Sudak Avı Sezonu ve Av Yasağı

Konu, 'Tebliğler' kısmında eyeofnight tarafından paylaşıldı.

1. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    Değerli arkadaşlarım, abilerim öncelikle hepinize selamlar.

Kafama takılan bir mevzu var ve aklımı kemirip duruyor. Sudak balığının av zamanı normalde 1 mayısta başlıyor. Ama Bayındır Barajı'nda geçen yıl olduğu gibi havaların ısınmasıyla(garip ama bu durum böyle, pek irdelemeyeceğim şimdilik) bu yıl da sazan avının başlayacağı zamana kadar balık avı yasağı başladı. Eniştem yürüyüşe gittiğinde güvenlik görevlileriyle konuşmuş. Bu bilgiyi onlardan temin etmiş. Olta attırmayacaklarını söylemişler.

Herşey iyi güzel lakin sudak sezonu başladığında ben gidip orada sudak tutamayacak mıyım?

Kısa zaman içinde Amatör Balıkçılık Belgesini de temin etmeyi düşünüyorum. Aynı zamanda ava giderken 2/2 nolu amatör balıkçılık tebliğinin bir çıktısını da yanımda bulundurmayı düşünüyorum.

1 mayıstan sonra ben atçek yaparken güvenlik görevlisi beni oradan çıkarmaya çalışsa ve ben karşısına geçip tebliğdeki avlanmanın yasak olduğu dönemi göstersem... Bu durum karşısında sizce bana bir yaptırım uygulanabilir mi?

Netice olarak hiçbir kaynakta Bayındır Barajı'nda av yapmanın yasak olduğu yazmıyor(yani benim bildiğim kadarı ile). Sudak sezonu da açık. Elimde amatör balıkçılık belgesi ve 2/2 nolu tebliğ de olacak.

Değerli fikir ve önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

2. burakhalil

burakhalil burak halil

Favori Kamış:
    Shimano Nexave BX Tele Surf 4,20 mt SHAKESPEARE: Ugly Stik Travel Spin 1,98
    Favori Makine:
    shımano sonora 4000FA Shakespeare 2450 shımano saragosa 14000f D.A.M QUICK 1000FD
    En İyi Avı:
    75 cm turna 6kg sazan
    1 hafta önce moganda at-çek yapmak istedim sahtelerimi yüzdürmek maksatlı izin vermediler yasak diyorlar sazan yumurtada diyorlar ama turna bu teknikle avlanıyor diyorum sazan gelmez buna diyorum kardeş bizi uğraştırma bizde üstlerimize hesap veriyoruz diyorlar...

3. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Henüz balık ayrımı yapamasalar da korumacı zihniyetin yavaş yavaş gelişmesi güzel :)

4. burakhalil

burakhalil burak halil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano sonora 4000FA Shakespeare 2450 shımano saragosa 14000f D.A.M QUICK 1000FD
    En İyi Avı:
    75 cm turna 6kg sazan
    bunada şükür diyelim o zaman =)

5. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    Bu durum karşısında yapılabilecek birşey yokmu? Jandarma çağırılsa -Bayındır Barajı'nın hemen girişinde Jandarma var- onlara durumu izah edip avlanmaya devam edemez miyim?

6. burakhalil

burakhalil burak halil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    75 cm turna 6kg sazan
    muamma işte bu kardeşim...