Sudak-avlak Ilişkisi

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında bilent yıldırım tarafından paylaşıldı.

1. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

SUDAK-AVLAK İLİŞKİSİ

================================================================================

ben çok çeşitli avlaklar da sudak avlıyorum,ve buna göre;

her avlak kendi şartlarında farklılıklar taşıyor;

bazı avlaklar küçük balık popülasyonu açısından yetersiz olabiliyor.bu avlaklar genelde içlerinde sazlık,otluk bölgeler bulunmayan,toprak yapısı taşlık yerler oluyor.haliyle bu avlaklarda küçük balıkların besleneceği;larvalar,solucan gibi besinler kısıtlı oluyor.
    sudak balığı da,bu tip avlaklarda,bu besinler den küçükken faydalanamıyor ve çok küçükken balıkla beslenmeye başlıyor,ve doğal olarak,yemin kısıtlı olması;sudak balığının devamlı olarak saldırgan olmasına neden oluyor,
    işte bu tür avlaklarda;sahte yemler yılın her döneminde iş yapıyor,balık gece gündüz,hava ayırmadan avlanabiliyor.

bazı avlaklarda ise;sudak ,kendine bolca besin bulabiliyor ve küçük balık popülasyonlarının çokluğu ,sudak balığının nazlı vurmasına sebep oluyor.
    hatta, balığın dikkatini çekmek için çağırıcı yemler,özel köstekler gibi değişik teknikler kullanmanız gerekebiliyor.sudak balığının bu tür avlaklarda,yeme saldırış şekli bile değişik oluyor,alıp gitmek yerine önce dokunup,temkinli yaklaşıyor.o yüzden bu tür avlaklar da, canlı balıkla avcılığı her zaman en ideal avcılık olarak görmekteyim.

avlak popülasyonları çok iyi gözlenmeli ve buna göre avlanma stradejisi oluşturulmalıdır

2. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Bilent merhaba

1 Mayıs'ta sudak mevsimi başlıyor. İstanbul civarında sudak nerede çıkıyor biliyor musun?

Rasgele

3. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

istanbulçevresinde malesef yok,çok zor bulunan bir balık .

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Evet. Maalesef yok. Bence bütün tatlı su balıkları içinde en lezzetlisi avı en güzel olanı ve ekonomik değeri de yüksek bir balık. Keşke bolca olsa da ticari olarak ta değerlendirilebilse.

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben terkosta oldugunu biliyorum,benim kayinco baya iri bir sudak almisti bir seferinde,hatta bir siteyede yollamisti...

6. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Ormanlı dereden başlayarak Terkosa doğru avlanarak giderseniz şansınız var. Girebilenler için ''Yasak bölge'' en ideal Sudak yeri.