sudak avında sahte yem

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında demirkan tarafından paylaşıldı.

1. demirkan

demirkan şener durmaz

slm. arkadaşlar adanada genellikle sudak avında dubara diye tabir ettiğimiz küçük canlı balık kullanıyoruz.(dubaraları mahallemizin ortasından geçen kanal dan topluyorum) ve genelliklede çatalan köprüleri üzerinde avlanıyoruz. fakat şööle bir sorun var benim için. genelde küçük sudak geliyor bu dubaralara büyükleri çok nadir vuruyor. yakalanan bu küçük sudaklar maalesef iğneyi taa karnına kadar yuttuğundan çıkarırken genelde ölüyorlar. daha büyük sudak yakalamak için acaba sahte yemler kullansak verim alabilirmiyiz?

2. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    sazan15kg,sudak 3.5kg.,mercan 550gr.,yayın 4 kg.
    slm şener ben altınkayada çok sudak yakaladım ancak sana şunu söyleyebilirim sudak sahteye pek atlamıyor bence kullandığın yemlik balıkları biraz daha büyük kullan ama ben yakaladığım en büyük sudağı en küçük balıkla yakaladım yaklaşık 3,5-4 kg. kadardı bir ikincisi avlak değiştir sudak sürü olarak avlanan bir balık eğer ilk yakaladığın küçükse genelde aynı boy gelir çünkü büyük sudaklar küçüklerinede saldırıyor oltaya yakalanan 200-300 gr.lık sudakla 2-2,5 kg.lık sudakta yakamışlığım çok oldu illaki sahte deneyeceksen silikon yemleri jig kurşunuyla denemende fayda var umarım yardımcı olmuşumdur rastgele

3. adana

adana ali

kardeş beyaz raglo (pilastik yem) denemelisin kıyıdan

4. ersin ekici

ersin ekici ersin

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve 4.20cm cormoran bullfighter x 2.10 cm okuma v-system 2.40 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 3000vi,okuma raw 1155,kumyang zion 20,captain bd 30
    En İyi Avı:
    3.5 kg çatalkuyruk
    hocam denildiği gibi silikon yem ve zoka kombinasyonu iyidir hayvan yuzeydeki yeme saldırmıyor yaklasık 40 50 cm derinde vuruyor yeme gozlemim bu bu nedenle bende 50 cm batarı olan sahteler dusunuyorum bir yandan denemedim deneyecem paylaşırım

5. nevzat42

nevzat42

Silikon yeme vurduğuna ben şahit oldum.Arkadaşın birisi atçek yaparken yoruldu ve silikonu attı 5 dakika sonra çektiğinde orta boy bir sudak aldı.

6. hunter01

hunter01 AHMET

Favori Kamış:
    abu garcia stınger telesurf.lineaeffe turnafresh surf
    Favori Makine:
    okuma max-4 carp 60 .lineaeffe rapid long cast
    Öncelikle selamlar sudağın hastasıydım ta ki bu seneye kadar hep dubarayla yakaladım bu sene atçekle yakalıyorum çok zevkli oluyor silikon kurtlar kullanıyorum ama bugün misal beyaza vuruyorsa diğer gün bakmıyor bile şuan en verim aldığım silikon rengi mor özellikle gece avlıyorum rastgele bu arada tanışmak isterim hemşehriyiz :)

7. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Bu sudak beni dertten öldürecek :) o kadar renk renk slikon alıp denedim bir türlü sahteyle alamadım . Bu işin kerameti nerede bilmiyorum avlakta problem var desem daha önce 4 kiloluk sudaklar aldık oradan canlı balıkla sahteyle hiç yok daha . Varsa bir püf noktasi bana da söyleyin lütfen :p .