Arkadaşlar çinekop avı için 2 numara kaşığım var.Sırtı şeklinde deneyeceğim.Birde mantarlı dip takımı yaptım.Mantarın etrafına beyaz barak kağıdı sardım.Biri sabit diğeri de hırsız iğne bağladım.Hırsızı daha uzun tuttum ve 1 numara beyaz çağraz iğne çelik tel kullandım.Ama beden bağlama konusunda sorunlarım var.Mesela misinayı 3'lü fırdöndünün bir ucuna bağlayacağım sonra diğer aşağıdaki ucuna ? cm aşağısına kurşun takacağım.Sonra fırdödünün yandaki ucuna hırsız iğneli çinekop mantarını ? cm aşağıya bağlayacağım.Bu takım kıyıdan iş yaparmı?.Çinekopçular yardımlarınızı bekliyorum.Kalın sağlıcakla. Çizim baya acemi oldu ama idare edin artık
fırdöndü ile kurşun arasını 50 cm köstegide yani mantar kösteğini 30 cm yap. Ayrıca üçlü fırdöndü takmak güzel bi fikir takım değiştirirken çok kolaylık sağlıyo.
barış senin yaptığın takım lüfer takımı olmuş çinekopta çelik beden kullanmana gerek yok iğneleride biraz daha ufak kullanabilirsin üçlü fırdöndü kullanman güzel bu sayede bedenle kösteğin dolaşma ihtimalini azaltırsın mantarın üstüne sardığın bardak kağıdının ne olduğunu anlayamadım benim tavsiyem soba borularına sarılan alüminyum folyolu bantlar var nalburlarda satılıyor mantarın etrafına sarabilirsin gayet sağlam oluyor ve av sırasıdada istediğin zaman değiştirebilirsin ama yaptığın bu takım çok güzel kıyıdan lüfer alır
gelsin artık çinekopta palamutta yeter artık ya , bu arada boğazda sırtı için 250 gr aşağısı kurtarmaz diye düşünüyorum bide kaşık çekmek olayı dahada hızlandırı her dakka yemle at zor olur
Benim kullandığım yöntem ise: üçlü fırdöndüyü yuvarlak halka ile kurşuna monte etmektir. Daha sonra da üçlü fırdöndünün bir gözüne ana beden, diğer gözüne de 40 cm uzunluğunda mantarlı kösteği bağlamaktır. Böylece mantarlı köstek, ana bedene dolanmayacaktır ve balık oltaya takıldığında balığın ilk karşılaşacağı direnç kurşun olacaktır. Selamlar
merhaba; şimdi benim anlamadığım nokta şu: üçlü fırdöndüyü, kamışın ucundaki klipsli fırdöndüyemi takıyorsun? eğer bu şekilde yapıyorsan, her takımı toplamanda kurşunla birlikte mantarlı takımı yanyana sarıyorsun demektir ki buda zahmetli bir iş. ben şu şekilde yapıyorum. genelde boğazda balıkçılarda bu şekilde yapar. bizlerin takımı herdaim önceden hazır olmalı. ben kurşuna 15-20 cmlik ayrı bir beden yapıp ucunada fırdöndü koyarım. mantarlı takımında boyu aşağı yukarı 1mt kadar.onunda ucuna bir fırdöndü takarım. zaten ana bedende klipsli fırdöndü var. klipsli fırdöndüye önce fırdöndülü kurşunu sonra fırdöndülü mantarlı takımı takarım. keza takımlardan herhangi biri koparsa yenisi ile değiştirmek daha kolay olur. üçlü fırdöndüde takım veya kurşun koparsa yeniden bağlaman zaman alır. hele hafif esintili havalarda sinir olursun. bu takımı toplamak, değiştirmek daha kolay olur. kurşun hafif gelirse ne yapıyorsun ? kurşunu kes yeniden ağır kurşun bağla uzun iş. ben çeşit çeşit kurşun hazırlarım fırdöndülü. hafif mi geldi. hoop 5 saniyede yeni kurşun takılır. takımmı koptu yeni takımı klipsli fırdöndüye takmak 5 saniye. yoksa öteki türlü kopan takımı yeniden bağla uzun iş. resmi doğru eklediysem daha iyi anlayacaksınız. çizim için özür dilerim. rastgele
merhaba ragıp bey; ilk bakışta mantıklıda görünse bu takımın hassaiyeti çok az. mantarlı takımın mantığı işlemez. balık vurduğu zaman tüm yük dibe oturttuğunuz kurşuna binecektir.balığın vurduğunu hissedemezsiniz. yada geç hissedersiniz. takım tamamen kurşundan bağımsız olmalı. genel düşünce kurşun ve beden arasına koyduğunuz takım en ufak vuruşta gerilecektir. sizin yönteminizde balık kaldırabilirse 100-150 gr kurşunu kaldıracak bu arada kurşunun ağırlığından rahatsız olmazsa siz farkedip balığı yakalayacaksınız. ayrıca bu takım kurşuna bitişik olduğu için kurşun herhangi bir kayalık veya çıkıntıya geldiği zaman arada mesafe olmadığı için misinayı kesebilir. o yüzden takımı kurşundan en azından 15-20 cm uzaklaştırmak gerekir. tabii zeminin tamamen kumluk olduğundan eminseniz sorun yok. birde kurşunu taktınız, emin olun takımda gider. umarım yardımcı olmuşumdur.
arkadaşın barak kağıdı demek istediği "VARAK" kağıdıdır. tekstilde baskıda veya birçok malzemenin kaplanmasında kullanılır ve sanıldığın aksine soba borusu kaplamasından çok çok daha iyidir. deformasyonu, kararması yoktur çünkü pvc esaslıdır. kazara baskıcı tanıdığınız varsa "CAM KIRIĞI VARAK" temin edin çok daha fazla başarı elde edeceksiniz.
serkan abi misinaları uzat demişsin ama avlandığı bölgedeki derinliği öğrenmeden bu tavsiyeleri vermek bence yerinde değil.saygılar.