmadım. Çünkü en azından günde 3 bıldırcın eksik öldürülecekti. Başkasının dengesizliği beni ilgilendirmez. Orhan Usta örnek davranışınızdan dolayı canı gönülden kutlarım.
Sevgili Orhan Baba Aslına bakarsanız haklısınız.Gerçi nekadar uğraşılsada bu ara balıklar pek oltaya rağbet etmemekteler. Lütfen yumurtlama devrinin sonuna yaklaşmış uskumrularıda ellemeyiniz. Geçmiş senelerde kerelerce sizi bu konuda uyarmıştım ve forumlarda yazmıştım. Yeterince trofe balık yakaladık geçen 2 ay içinde.Bu durum bizde doygunluk noktasına ermiştir. Hedefim kalıcı bir davranış şekli şeklinde, yakala ve bırak olacak.Partnerlerimlede bu konuda zaten mutabıkız. Lütfen sizde şayet müteakip avlarınızdan birisinde büyükce bir balığa denk gelirseniz aynı davranışı sergileyiniz. Esasen ayın 15'den beri balığa gitmiyorum,siizinle aynı sebepten. Bu konuda örnek davranışınızı tebrik ediyorum. Forum üyesi arkadaşlarada aynı hassasiyeti göstermelerini tavsiye etmekteyim. Sevgi ve saygımla kalınız Not;Yumurtalı olanlar sadece saydığınız balıklar değildir.Uskumru şu an yumurtalıdır.Keza iri palamut ve tOriklerde,hatta istavritlerde.Velhasıl tüm balıkların avına ara vermelisiniz. Oysa sizi bugün balığa çıkarken gördüm ve izledim.Lütfen yazdığınızla doğru orantılı hareket ediniz
'' Malik olmak değil layık olmaktır asl olan '' İnşallah sizleri izleyenler de size layık olurlar ve sizin titizlik gösterdiğiniz konuları unutmazlar...Saygı duyulması gereken hassasiyetinizede kocaman kocaman alkışlar Orhan usta......
Duyarlılığınız için ve sürdürülebilir amatör balıkçılık için çok teşekkürler Orhan abi, sizden öğreneceğimiz daha çok şeyler var, saygılarımla...
Sevgili arkadaşlar yaptığınız çok değerli yorumlarınız için çok teşekkürler, Yapacağımız her şey bizden sonra gelecek nesillere de güzel bol balıklı denizler bırakmak için olsun. Sevgiler, saygılar hoşça kalın.