Su ve pisliği ayıran yakıt hunileri hk.

Konu, 'Motorlar' kısmında coelecanth tarafından paylaşıldı.

1. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Arkadaşlar hafta sonu ilk kez denize açılacağım, botum motorum bağlanma kütüğüm ve sayenizde bir miktar teorik bilgim hazır :)

Denize çıkmadan önce yaptığım araştırmada yakıtın saf olarak benzin deposuna dolması için kir ve suda arındıran hunileri gördüm araştırdım ama benimki gibi 2 zamanlı 8hp bir motor için bu aparat çok elzem mi bilemedim..

Aranızda kullananlar var mı ? ya da shell bp petrolofisi gibi bilindik bir yerden yakıt almanıza rağmen yakıttaki kirden dolayı yaşadığınız bir problem var mı ?

(Bu arada rodaj sürecinde olduğum için tavsiyelerinizi bekliyorum)

2. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    2 zamanlı motorlar yakıt konusunda biraz daha az duyarlıdır 4 zamanlılara nazaran. içim illa rahat etsin derseniz karbüratörün benzin girişinden hemen önce küçük bir filtre koyabilirsiniz(belki de vardır). güvenilir bir yerden yakıt alıyorsanız pek problem olacağını sanmıyorum. fakat 6 ay 1 sene beklemiş benzin koymayın tüketeceğiniz kadar alın, bayat benzin olmasın.

3. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Teşekkürler, yanıt için .. büyük sıkıntı yaşayan yoksa bu durumdan almanın pek manası yok bence de..

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ben, karbüratorde cok sorun yasiyorum, depoda kirli, o bahsettiğin huniyi ilk defa duydum, bir link felan var mi?