MADDE 3- 1380 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “Ruhsat tezkeresi ve avcılık izinleri: MADDE 3- Ticarî amaçla su ürünleri istihsalinde bulunacak kişiler ve istihsalde kullanılacak balıkçı gemileri için ruhsat tezkeresi alınması zorunludur. Ticarî amaç dışı; spor, dinlenme ve eğlenme gibi maksatlarla su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunacaklar izin belgesi almak zorundadır. Ruhsat tezkereleri ve izin belgelerinin istenmesi hâlinde ilgililere gösterilmesi zorunludur. Balıkçı gemisinin sahip veya donatanları, gemilerine ait ruhsat kod numarasını teknelerinin dışına yazmakla yükümlüdür. Ruhsat tezkeresi ve izin belgesi verilmesi işlemi, su ürünleri avcılığının sürdürülebilirliğinin sağlanması ve stoklar üzerindeki av baskısının azaltılması amacıyla Bakanlıkça durdurulabilir. Ruhsat tezkereleri ile izin belgelerinin verilme tarzı, şekli, içeriği, süresi ve yenilenmesine ait esaslar ile balıkçı gemilerine ait ruhsat kod numarasının teknenin dışına yazılışına ait usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir. 4922 sayılı Denizde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanun hükümleri saklıdır.”
şimdi alırsan çok sıkıntı çekmezsin büyük ihtimal ama tasarı yasalaşırsa ki inşallah yasalaşır o zaman prosedürü de artacaktır almak isteyenlerin sayısıda artacağından uzun kuyruklar olma ihtimali var bence
Doğru yaklaşım ama malesef yasalaşsa da atıyorum 10 milyon amatör balıkçı varsa en fazla 1-2 milyonu alır bu belgeyi hadi şişir şişir 5 miyon yani yarısı Belgeyi alalım devlete gitsin para acımam ama benden aldıkları parayla da gitsinler depolarını doldurup gezinsinler, cezayı kessinler katliamcılara.
yasalaşırsa eğer ilk zamanlarında kontroller olacaktır haliyle ama sonrasından pek ümitli değilim bende açıkcası
Arkadaşlar tasarının yasalaşacağını sanıyorum.Çünkü çoktandır lafı dolaşıyordu ortalıkta.Bence gidin iki fotoğrafla tarım il müdürlüklerine 15 lirada para verin ve alın bu amatör balıkcı belgesini.Ben aldım.Bazan jandarma bölgesinde bu belge soruluyor;bana soruldu.
aynen arkadaşlar 2 fotoyla bulunduğunuz ilçenin tarım ilçe müd. gidip alın belgenizi.ben geçen sene aldım 5tl para verdim şimdi rahatım ama daha sonra bukadar rahat vermezler bu belgeyi diye düşünüyorum.
MADDE 3- Ticarî amaçla su ürünleri istihsalinde bulunacak kişiler ve istihsalde kullanılacak balıkçı gemileri için ruhsat tezkeresi alınması zorunludur. ================================================================ Bu madde ''Ticari balıkçıları bağlar , bizler ''Amatörüz !!!
devamın da şuda yazılmış ama "Ticarî amaç dışı; spor, dinlenme ve eğlenme gibi maksatlarla su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunacaklar izin belgesi almak zorundadır." bizi bağlayan nokta burası.
Vallahi helal olsun, sayenizde karamsarlığa kapılmaktan kurtuldum. Bir satır okumadan gözü yumup ya Allah deyip yazıyorlar. Size tekrar teşekkür ederim
Siz bu konuyu okudunuz mu? Aksini iddia eden mi oldu. Bir kanun tasarısı ki içinde amatörleri ilgilendiren maddeler var, bunun hakkında haber yazılamıyacak mı? Sırf bu nedenle kırmızıyla renklendirip harf büyüklüğünü artırdım, ama... nafile.
Anlamadıysan yardım alabilirsin birilerinden ama benden değil çünkü anlaşılmayacak tekrar edecek durum olduğunu sanmıyorum.. Niye herkese ateş püskürüyorsun ki kimsenin yanlışı hatası olmayacak mı olamaz mı neden bu kadar rahatsız oldunuz.
Foruma yeni üye olmuş, deneyimsiz bu hobiye yeni başlayan birinin açtığı yardım tavsiye amaçlı kamış ,makine,misina vs. teçhizatlar veya herhangi bir şey için SİZ KAÇ KONUYA BÖYLE ATILDINIZ ? Atıldınız mı yardım için ? Eğer gerçekten uğraştıysanız o kişini mağduriyetini gidermek için AMENNA. ÖZÜR DİLERİM.
Merhaba , sevgili Erdem bey, Güzel kardeşim , çok güzel bir başlık açmışsın , konuyu okurken küçük bir karışıklıktan dolayı ,''amatörleri içeren bölümü kaçırmışım ve tam anlıyamadım !! , insanız işte hata yapabiliyoruz !! bilahare ''sizin de kaçırdığınız üzere ,''Durmuş arkadaşımız mesajıyla beni ikaz etti ve akabında konuyu kavrayıp , kendisine uyarısı için teşekkür ettim ve en kısa zamanda bu konunun (Tasarının) ''kanunlaştıktan sonra hayata geçirilmesi için temennide bulundum !! Başlık için size teşekkür ederim.