Arkadaşlar hafta sonu ilk kez denize açılacağım, botum motorum bağlanma kütüğüm ve sayenizde bir miktar teorik bilgim hazır Denize çıkmadan önce yaptığım araştırmada yakıtın saf olarak benzin deposuna dolması için kir ve suda arındıran hunileri gördüm araştırdım ama benimki gibi 2 zamanlı 8hp bir motor için bu aparat çok elzem mi bilemedim.. Aranızda kullananlar var mı ? ya da shell bp petrolofisi gibi bilindik bir yerden yakıt almanıza rağmen yakıttaki kirden dolayı yaşadığınız bir problem var mı ? (Bu arada rodaj sürecinde olduğum için tavsiyelerinizi bekliyorum)
2 zamanlı motorlar yakıt konusunda biraz daha az duyarlıdır 4 zamanlılara nazaran. içim illa rahat etsin derseniz karbüratörün benzin girişinden hemen önce küçük bir filtre koyabilirsiniz(belki de vardır). güvenilir bir yerden yakıt alıyorsanız pek problem olacağını sanmıyorum. fakat 6 ay 1 sene beklemiş benzin koymayın tüketeceğiniz kadar alın, bayat benzin olmasın.
ben, karbüratorde cok sorun yasiyorum, depoda kirli, o bahsettiğin huniyi ilk defa duydum, bir link felan var mi?