su üstü acemisiyim

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında emor tarafından paylaşıldı.

1. emor

emor emre

Favori Makine:
    linealife all around kamış hyptoon 10 rulman makina
    En İyi Avı:
    1 kg mırmır
    herkese hayırlı akşamlar... ben şimdiye kadar hep dip oltası attım allaha şükürde kendi çapımda bişeyler aldım,ama artık biraz da su üstünü denemek istiyorum kazayla inciraltından tuttuğum kefal dışında başka bir su üstü balığı yakalayamadım :D sorum şudur ki benim bi adet zargana topum ve birde mantarım var bunun dışanda ne alabilirim ve bu şamandıralardan sonra ne kadar uzun bir misina bırakmalıyım iğneye kadar tek iğnemi yoksa daha fazla mı iğne kullanmalıyım uzun mesafeye atmak önemlimidir ve yem olarak ne tavsiye edersiniz.Cevap için şimdiden teşekkürler...

2. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    öncelikle meraba; akıntının yönüne balığın ve sizin bulunduğunuz yere göre kamış lazım olabilirde olmayabilirde. Misal bazen iskelede zargana tutarken akıntıya bırakıp az müsade ediyorum şamandıraya. Bazen kayalıklardan uzağa atmak gerekiyor çünkü deniz kıyıya atıyor.
    Şamandıradan sonra ben 0,12 mm 2kulaç misinaya 10 veya 12 numara hırsız (yani iki iğneyi yanyana) bağlıyorum garanti oluyor. Yem olarakta zargananın veya istavritin kuyruk tarafına doğru açık renkli parlak kısmından ufak bi balığı simüle edecek şekilde iki iğneye birden giydirmek yeterlidir.

3. hediyeci82

hediyeci82 ERSİN COŞKUN

Favori Kamış:
    shımono carbo master3,30
    Favori Makine:
    shaekespearesalt spınnıng2203-070
    En İyi Avı:
    turna 5,4kg.kofana 2,1kg
    eger gercekten cok ıyı zargana yakalamak ıstıyosan ucuz ve ufak olan bı motor ve kamıs alman gerek ondan sonra aldıgın motora 20 yada 25lık mısına sardır kolay ve uzak atmak ıcın bu oltayı sadece zargana ve ıstavrıt yakalamak ıcın kullanıcaksın tabı:)bu sıstem hazır olduktan sonra gelelım balıgı yakalamaya olta attıgın yer derın ve sakınse eger samandıraya dahı gerek yok zargana varsa tabı.nıye gerek yok cunku makınendekı mısınan zaten ınce onun ıcın lımon cekırdegı buyuklugunde kıstırmalı tespıh boncugu gıbı delıklı ufak kursunlar var enaz ıkı metre bayunda 12numara asso marka mısınanın ucuna cınekop oltasındakı gıbı ıkıtane 10no ıgnenı araları 4cm olucak sekılde bagla bedenın dıger ucunu bahsettıgım ıkı adet kursunu ıcınden gecır kursunları mısınayı kesmeyecek ve kaydırmayacak sekılde hafıfce sık sonra makınenden gelen fırdonduye tak samandıra yada mantar kesınlıkle olmayacak.yem olarak ıstavrıt kullan ve ıstavrıtın flatosunu cıkar ve cıkardıgın flatoyu bastan kuyruga dogru uc parca kes uzunlamasına kestıgın yemın kalın ucunu ortadakı ıgneye ınce kısmını uc ıgneye tak ama takarken yemın duz durmasına dıkkat et. olta atmaya hazır oltan suya dustukten sonra 10ar cm arayla tasmala balıkları cıldırtmak ıstıyosan tabı sonrada keyfıne bak.resmen hayat hıkayesı anlattık ama sende cıldırmak ıstıyosan bu sekılde tutmalısın bol sans:).

4. Togay

Togay H.Togay YILMAZ

ersin hakikaten hayat hikayesi olmuş ama okuması çok eğlenceliyli...:)

5. emor

emor emre

Favori Makine:
    linealife all around kamış hyptoon 10 rulman makina
    En İyi Avı:
    1 kg mırmır
    eyv. arkadaşlar ben bunları bi uygulayım sıkışınca tekrar rahatsız ederim:)