Su ısısı ve turna avı

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında ozkan79 tarafından paylaşıldı.

1. ozkan79

ozkan79 özkan

Arkadaşlar merhaba turna avı maksadı ile 10 sene üzerine tatlı su balıkçılığına merak salmış durumdayım :rolleyes:

turna denemesi yapma amaçlı 8 ve 15 Nisan tarihlerinde muhtelif göller'de değişik türde silikon rapala ve meps denemelerim sonuçsuz kaldı idk

tek bir vuruş dahi alamadım ve kendime söz verdim bu sene gelen ilk turnayı (limit üstü olsa bile) geri salacağım kafaya koydum :)

neyse sözü fazla uzatmadan resimlere geçmek istiyorum

1 Nolu gölden bir kare

ihsaniye köyü imrahor mevki civarı olan göl ve göletlere gittim buralar hakkında çok fazla bir tecrübem yok;2 numaralı göletde bayağı bir atçek yaptım benim dışımda muhtelif sahteler ile avlanan arkadaşlarda vardı ama balık sıfır idk

resimde görünen göletler eskiden taş ocağı olarak kullanılan bölgelerdir bunlara zamanla yağmur suları dolmuş ve göl haline gelmişler çevreden edindiğim bilgilere göre :rolleyes:

aslında buralara bir organizasyon düzenlense seve seve iştirak ederim :)

üstede yazdığım gibi 2 haftadır turna denemeleri yaptım ama sonuç alamadım şansıma hava hep lodos ve fırtınalı olduğundan botla avlanma şansımda olmadı,istanbulda bu kış bayağı ağır geçti oldukça yağış düştü göletlerde doluluk oranı hat safhada 3 numaralı göl su hacmi bakımından küçük olduğu için daha hızlı ısınıp soğuyabiliyor...büyük göllere nazaran küçük gölün ısısı 3-4 derece daha yüksek idi turna avcılığında suyun ısısı çok büyük önem teşkil edermi bilgi birikimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum

2. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Merhaba;
    Evet su ısısı Turna için önemli şimdi bu haftalarda küçük göller daha hareketli olur. Turna sular biraz ısınınca dipten çıkar fakat yaz geldiğinde çok sıcaklardada dibe iner :) Yani turnanın havası hafif sıcak havalar ;)

3. ozan84

ozan84 ali ozan malkoc

arkadaslar dun terkos golundeydık cumartesı yagmur dan dolayı gol bulanıktı ruzgar cok fazlaydı bot kıralayamadık.balık alamadık belkı acemıyız bıraz ondan dolayı olabılır yanımdakı bır kac arkadas toplamda 8 adet kefal kızılkanat capak aldılar baskada bısey cıkmadı.bız hıc bısey alamadık. mayıs ortalarında gene gıtmek ıstıyoruz ama terkos cok uzak gelıyor gıdebılecek daha yakın bır gol varmıdır yardımcı olursanız sevınırım..

4. ozan84

ozan84 ali ozan malkoc

ozkan kardesım ben esenlerde oturuyorum bızım gıdebılecegımız en yakın ve balıgı bol olan gol nerede bulabılırız

5. ozkan79

ozkan79 özkan

işte yukarıda görüyorsun :) ve o yagmurlara ragmen sular cam gibi idi ama turna bulamadım banghead

Edit:imla

6. ozan84

ozan84 ali ozan malkoc

kardesım o resımdekı goller hangı bolgede ben acemıyım terkos cok uzak kaldı bıze daha yakın bı yer yokmu

7. Ben de daha kuzeydeki bir göletteydim. Sonuç aynı. Ama geçen hafta bereketli av yapanlar var. Güneşli bir gün yeniden deneyeceğim şansımı

8. ozkan79

ozkan79 özkan

abi msj attım dikkate al.

9. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    İNSAN SADECE KENDİNİ KANDIRABİLİRMİŞ:))

bu bir atasözü insan sadece kendini kandırabilirmiş ....

neyse gelelim uydu görüntülerine o görüntüleri neden paylaştıgını ben anladım tabiki ama anlamayan kişilerede anlatayım..o uydu resminden verdigin görüntüler den ikisi bolluca ve karşısındaki göl .. insanların ve ag atanların ugrak yeri özellikle bolluca gölünün kendisine ait oldugunu ileri süren bir bunak bile var :)) neyse ya bir şeyler yazıcaktım vazgeçtim içimde kalsın :) ama bu sitede öyle kişiler varki .. insanları yanlış yönlendiriyor ben . iki seneye yakındır bu sitedeyim onlarca kişiye özelden mesaj yazıp yardım istemişimdir ... bu sitenin bir kaç iyilik severin dışında kimseden bir yardım göremedim ..ama ben tayakadındaki göletleri tam bilmsemdem uydu görüntülerini verdigin göllerde turna olmadıgını biliyorum nerdenmi biliyorum ... içimden bir his insanları o göllere yönlendiriyosun gibi bir his var:)))

10. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    selam kardeşim

aracım var ist anadolu yakasında ikamet ediyorum ..benimle birlikde tayakadın göletlerinde kaybolmak istiyorsan bana takıl derim :)) genelde cumartesi akşamından giderim. ama henüz bolluca ve karşısındaki göl den başka birde kuzey tarafında bir göle girebildim onun dışında kayboldum resmen kayboldum :)) ve gerisin geriye döndüm ..eger macera arıyosan gel cumartesinden gidelim :))

11. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba yorumlarınız için teşekkürler;fakat en üstte kullandığınız cümledeki ''kandırmacaya'' kafam takıldı ne demek istediğinizi açarmısınız ?

kuyu kazdığımı hatırlamıyorum idk banghead

Edit:imla

12. ozkan79

ozkan79 özkan

evet doğru göller oldukça geniş ve engebeli bir arazide kurulu elinizde uydu bağlantılı bir cihaz yok ise değil gölleri yolu bulmanız bile imkansız olabiliyor;

benim oyle bir sıkıntım yok küçük bir cihaz ile bütün araziyi görebiliyorum:)

teknolojinin gözünü seveyim reeling

13. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    uydu baglantı cihazı bir yere kadar gösteriyor hem uydudan göründügü gibi değil mesela bazı yerler var araca kapalı ocak görevlileri var kapıda her neyse.. benim demek istedigim senin uydu görüntülerini verdigin göller de turna yok arkadaşım :))) yada var ise tutanı göremedim ben agcılar haric

14. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;yok gayet net görebiliyorum yol kenarındaki arabalar bile görünüyor.

15. ozan84

ozan84 ali ozan malkoc

tayakadın nerede bendede arac var

16. ozan84

ozan84 ali ozan malkoc

bu pazar elımız bos donduk kasık denedım sahte denedım solucan denedım ne yaptıysam vurmadı bıle sezonu deıl sanırım terkos ıcın.ıstanbul esenler otogar cıvarında oturuyorum bana yakın gol nerde vardır b cekmece k cekmece gollerınde varmıdır baöık yada baska yakın neresı var ozeldende atabılırsınız dostlar

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Selam, Özkan insanları bilerek balık olmayan yere yönlendirmek gibi boş işlerle uğraşacak bir arkadaşımız değildir. Son haftalarda oraya gidiyor, balık olmadığını düşünse zaten kendisi gitmez.

Sen ağcılar hariç turna tutanı görmedim yazmışsın, ağcıların tutuyor olması zaten gölde turna olduğunu göstermez mi?

18. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    dogrudur ben yanılıyor olabilirim geçen seneden beridir takibimde ve yolun hemen kenarı oldugundan ilk buldugum ve defalarca gittigim bir göldür orası .. suyun kenarında iklk gittiğimde ölmüş balıkları gördüm biraz inceleyince onların göl balıgı degilde istavrit oldugunu anladım :)) birileri gelmiş yemli atmışlar sanırım ama gerçekden ben tutanı görmedim tutanıda tebrik ederim o gölde turna var yayın var sazan var sudak var her balık türünden var ama yakalamasını bilmek gerekiyo heralde ben beceremedim

19. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    tayakadın gölleri

bir sürü göl var google maps dan bakarsan bir dünya kücüklü byüklü göl görebilirsin ben iki senedir bakıyorum girebildigim göl sayısı 3 :)))))))) kaybolupda olta atamadan geri döndügüm gün sayısı 20 oldu heralde :))

20. ozkan79

ozkan79 özkan

Elinde navigasyon ozelligi olmayan bir tel olmadiktan sonra golleri bulmak cok zor sizinde yazdiginiz gibi sadece yolun kenarindaki bulunabilir ayrica ustte yazdiginiz uzre o gollerde sudak yoktur bildigim kadari ile sudak istanbulda tek 1 golde var.baska yerde yok sanirsam:)