arkadaşlar levrek için su üstü rapala kullananız varmı nasıl iş görüyormu nasıl kullanıyorsunuz.bende şuan bir tane varda nasıl kullanacağım ondan soruyorum ve bir sonuç alabilirmiyim sizce.şimdiden teşekkürler.
Levrek icin kullanildigini hic duymamistim ama tabii ustalarimiz daha saglikli bilgi vereceklerdir. Yalniz lufer ve kofanada cok iyi is yapabiliyor su ustu, pervaneli ya da pervanesiz turler. En azindan Mersin yoresinde en yaygin kullanilan yontem...
Su üstü rapalalar, özelliklede popper diye anılanları levrekte iş yapar. Su üstü sahtelerde önemli olan kamışla kıyıdan yapılan at çeklerde veya tekneden hareket halinde kullanımında rapalaya verilecek aksiyondur. Kaçmakta olan, yaralı balık izlemini veren sahteler avlaktaki meraklı levreklerin dikkatini hemen çekmektdir.
Merhabalar; bende bir tane var fakat kullanmak için hiç fırsatım olmadı.. Uygun hava koşullarında, dalgalı çırpıntılı deniz ile iş yapacağını düşünüyorum.. Zaten balık yeterki aç olsun, ustalar zakkum yaprağından bile sırtı yapıp yakalıyor... Balık yakalayamadıkça masraf artıyor, yok o misina yok bu rapala..) Ben en çok gaga kısmı kesilmiş 11 cm'lik sahtelerle av yapıyorum, gagayı kesmek de zaten sahteyi bir nevi su üstü yapıyor.. İyi Günler.