zıpkınla dalmaya başlayacak arkadaşların hangi su sıcaklıgına hangi kalınlıkta elbise giymeleri için degerleri gösteren bir tablo.. genel olarak dogrudur ama kişilerin kilo,vücut yapısı,suyun tuzluluk degerleri gibi birçok faktöre baglı olarak degişebilir,faydalı olması dilegiyle... Rahatlık Bölgesi Tavsiye Edilen Kalınlık Miktarı Su Sıcaklıgı Kalınlık 24-29 C 1,6 mm neopren,Licra,Polarted 21-29 C 3 mm neopren 18-24 C 5 mm neopren 10-21 C 6,5 mm neopren 2-18 C 9,5 mm neopren,kuru elbise
Paylaşım için teşekkürler.. Ancak şunuda belirtmeliyimki bu derece/kalınlık tablosu her marka için geçerli olmaz.Farklı neopren ve iç yapılar arasında sıcaklık ve kalınlık çok farklı olmakta.. Örneğin 5mm bir freesub camo ile yazın dalabilirken,bir picasso Cormmarciel thermik ile pişersiniz.Başka bir deyişle biriyle 8 derecede 1 saat kalabilirken diğeri ile 4 saat kalabilirsiniz...
ya benim babam zamanında bi tane dalgıç kıyafeti almıştı ama full ayak ve baş kısmıda dahil bu şeylerde kullanılıyormuş açık denize çıkan şilep vs gibi şeylerin onarımı için açık denizde giyilen soğuğa çok dayanıklı bir elbise baya çantası falan mevcut orjin amerikan yapımı bunu satsam para edermi yav babam kullanamadan rahmetli oldu bende dalmayı sevmiyorum
ee tabii neopren yapıları sıcaklık konusunda en önemli faktördür,thermik zaten kısaca ısı demektir,tabiki neopren markaları farklı farklı neoprenler kullanmakta,agır olan elbiselerde neopren yogunlugu daha fazla oldugunda ısısı daha yüksek incelme,hücre patlama olayı daha azdır,hafif kalitesiz neopren elbiseler hücre yogunlugu az oldugundan derin dalışlarda tabii kullanmaya baglı olarak daha çabuk incelirler,sonucunda üşürüz...
konuyu görünce aklıma glemişti siz sorunca bakayım dedim anneme sordum anne bu ne işe yarayacak diye çöpe atmış güleyimmi ağlayayımmı rengi turuncuydu çok kalındı üzerinde dijital şeyler vardı
kışa girdigimiz,şu günlerde günceldir,elbise kullanacak arkadaşların dalacagı bölgeye göre,elbiselerinin kalınlıklarını ayarlamaları konusunda,detay önemli bir bilgidir....