selam arkadaşlar içinde bulunduğumuz ay itibariyle hangi kıyılarda hangi balık yakalanır bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim(İZMİR ÇEVRESİ)
ıldır tarafına gidersen balık cfliklerinin orası güzül cupra yapar birde zeytinelini cok met ediyorlar bol sanslar
Bu aralar kıyıdan çipura, levrek, kefal, sarpa, sargoz v.b. avlayabilirsiniz. Ildırı taraflarına giderseniz, çipura'dan çok, levrek takımıyla hazırlıklı giderseniz iyi olur, çeşme tarafında levrek avlayabileceğiniz en iyi bölgelerden biri. Birde çiftlikköy var, burdada kıyıdan çipura ve sargoz ağırlıklı balıklar çıkıyor, limandan atarsanız levrekte alırsınız, isterseniz sarı kulak kefalde yakalayabilirsiniz. Kısaca şu aylar izmirde heryer balık yapar, sadece yem bulmakta biraz sıkıntı çekebilirsiniz, bu sebeple alternatif yemler hazırlamayı unutmayın, örneğin sardalya fileto v.b. gibi. Şimdiden rast gele, gidecek olursanız raporunuzu bizlerle paylaşmayı unutmayın.
meraba arkadaşlar ben pazar günü ıldırdaydım ama tık yoktu yem olarak sardalya-burukurdu-sülünez kullandım kullandıgım yemlerdemi ignelerdemi yok sanşsızlımıydı bilemicem ama sizlerden izmir civarı bildiginiz yerler var ise yere göre neleri almamızla birikte yardımcı olursanız sevinirim herkese RASGELE
slm kuaf abi benim aldığım duyumlara göre orası 3 haftadır öyleymiş eğer çifliklerin civarında av yaptıysanız o civari çok erken saatlerde çiflik sahiplerinin yemlediklerini tahmin ediyorum bence zeytineliyi denemende fayda var
zeytin eli 2 senden beri mevzusu heryerde her ortamda geçiyor ben oraya 2 kere avlanmaya gittim kıyıdan, büyük kumluk plajı olan bir yer hem plajdan hemde sağındaki kayalardan ve tavsiye üzerine solundaki ufak balıkçı barınakları ve onun ilerilerinden heryerden denedim yem olarak boru kurdu kırmızı kurt mamun madya götürdüm akşam suyundan ertesi gün aynı saatlere kadar 3 kişi hiç durmadan yemeden içmeden uyumadan olta attık ilk gittiğimizde eylül ikinci gittiğimizdede ekim sonu kasım başı gibiydi mıngıriden başka bişey gelmedi bu zeytineli denilen yerden harbidende gidipte balık tutan varmı çok merak ediyorum yoksa bir iki kişi gitmiş bir iki tane denkmi gelmiş acaba bana biraz öle geliyo yada sorun bizdemi? umarım tutan gerçekten vardır varsa yazsın bu mevsimde olur desin cumartesi geceden olmadı bidaha gidelim herkese rastgelsin.......
mert kardeş ilgine teşekürler zeytieliyi bende çok duymaya başladım bi haftasonu gitmeyi düşünüyorum saygılar
bence sen orda eskı yıkık wc ler var onun onune gıt sabah suyu bide aksam 4 den sonra atmayı dene mutlaka bunardan bırı oltana vururr ya nasıp dıyecen ben cok yer gezdım ama orası gıbı yok hatta beraberde gıderız ben camdıbınden sana lınk tanısalım bolumunde benum astım konu var tarıhede bak lınk bu bunlardan yakalarsın :d http://www.resimupload.com/ds108457447_06022008.html
slm bu pazar günü balığa gidecektim ama hava muhaleveti nedeni ile 2 haftadır gidemiyorum .bakalım ne kadar daha uzak duracağız.bu arada sorma istediğim bu havalarda avcılık nasıl olur acaba .gideceğim yer beykoz civarı üsküdar kıyıları.gidersem hangi balığa yem atayım yada atabilirim beni bilgilendirecek bir arkadaş varmı acaba bekliyorum bu arada msn adresimi de verebilirim isteyen olursa ordanda bana yardımcı olabilirsiniz.sağolun. kurtulusgunc@hotmail.com
Arkadaşlar mert kardeşimizin dediği gibi çiftlik civarındaki avlarınızda ki eger havuzlara yaklaşabiliyorsanız. mutlaka yemleme saatinde orada olmanız lazım malum dibe inan yemlerin saatini diger yabaniler azberlemiştir.. ters saatlerde şansınız düşer..
Arkadaşlar Zeytineli izmirde en çok bilinen ve balık veren yerlerden biridir.. yolu berbattır ama denk geldimi iyi balık alınır...malum havası/ suyu derler ya.. ben hiç gitmedim ama devamlı takip ettiğim kadarı ile gerenceden de iyidir.. birde benim geçen yılki kayıtlarımda şubat 18 de gümüldür balık limanı içinde ki tahta köprüden iki adet levrek tutmuşum... kayıtlar yalan söylemez. orayı bilenler bilir gümüldüre yakındır ve su sıgdır..yem ise kurt...yakınsanız gidip denemekte fayda var
Hani Gümüldür su ürünleri kooperatifi yazar.balıkçı barınağının oradaki köprümü? orası ise evet su oldukça sığ.bırakma takımıylamı yakaladınız? ayrıca ekmekle kıbrıs atanıda çok gördüm ama pek bir harekete rastlamadım.kefal şansı nedir acaba orada