merhabalar. Kıyıdan belli aksiyonlar verilerek çok başarılı levrek avları yapılan rover yada poper tipi sahteler (river2 sea 98, bubble, sammy vs.) sırtı avında kullanılabilir mi? aynı aksiyon tekne arkasından verilemez mi? bu şekilde kullanıp başarılı olan arkadaş var mı? ya da ne taviye edersiniz? teşekkür ederim...
jet popper tipinde su üstü sahteler ile açık suda başarılı avlar yapılabilir...trolling için uygundurlar...big game avlarda bu tip su üstü sahteler oldukça fazla kullanılıyor... ancak uygun meralarda rover98 avcı olabilir...benimde aklımda denemek var...
Merhaba. Tekneden sıyırtmayla levrek avı için su üstü sahtelerini daha önce denemiştim, tavsiye etmiyorum. Aksyon vermek zaten çok zor. Çünkü su üstü sahtelerine uzak mesafelerde aksiyon veremezsiniz. En güzel aksiyonu kıyıya 10-15 m kala verirsiniz. Zaten su üstü sahteleriyle levrek yakalayanların çoğu hep kıyıya şu kadar kalmışken aldım falan derler. Bu 10m mesafe de tekne arkası için yeterli değil. Bunun dışında açık denizde su üstünde gezen bir canlı görüntüsü bence tam tersi balığı korkutuyor. Üstelik su yüzeyindeki ot çöp vs herşeye takılıyor. Su üstü sahtelerinin kıyıdan daha iyi iş yapmasının tek nedeninin salt aksiyonu değil derinliğin azalması nedeniyle balığın yüzeye duyduğu ilgi ve genellikle kıyıya doğru kaçan balıkları yakalama hevesi olduğunu düşünüyorum. Ancak üst su sahtelerini ayırmak lazım. Örneğin Rapala X-rap SubWalk tarzı suyun takribi yarım metre altından gelen sahtelerinde tam tersi yüksek performans aldım. Çünkü aksiyon vermek için kamış yardımına gerek duyulmuyor. Ara ara kısa mesafeler çekip bırakmak yeterli geliyor. Hatta hatta x rap sub walkı tekneden kullandıktan sonra bu sahtenin kıyı değil tekne için imal edildiğini düşünmeye başladım. Zaten tanıtım videolarında da tekne görüntüleri var. Üstelik bu sahteye kamışla aksiyon vermek de çok zor.
bence de su üstü sahtelere tekne arkasında aksiyon vermek çok zor olur...denerseniz sonucunu bekliyoruz...
Ben Rover 98 gr 12 ile sırtı yaptım hatta ilk levreğimi böyle yakaladım..İspendekte diyebiliriz.Fakat ara sıra kamış ucuyla cekip bırakıyordum.Arkadaşlar Tesaduf değildir.3 hafta sonra arkadaşım sahteyi beğenip aldı ve oda irice bir levrek çekmiş sırtıyla.....
ben birşey daha sormak istiyorum denizin çalkantılı bulanık olduğu zamanlar sanırım su üstü sahteleri için uygun değil. peki böyle denizin üzerinin köpüklendiği dalgalı günlerde hangi sahte yemi tavsiye edersiniz?
Kullananlar var rover98 ile biraz yollu gidildiğinde biraz suyun altına girip wtd yi kendisi yapıyor.
Bahsettiğim iki sırtı ve kıyıdan spinle yaptığım avımda deniz gayet çırpıntılıydı.Spin avımda rüzgarı arkama aldım.Bu atışımıda etkiledi daha uzağa atma şansım oldu.Ayrıca dalgaya karşı çektiğim için sanırım daha etkili oldu.4 tane yakaladım.5 incide benim hatam sanırım balık misinamı koparttı.Herşey nasip kısmet işi yeterki çivarda balık olsun ve mümkünse aç olsun.... Rover 98 den şaşma gr 12 sabah akşam gr 15 gun içi .kıyıdan atçekte ise yanına birda rapala x rap walk silver al. Saygılar