Arkadaşlar su üstü yaygın olarak kullanılan rower markasından edinmek istiyorum. bildiğim kadarıyla genelde sakin havalarda su üstü kullanılıyor bu sahteleri dalgalı havalarda kullanılabilirmi rower 98 10gr 128 ise 19 gr civarında sahteler genelde kıyıdan avlanıyorum sizce hangisi daha uygun olur...
Rover 98 G15R renk kodlu sahte, mükemmel levrek avcısıdır. Her avcının elinde mutlaka olmalıdır. Dalgasız sular dışında, sığ bölgelerde peryodu düşük köpüklü dalgalarda da kullanılabilir. Özellikle sabah gün doğarken ve batarken çok iyi iş yapar.
Cem, Rover 98 ile şu ana kadar (3 farklı rengi ile) sakin havada lüfer avladım ama daha levrek nasip olmadı. Levrek kıyıya kadar takip edip geri döndü. Aksiyonunda mı yoksa bilyelerin çıkardığı sesten mi bilmiyorum ama civardaki balıkların bayaa ilgisini çekiyor. Pembeli-beyazlı olanıyla gece bile lüfer yakaladığım oldu geçen yıl. Ben T.dağ'da 128 kullanana rastlamadım daha. Ama ilginçtir ç.kale tarafında da 128 daha çok kullanılıyormuş. Bendekiler G15R, HA16R ve G17R. Üçü içinde en çok balık yakaladığım HA16R oldu. Hatta tek gözü düştü, sırtında diş izleri doldu ama hala da kullanırım Al bir tane bence ama ortamda levrek varsa kesin atlar diye düşünme...
Dalgalı havalarda da elbet kullanılır ama olması gereken aksiyonu verdirmekte çok zorlanırsınız. Hatta pek mümkün olmadığını söyleyebilirm. Öyle zamanlarda bile levrek alır mı, alabilir. Durup, duran sahteye bile atladığı olur bazen. Mucizeler yaratmasını beklemeyin yeter. Aksiyonun hakkını verdikten sonra hemen her su üstü sahteyle levrek yakalamak mümkün.
yeni üye olduğumdan özel mesaj atamıyorum 2 tanesiyle ilgileniyorum fakat fiyat önemli tabi. balık avına yeni merak saldım. sadece at-çek yapıcağım (yemle, onun kokusuyla falan uğraşmak istemiyorum açıkcası). bir tane gündüz bir tane de gece kullanabileceğim avcılığı kanıtlanmış 2 adet sahte almak istiyorum.
98in daha çok iş yaptığını hep duydum,ama ben hep 128 kullandım.ve bu zaman dek tuttuğum en büyük levreği 128le tuttum.(3kg)...ve şunu kesinlikle söyleyebilirim ki su üstü sahteyle balık yakalamankn verdiği keyif diğer sahtelerden daha fazla.kamış ve makine seçiminiz de WTD den daha fazla verim ve keyif alabilmeniz açısından önemlidir....