TARİH : 08/02/2013 ÖNCELİKLE HERKEZE MERHABA ARKADAŞLAR BOĞAZS DURURMU NASIL ACABA BİLEN VARSA SÖYLEYEBİLİRMİ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Lüfer tekneciler bile zor almaktadirlar. Ama şansın yaver giderse nasipdede varsa sarikanata denk gelebilirsiniz.bende pazar günü şansımı denemek için bogazdayim. Nasip kısmet.
2-3 gündür boğazda bırakın lüfer sarıkanatı istavrit bile yok. biraz önce kuleliden geldim, olta atan 2-3 kişi ancak vardı, vaniköy de öyle. sadece galata köprüsünde gündüz kıraça ( hiç tutmayın daha iyi ) ve kefal gece de ya yemli yada çarpma ile ( sanırsam) mırmır alıyorlar. yeni sezonu bekleyeceğiz artık
lüfer var ise sabah suyun da burada vardır ( veya tam karşı kıyısın da ) burada da 200 gr minumum atmak lazım ayrıca atış alanı dardır ancak ustalar atar burası neresi mi ? artık onu da ya siz bilirsiniz ya da bulursunuz
Boğazdan boş dönmeyen biri olarak, ben olsam lüfer için buraya bakmazdım derim. İyi bir derinlik haritası bir hayli faydalı olacaktır. Ama tüyo derseniz, 10 tonun en az 3 tonu Galata köprüsünün altından geçecektir. ama şunu dikkate alın: orada 3 ton balık olması, onları yakalayabilecek olmanız anlamına gelmiyor.
valla ben burda da karşı kıyısın da da uzun süreler avlandım. hala da avlanırım. tecrübelerim ışığın da yazdım. ********** Marmara denizi ile Karadenizi birleştiren İstanbul boğazının uzunluğu, yaklaşık olarak 29. 900 metredir.Buna girinti ve çıkıntılar dahil değildir. Genişliği ise yer yer değişir. En dar yeri,Rumelihisarı ile Anadoluhisarı arasında olup, 698 metredir. Yapılan ölçmelerden,boğazın derinliğinin5 0 metre ile 120 metre arasında değiştiği görülmüştür. Tespit edilebilen en derin çukur Bebek camii ile Kandilli arasında olup, derinliği 120 metredir. İstanbul boğazında üst ve dip akıntı olmak üzere iki büyük akıntı vardır. Üst akıntı Karadenizin sularını Marmara’ya taşırken, alt akıntı da Marmara’nın sularını Karadenize sürükler. Kaynak: İstanbul boğazının derinliği ve uzunluğu ne kadardır
Forumda gezinirken gözüme ilişti mesajınız. Niye neresi olduğunuda söylemediniz ki ? Burası Kandilli Sahilinde Akıntıburnu olarak bilinen yerdir.
Zaman zaman kaba sarıkanat ve sarıkanat av v ermektedir.Ama heryerde değil.Örneğin Şemşipaşada10-15 arası alınabilmektedir.Çamlıbahçede ise3gün evvel 30 kadar alan vardı.Tekneler ise istavritle uzunoltayla zaten almaktaydılar.Son günlerde rapalalarada gelmeye başlamıştır.