denize girdim bugün sezonu açtım antalya baya ısındı maske , palet yüzüyordum biraz acildim kıyıya döndüğümde avlandıgım kayanın dibinde 5 tane kalamar gördüm 1 tanesi büyük gerisi sübye daha ölmüşler ilginc . nedenkidir anlamadım bişide saldırmamış dokunmadım gerci
Kalamarmı,sübyemi ,kalamarın küçüğüne sübyemi dersiniz?.. Sübye iseler,üredikten sonra ölürler.Max.15 ay yaşar sübyeler,bu bir çok ahtapot cinsi içinde geçerli.Kalamar ,ahtapot,sübye(mürekkep balığı),nautilus bu kafadan bacaklıların her biri ayrı hayvanlardır.
Malesefki,Mürekkep balığı(sübye) bazıları tarafından Kalamarın küçüğü zannedilir.Oysa hem görünüş hemde lezzet bakımından çok farklıdırlar.Ayrıca bu benzetmenin bir balıkçılık sitesinde yapılmasıda,çok manidar.
abi ölenler zaten yavru kücük el kadar bişi ? o sübye değilde ne oluyorki ? bir tanesi büyükdü gerisi küçük 5 adet vardı bilmiyorum üremedenmi öldüler nedir, ama ölenler zaten yavru ?
Ben açıkta 3 kiloluk yakaladım sübyeydi nasıl 15 ayda o kadar büyür,kemiğini kafese astım 4 kuş 6 aydır kazıyor bitiemediler 15 ayda o büyüklüğe ulaşamaz
http://www.artuz.com/artuz/LeventDeniz/Levent/PDF/94-a.pdf SÜBYE NE KALAMAR NE,kaç kilo olur,ne kadar yaşar,ne yer ne içer hepsi burada,bol fotoğraflı.
bu kadar kücükleri ilk defa gördüm dalışta yumurtalarını görürdük sağa sola yapışmış sekilde simdi ise ölülerini gördük, denizde zatn bişi yok suan onlarda mefta olmuş. demekki ömürleri okadarmış
Çok iri sübyeler var açıkçası üredikten sonra öldüklerini bilmiyordum , eğer öyleyse çok çabuk büyüyorlar maşallah
hep öyle malesef otelin birisi kapatıyo onlarda döküyor diye sölediler, ne yazikki daha denize 1 kere girebildim gerçekten pislik var şuan 100 metre ev denize yazik balık cıkmıyor antalyada kıyı kurumuş okadar diyorum sadece.
Belki kayalıklarda avlanmış ve avı son bulan kişi(ler) arttığı için balıklar yesin diye denize atmış olabilirler.
hic zannetmıyorum abi orada avlananlar katil hepsi avladıklarını paso götürüyorlar kücücük balıkları bile alıyorlar bagırsan laf sölesen sen kötü olursun o derece.
Yani yem olarak yanlarında ölü getirmişlerse. O arttığı için demek istedim. Ben yemlerimi 2.ci avda pek kullanmam artmışsa balıklara dökerim mesela.