http://www.bolununsesi.com/icerik/haber.asp?id=26003 Ben Boluluyum. Birdaha Sakaryadan Düzceden Ankaradan bu şekilde bohçacılar gelirse Anında Jandarmaya şikayet edeceğim. Sıkıyosa gelin Boluya...
bravo ancak bu hassasiyeti bolunun yerel bohçacılarına da gösterirseniz seviniriz. böyle çuvalla balığa da gerek yok ayrıca. kemik kurdu yasak deniyor ama bu ısrar niye acaba ??? niye peynir ekmek gibi satılıyor dükkanlarda ??
arkadaşım haklısın. ben abantta kemik kurdu ile avlananları görünce şikayet ediyorum hemen. sizlerde görünce şikayet ederseniz çok daha etkili olur.
Jandarmaya helal olsun. Haberin veriliş yazısına çok güldüm, her ne kadar yapılan bohçacılık üzücü olsa da. Böylelerine böyle yaptırım uygulayacaksın işte. Bolu Jandarmayı kutluyorum. Araçları trafikten men edilmiş. Kişi başına 5.000 küsür de ceza. Günün en güzel haberi.
Arkadaşlar merhaba; tatlı suda genelde yemli avcılık yapmadığımdan biraz bilgisizim,bu kemik kurdu dediğiniz neyin nesi oluyor lütfen beni bilgilendiriniz.
kesilen cezalar bakalım iptal edilecek mi? özellikle para cezası tahsil edilecek mi? parayı ödemeye yanaşmazlarsa haciz uygulanmalı.
Özkan, kemik kurdunun bu haberle ilgisi yok. Alabalık avında etkili ama yasak olan bir yem. Beyaz tombul bir kurt.
Bildiğim kadarıyla hayvan kemiklerini poşete koyup ağzını bağlayarak kokuşması sağlanıyor. Kemikler kurtlanınca bu kurtlar yem olarak kullanılıyor.
Genelleme yapmak çok çirkin ancak Sakarya'lıların gittikleri yeri kuruttukları söylenir. Sakarya Nehri'ne gidin bakın. Her 50 metrede bir parakete. Her 100 metrede bir ağ. Dev Sapanca Gölü'nde balık bırakmadılar. Samimi avcıları tenzih ederim ancak bohçacısı boldur Sakarya'nın.
Bir bolulu olarak düzce ve sakaryalılardan çok kendi halkı göllerine zarar veriyor, gece gölköye gidildiğinde ağ fosforlarını ve 14 plakaları çok iyi görebiliyorsunuz, Bacak kadar trofe turnalar martın başında ağla toplanıyor sonra "GÖLKÖYDE BALIK YOK". Bu bohçacılara gelirsek allah belalarını versin, daha başka birşey istemem bu katliam nedir arkadaş !!!
doğru, talaşın içinde bekletiyorlar, tatlı suda avalanırken, ciğer, kemikkurdu, iri ağaç kurdu, solcan, danaburnu favori yemlerdir.
erkin bey tebrikler, işte gerçeklerimiz bilinçsiz avalanıyoruz. bunu kabul etmek zorundayız türkiyenin neresinde olursa olsun. bu iş böyle, bunu düzeltmek için önce kendimizi düzeltmemiz gerekiyor, herkez kendine çekin düzen verdikten sonra bu işler sırayla yoluna girer.