su piresi bulabileceğim göl biliyormusunuz?

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında orjinallaz tarafından paylaşıldı.

1. orjinallaz

orjinallaz

Ben istanbul kartalda oturuyorum kartal oto pazarı vardı onun yanında bir göl vardı acaba o gölde su piresi bulabilirmiyim :D yada kartal yakınlarında su piresi bulunan başka ğöl varmı :D AKVARYUMDA balıklara yedirecegimde...
    birde denizde yosunların arasında elimize aldıgımızda zıplayan şeyler var pire gibi bunların ne oldugunu bilen varmı :) vereceginiz bilgiler için teşşkürler

saygılar...

2. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    su piresini bilmem ama benim köpeği gönderebilirim sana direk akvaryuma at temizlenin ce tekrar geriye gönderirsin tabi pirelendikçe ben sana tekrar tekrar gönderirirm selamlar :D :D :D

3. orjinallaz

orjinallaz

:D fikriniz için teşşür ederim yinede sağolun ama iyi fikir :rolleyes: resim koysam daha iyi olur göllerde bulundugu sürüler halinde yaşadığı yazıyor resim [​IMG] resimdeki canlı yürkiyede de bol miktarda bulunuyormuş hemen hemen tüm su birikintilerinde süzgeçle falan tutuluyorlarmış [​IMG]
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Daphnia

bu canlıyı arıyorum şimdiden teşşkürler
    saygılar...

4. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    daha ilk defa görüyorum bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır

5. önder güdücüler

önder güdücüler önder güdücüler

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    39cm kofana
    sultanbeyli ve çekmeköy taraflarındaki su havzalarında bulunduğunu duydum fakat net bir adres veremiyorum elmamalı barajındada çıktığını söylemişlerdi

6. KoRSaN

KoRSaN M.Yüksel

Ciklet üretimi mi yapıcaksın.:)

7. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    çok yaşa

aliciğim çok güldüm allahta seni güldürsün.o köpeğin akvaryumda yüzmeye çalıştığını düşündüm biran.çıkıncada salonda şöyle bir silkelendiğini...

8. alihandaghan

alihandaghan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3550 gram
    Ben 3 sene önce Fatih ormanındaki gölette görmüştüm.Bir pet şişe ile eve getirip
    Üretmeyi başardım.Mikroskopumda vardı onları gözlemlemek çok zevkli.
    Haliç kıyısından da bol miktarda gammarus yakaladım.Onları üretmekte kolay
    Balıklar içinde besleyici.Bahçemde 1 düzine gambusia vardı omlara veriyordum.

Son düzenleme: 9 Şubat 2008
  9. orjinallaz

orjinallaz

lepistes yavruları için

lepistes besliyorumda içinde afrodizyak maddesi var :D yavruların büyümesinde kullanacağım su an elimde 50 tane var balıklara karideş atıyorum ama oda zor oluyor çünkü jilette ince ince dogruyorum balıklar için ama küçükler yiyemiyor süper renkleniyor proteince zengin yem yiynce olmadı gamarus yakalarım:D

10. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    su piresini aramak zorunda degilsiniz!bir kucuk akvaryum icine yariya kadar su doldurun su 2-3 gun dinlendikten sonra veya varsa dinlenmis su hazirda kullanin su kendine gelince icini kurumus samanlardan doldurun bu islemi akvaryumun sag veya sol tarfin yarilayacak sekilde bir iple demet olarak hazirlayip koyabilirsin daha sonrada icine bir cay kasigi hamur islerinde kullanilan mayadan at 2-3 uc gun icinde su pirelerin olusmaya ve hizla cogalmaya basliyacaktir...
    eger yavrulari besliyeceksen iyice haslanmis yumurta sarisini gunluk yavrularin akvaryumuna mercimek tanesi kadar suya ezip verebilirsin yada bir parca muz kabugu suya atip suda infusalaria larvasi olusturarak yavrulari besleebilirsin yavrularin hizli gelsmesi icin artemia vermen daha iyi olur ve akvaryum suyunu dinlenmis suyla her gun bir iki santimlik seviyede su cekip tazelersen yavrular daha saglik ve hizli buyuyecektir....

11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Adem kardeşim benim fikrim ////karidesi çiğ verme...(nasıl verdiğini bilmiyorum ama) haşla ez . öyle ver bende zamanında yapardım...çiğ olunca çok iyi dezenfekte tmen lazım.. birde suyu bulandırır...

12. orjinallaz

orjinallaz

acaba bunu denediniz mi su piresinin saman içinde oluşması bana garip geldi sis onların su piresi oldugundan eminmisiniz bana hiçbir canlı sıfırdan yaratılmaz gibi geliyor ama bir deniyecem ne olur ne olmaz :D
    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

13. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    pis havuz suyu bulup öyle bu üretimi yapabilirsiniz. zannetmiyorum temiz akvaryum suyundan bu üretimi yapacağınızı.illa ya pis bir göl suyu.veya kirli su birikintisi.

14. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    10 yil profosyonel olarak bu isle ugrastim hem ticaretini hemde uretimini yaptim sence saman ve mayadan su piresi olusmasi mumkun degilmi:cool: madem kafanda soru isareti var az bir sey su piresi bul bir ureticiden veya bir akvaryumcudan onu ayni sekilde bir akvaryuma koy samani bas icine bak her gun sayi nasil ikiye katlaniyor;) yanliz birde bu canli yemi heryerden toplayip kullanamazsin.neden mi
    1-akvaryumuna öyle bir parazit bulasirki kumuna kadar degistirmek zorunda kalabilirsin..
    2-su piresini yakaladigin sudan yanlislik diger canlilarinda yumarta veya larvalarini akvaryumuna tasiyip herseyi berbat edebilirsin kisaca en basiti akvaryumunu salyangozlar basabilir
    3-canli yem baliga uremeden once veya belli kosullarda kondisyon kazandirmak amac ile verilir surekli kullanirsan hayvanda kisirlik ve bazi hastaliklara yol acar ve sonu ölumdur...
    saygilarla

15. orjinallaz

orjinallaz

:) artık bunun üzerine birşey söyleyem :D madem pis suda ürüyor bizde akvaryum suyunu kullanırız atarız içine samanı basarız mayayı oo misss gibi olur :D verdiğiniz degerli bilgiler için teşşekür ederim sadece yavrularda kullanmak istiyorum parazit riski tubifex kadar cok mudur?:) (olması imkansız bence)

saygılar...

16. ozan

ozan Ozan

adem yaz aylarında bol miktarda olur onlar su kıyılarında. ama artemia denesen
    hem üretimi kolay hemde besleyici.