selamlar üstadlar. ben balıkçılık işinde yeniyim, daha önce galata'da çapari denemem olmuştu. ama çaparinin karmaşık iğne dizilişi, galata köprüsünün dipdibe hıncahınç kalabalığıyla birleşince bi yeni başlayan için kabus oluyor takdir edersiniz ki dün emirgana bir işim için giderken farkettim ki beşiktaş-ortaköy-emirgan vs. sahillerinde daha sakin ve güzel mekanlar mevcut. emirgan ya da beşiktaş cıvarında kalabalık, ve dipdibe olmayan sakin mekanlar mevcut mudur ? ayrıca, çapari ile avlanmanın bana göre olmadığını farkettim. bana lüfer, palamut vs ayarında balıkların peşinden koşturabilmem için yem, ve teknik önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Sakin değilde nispeten sakin yerler bulabilirsin. Sana tavsiye olarak Bebek Çamlıbahçe deki parkın içi ve Aşiyan'ı tavsiye ederim.
sen diyorsun ki yürümeden koşucam lüfer palamut işi basit değil. henüz tam olarak lüfer de başlamış değil daha bir 10 günü var. bu bir kaç senedir kıyı balıkçılığında bayağı bir artış var bu da beni tekne avcılığına itti normalde ben kıyı avcılığını daha çok severim. lüfer ve palamut avıyla ilgili konularda nasıl avlanılacağı nasıl takım kullanılacağı ve yem çeşitleriyle ilgili detaylı bilgi bulabilirsin.
lüfer palamut hususunda haklısınız sanırım daha basit bi avın peşinden de gitmek isterim ama yemli tutuş konusunda çok cahilim. yem-takım vs satılan yerdeki satıcıdan da bilgi alabilirim değil mi ? tek istediğim her atıştan sonra düğüm olmayacak bir olta takımı, çapari hususunda biraz beceriksizim çünkü
Aslında balıkçılık işi en temel düğümleri bilmek ve dolaşan misinayı açmaktan başlar. Yavaş yavaş alışırsın ama.
Önce İstavritle başlarsın,İzmarit,Zargana,Kefal....Sırayla Lüfere Palamuta olgunlaşınca geçersin ben bu yolları aşmaya başladım.Sıra Lüfer ile Palamuta geldi ....Zaten önceleri çapari ile başlamak en uygunudur sonra dip takımları falan zamanla öğreniyor insan...................
cevaplar için teşekkürler, yanıma bir çapari biraz da normal iğneyle avlanmak için tavuk göğsü alacağım bu pazar için inşallah birşeyler vurur
önce istavritle başlamalısın düğüm çözme bağlama karısıklık işlemleri için ilk olarak çapari ile uğraşmalısın en azından bağlamayı deneyeblirsin. cok sıkılırsanda her daim yanında 4 iğneli normal dip takımın olsun izmarit yakalarsın. beklerkende etrafına bak ne var ne yok neyle yakalıyrolar zamanla herşey inşallah güzel olur. RASTGELE
ben babamla birlikte gidiyorum ve aramızdaki mesafe kısa olunca çapari ile genelde birbirimize dolanıyoruz sorun oradan doğuyo bu 4 iğneli dip takımı dediğiniz şey ne oluyor acaba, yemle mi kullanılır? yemi takabileceğim takımı almak için gittiğimde dip takımı istiyorum mu demeliyim acaba
yunus kardeş 10 numara iğne 12 numara flouro carbon misina aynı zamanda beden için 20 mm flouro misina 12mm olan ile köstek bağla 3-4-5 fark etmez 20 fc misineye bağla köstekleri fc misina görenmez misina iyi iş yapıyor tavsiye ederim ama biraz pahalıdır o yuzden sen değiştirip 8'e15'de kullanabilrisn ucuna 30 gr kurşun tak iğnelere yem takacaksın karides bulabilirsen kaya kurdu boru kurdu tavuk göğsü vs.. artık ne bulbılırsen saray burnu yada boğazda izmarit yakalayabilirsin. açıkcası benim en sevdiğim av izmarit yakalamak çok sarsıyor oltayı ne bilim ben zevk alıyorum zaten 15 tane yakalasan 4 kısılık bır aile için yeterli oluyor karnınız akşam balıkla doyar RASTGELE. Not: takımı kendin bağla işin zevki asıl burdadır.
eyvallah taner abi malzemelerden edindim biraz, köstek olarak 0.12 mm misina olduğu için misinayı iğneye bağlamak vs. baya uğraştırıcak gibi gözüküyo pazar günü kendi bağladığım takımla ilk yemli avıma çıkıcam hadi hayırlısı bakalım, nolur nolmaz diye bir-iki tane de hazır çapari aldım
Bence ilk baş 2 li yada 3 lü iğnede klasik dip takımı yap izmarit tarzı balıklar için ilk bende öyle başlamıştım